گجتبررسی

فناوری ECG ساعت هوشمند چیست و چرا اهمیت دارد؟

فناوری ECG ساعت هوشمند چیست و چرا مهم است؟ این ویژگی در اسمارت واچ‌ها چگونه کار می‌کند؟ کدام پوشیدنی‌ها سنسور ECG دارند؟ پاسخ همه این سوالات را در این مطلب از گوشی پلازامگ بخوانید.

شاید شنیده باشید که قابلیتی به نام ECG به گجت ها و پوشیدنی‌ها راه پیدا کرده است. دستگاه‌هایی مانند Samsung Galaxy Watch 5، Apple Watch Series 8، Withings Scanwatch و چندین ساعت هوشمند دیگر، اکنون با یک سنسور ECG عرضه می‌شوند. آنچه را که باید در مورد فناوری ECG ساعت هوشمند بدانید و اینکه چرا در پوشیدنی‌ها اهمیت دارد، در ادامه بخوانید.

فناوری ECG ساعت هوشمند چیست؟

ECG مخفف الکتروکاردیوگرام، آزمایشی است که فعالیت الکتریکی قلب را اندازه‌گیری می‌کند. این فناوری یک روش آسان و غیرتهاجمی برای تشخیص مشکلات رایج قلبی است ECG شامل همه چیز می‌شود، از ریتم نامنظم قلب (آریتمی) گرفته تا گرفتگی و مسدود شدگی رگ‌ها. اگر قبلا حمله قلبی داشته‌اید یا اگر علائمی مانند تپش قلب، نبض سریع یا درد قفسه سینه را تجربه کرده‌اید، ممکن است پزشک شما از نوار قلب استفاده کند.

الکتروکاردیوگرام سیگنال‌های الکتریکی تولید شده توسط قلب را ثبت می‌کند. با هر ضربان، یک موج الکتریکی باعث می‌شود قلب شما منقبض شده و خون را به بقیه بدن پمپاژ کند. فناوری ECG ساعت هوشمند این موج الکتریکی را اندازه‌گیری می‌کند تا به تعیین قدرت و فعالیت قلب شما کمک کند.

 با رسم این سیگنال‌های الکتریکی در یک نمودار، ECG یک الکتروکاردیوگرام قابل بررسی تولید می‌کند. تجزیه و تحلیل این نمایش گرافیکی از فعالیت الکتریکی در قلب (و زمان بین ضربان قلب) می‌تواند به تعیین اینکه آیا فعالیت قلب شما طبیعی، آهسته، سریع یا نامنظم است کمک کند. همچنین می‌تواند تشخیص دهد که آیا قسمت‌هایی از قلب بیش‌ازحد بزرگ هستند یا بیش‌ازحد کار می‌کنند.

بیشتر بخوانید

فناوری ECG اسمارت واچ چیست؟

فناوری ECG ساعت هوشمند چگونه کار می‌کند؟

در گذشته، این فناوری منحصرا توسط پزشکان برای ارزیابی بیماران استفاده می‌شد. در یک اتاق معاینه یا حتی در آمبولانس، یک تکنسین پزشکی از طریق این فرآیند ده چسب الکترود چسبنده را به سینه، بازوها و پاهای بیمار می‌چسباند. این چسب‌ها بیمار را به دستگاهی متصل می‌کردند که الگوهای الکتریکی قلب را تفسیر و نمایش می‌داد تا پزشک آن‌ها را ارزیابی کند. این فرآیند که در حال حاضر هم در بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی انجام می‌شود، ساده و کاملا بدون درد است.

بنابراین، اگر انجام این روش خیلی ساده است، چرا نباید از آن در پوشیدنی‌ها استفاده کنیم؟ افراد مبتلا به مشکلات قلبی اغلب نیاز به نظارت بر سلامت قلب خود دارند. اگر نمی‌توانید فورا به پزشک مراجعه کنید، خرید یک ابزار پوشیدنی با سنسور ECG راه خوبی برای مراقبت از خودتان خواهد بود.

نکته مهم این است که ECG مبتنی بر مچ دست به هیچ وجه جایگزین آزمایش ECG پزشکی حرفه‌ای نیست. ممکن است در برخی شرایط مفید باشد، اما همیشه باید در مورد سلامت قلب با پزشک خود مشورت کنید.

آیا ساعت‌های مجهز به فناوری ECG معایبی دارند؟

اکنون که می‌بینیم Fitbit، Apple، Withings و سایر شرکت‌ها، حسگرهای ECG را در پوشیدنی‌های خود ادغام می‌کنند، چرا دیگر ساعت‌های هوشمند این قابلیت را ندارند؟ دلایل کمی وجود دارد. اولا ECG در پوشیدنی‌ها مطمئنا یک ویژگی خاص است. اگر مشکل قلبی ندارید، ممکن است هرگز از فناوری ECG ساعت هوشمند خود استفاده نکنید. شرکت‌هایی که ابزارهای پوشیدنی تولید می‌کنند این را می‌دانند، به همین دلیل است که ما نمی‌بینیم ECG روی هر ساعت هوشمندی نصب شود.

علاوه بر این، برای فروش یک پوشیدنی مجهز به ECG، حسگر باید مجوز پزشکی دریافت کند. ECG باید در ایالات متحده دارای گواهی FDA باشد، در حالی که در اروپا مجوز CE لازم است. Withings Scanwatch که در ژانویه 2020 معرفی شد، در اکتبر 2021 توسط FDA برای فروش در ایالات متحده تائید شد.

جدا از همه این‌ها، برخی از شرکت‌ها محدودیت‌هایی را بر روی این سنسورها اعمال کرده‌اند. برای مثال، سامسونگ فناوری ECG موجود در گلکسی واچ‌های سری 5 و 4 را تنها زمانی فعال می‌کند که کاربر دارای گوشی‌های سامسونگ باشد. اگر فرد گوشی اندرویدی دیگری داشته باشد، به حسگر دسترسی نخواهد داشت. علاوه بر این، لازم به ذکر است که همه سنسورهای ECG برابر نیستند. سنسور Coros Vertix 2 فقط مقادیر تغییرپذیری ضربان قلب را ثبت می‌کند و هیچ راهی برای مشاهده داده‌های واقعی ECG وجود ندارد.

ساعتهای Withings

کدام پوشیدنی‌ها دارای سنسور ECG هستند؟

همان‌طور که گفته شد، تعداد زیادی از پوشیدنی‌ها اکنون دارای حسگرهای ECG هستند. در ادامه برخی از بهترین آن‌ها آمده است:

  • Apple Watch Ultra
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 5
  • Google Pixel Watch
  • Fitbit Sense
  • Fitbit Charge 5
  • Samsung Galaxy Watch 5
  • Samsung Galaxy Watch 5 Pro
  • Samsung Galaxy Watch 4
  • Samsung Galaxy Watch 3
  • Samsung Galaxy Watch Active 2
  • Withings Scanwatch Horizon
  • Withings Scanwatch
  • Withings Move ECG
  • Huami Amazfit Verge 2

ساعتهای دارای سنسور ECG

چرا باید به خرید ساعت دارای فناوری ECG فکر کنید؟

فناوری ECG ساعت هوشمند در درجه اول مناسب افرادی است که نیاز به ارزیابی منظم الگوهای قلب خود دارند. ممکن است فردی آریتمی قلبی یا فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) داشته باشد که باید تحت نظر باشد. شاید فردی قبلا از حمله قلبی رنج می‌برده و اکنون امیدوار است که دستگاه پوشیدنی او بتواند قبل از اینکه خیلی دیر شود هر گونه بی‌نظمی را تشخیص دهد. شاید مشکلات قلبی در خانواده فردی وجود داشته باشد و این یک قدم آسان است که می‌تواند برای پیشگیری بردارد.


سوالات متداول

فناوری ECG ساعت هوشمند چه بیماری‌هایی را می‌تواند تشخیص دهد؟

ECG می‌تواند برای تشخیص بیماری‌هایی ازجمله آریتمی، بیماری عروق کرونر، یا حمله قلبی گذشته یا فعلی استفاده شود.

نشانه‌های بیماری قلبی چیست؟

اگر احساس درد قفسه سینه، سرگیجه، گیجی، تنگی نفس، ضعف/خستگی یا ناتوانی در ورزش، تپش قلب یا نبض سریع دارید، ممکن است لازم باشد با پزشک خود در مورد نگرانی‌های بالقوه سلامت قلب صحبت کنید.

آزمایش ECG چقدر طول می‌کشد؟

در مطب پزشک، انجام آزمایشات ECG معمولا بین پنج تا ده دقیقه طول می‌کشد.

منبع
androidauthority

رویا سهرابی

نویسنده محتوا هستم. من سخت تلاش میکنم و اهداف بزرگی دارم. من با عقیده شل سیلوراستاین موافقم که میگوید: اگر کتابی هست که میخواهی بخوانی اما نوشته نشده، آن را بنویس.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا