بررسیموبایل

بررسی Mi CC9 شیائومی

مقدمه

شرکت چینی شیائومی را می توان یکی از پرکارترین شرکت هایی دانست که در کنار عرضه مداوم گوشی های متنوع در دسته بندی های مختلف، کیفیت دستگاه ها را حفظ و ویژگی های جدیدی را نیز به همراه آن ها عرضه می کند.

این شرکت به تازگی از گوشی جدید خود برای بازار چین با نام Mi CC9 رونمایی کرده است که از مشخصات سخت افزاری جالب توجهی نیز بهره می برد. برای بررسی تخصصی این گوشی هوشمند با ما همراه باشید.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

طراحی و بدنه

از اصلی ترین مشخصه گوشی های باکیفیت، طراحی زیبا به همراه متریال رده بالای آن ها به شمار می رود. گوشی Mi CC9 شیائومی از آن دسته گوشی های باکیفیت به شمار می رود که برای بدنه آن از فریم آلومینیومی ساندویچ شده میان دو لایه شیشه گوریلا گلس 5 استفاده شده است.

این گوشی طول و عرضی معادل 74.5 × 156.8 میلیمتر دارد و ضخامت آن نیز معادل 8.7 میلیمتر است. لبه های فریم گِرد شده و لبه های شیشه های جلو و پشت نیز ادامه دهنده این خمیدگی هستند. در دست گرفتن Mi CC9 حس بسیار خوبی دارد و کیفیت بدنه به خوبی به کاربر منتقل می شود.

شیائومی گوشی خود را در 3 رنگ آبی، مشکی و سفید عرضه کرده است؛ رنگ سفید کاملا ساده است (البته با تابش نور امکان دیدن رنگ های صورتی و آبی کم رنگ نیز در آن وجود دارد) و این سادگی زیبایی بی نظیری به این گوشی میان رده بخشیده است. اما دو رنگ آبی و مشکی به ترتیب خط هایی S شکل و عمودی در پشت خود دارند که با تغییر تابش نور محل آنها تغییر پیدا می کند. در حقیقت شیائومی به جای عرضه تنها یک مدل برای یک رنج سنی خاص، می توان گفت که رنگ آبی را برای جوانان، رنگ مشکی را برای میان سال ها و رنگ سفید ساده را برای تمامی افراد در نظر گرفته است.

در پشت دستگاه، دوربین سه گانه آن به همراه فلاش LED به چشم می خورد و لوگوی شیائومی نیز در امتداد آن قرار دارد. لبه بالایی، محل قرار گیری میکروفون ثانویه، فرستنده IR و جک هدفون است و در قسمت پایین دستگاه هم مانند همیشه بلندگو، میکروفون تماس و پورت USB-C قرار دارند. سمت راست به دکمه های صدا و قفل اختصاص دارد؛ شیار سیم کارت دوگانه و کارت حافظه microSD در سمت مخالف قرار دارد.

آن از بخش از Mi CC9 که بیشتر از همه با آن سر و کار دارید یعنی جلوی آن، به نمایشگری 6.39 اینچی از نوع Super AMOLED مجهز شده است. دوربین جلوی 32 مگاپیکسلی آن هم در بریدگی قطره ای شکل قرار دارد. بلندگوی تماس به باریکی هرچه تمام‌تر در بالای بریدگی جای گرفته است و ورودی آن نیز با لایه ای از فلز محافظت شده است. از حاشیه های اطراف نمایشگر نیز تا حد ممکن کاسته شده که این امر موجب زیباتر شدن شمایل کلی دستگاه شده است.

گوشی Mi CC9 شیائومی در حد و اندازه یک پرچمدار زیباست؛ سطح براق بدنه به همراه نمایشگر تمام صفحه در جلو و رنگ آمیزی متنوع ترکیبی چشم نواز و خواستنی را از سوی شیائومی خلق کرده است که واقعا برای یک گوشی میان رده ستودنیست. امیدواریم سامسونگ نیز همانند این شرکت به ظاهر دستگاه های خود و بدنه باکیفیت آن بیشتر توجه کند؛ چرا که بیشتر خریداران گوشی های سری A این شرکت کره ای از بدنه های ضعیف و نه چندان با کیفیت آن ناراضی هستند.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

صفحه نمایش

در گوشی های هوشمند تنها راه تعامل با گوشی به صفحه نمایش آن محدود شده است؛ از این رو کیفیت نمایشگر رابطه مستقیمی با تجربه کلی کاربر خواهد داشت. علاوه بر این تمامی محتوای دستگاه از دریچه نمایشگر آن به نمایش در می آید که همین موضوع نیز به اهمیت صفحه نمایش می افزاید.

شیائومی برای Mi CC9 از یک پنل 6.39 اینچی Super AMOLED استفاده کرده است و طبق گفته های این شرکت توانایی تولید روشنایی تا 403 نیت را دارد. (این مورد را در ادامه بررسی خواهیم کرد)

پنل این گوشی از دقت 2340 × 1080 استفاده می کند و نسبتی معادل 19.5:9 دارد. تقریبا 86 درصد از بخش جلوی دستگاه را نمایشگر آن اشغال کرده است. بنابراین تماشای ویدیو و فیلم در این نمایشگر یکی از بهترین تجربه ها را در اختیار شما خواهد گذاشت. فناوری HDR هم به بهبود این تجربه کمک شایان ذکری خواهد کرد. البته در نظر داشته باشید که برای بهره مند شدن از این ویژگی باید محتوای HDR را در گوشی خود پخش کنید. (برای بررسی این ویژگی می توانید از محتواهای HDR موجود در یوتیوب استفاده کنید)

یکی از تجربه های بسیار بد اکثر کاربران در زمان استفاده از گوشی هوشمندشان به استفاده آن در زیر آفتاب مربوط می شود. دلیل این موضوع را نیز می توان در ناتوانی پنل گوشی در تولید نور بیشتر یافت. شیائومی برای کاهش حداکثری این مشکل در Mi CC9، نور بازتابیده شده از صفحه را تا حد ممکن کاهش داده است و با کمک روشنایی 600 نیت پنل توانسته به خوبی محتوای صفحه را حتی در پرنورترین موقعیت ها نیز نمایش دهد. البته این میزان از روشنایی در حالت خودکار میسر می شود و در حالت دستی تنها می توانید روشنایی 400 نیت را دریافت کنید. همچنین در حالت خودکار درصورتی که سنسور نور، نور شدیدی را شناسایی کند، سفیدی صفحه را نیز افزایش می دهد تا با افزایش کنتراست مشاهده محتوا را آسان تر کند.

صفحه نمایش Mi CC9 رنگ های طبیعی و بسیار خوبی و جذابی را تولید می کند. محتوا از دقت و وضوح مناسبی بهره می برند. اگر دمای رنگ شما را راضی نمی کند می توانید برای دریافت غلظت بیشتر به بخش تنظیمات نمایشگر در بخش تنظیمات مراجعه کرده و تنظیمات مورد نظر خود را اعمال کنید. البته گفتنی است که این کار نمایش استاندارد رنگ را بهم خواهد زد و از دامنه رنگی DCI-P3 خارج خواهد کرد.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

سخت افزار

برتری های Mi CC9 تنها به بدنه و طراحی آن محدود نمی شود؛ بلکه شیائومی در قسمت سخت افزاری نیز تقریبا سنگ تمام گذاشته است. گوشی میان رده شیائومی از تراشه 10 نانومتری اسنپدراگون 710 استفاده می کند که در حقیقت جزو تراشه های میان رده‌ی پرچمدار به شمار می رود. این تراشه با 8 هسته پردازشی خود می تواند از اکثر وظایف محول شده به آن به بهترین شکل بربیاید.

8 هسته یاد شده از در دو دسته 2 و 6 هسته (به ترتیب از نوع Cortex-A75 و Cortex-A55) تقسیم شده اند و برای انجام پردازش های سنگین و سبک از آن ها استفاده خواهد شد. همین تقسیم بندی وظایف، کمک بسیار زیادی به صرفه جویی مصرف انرژی خواهد کرد و از این رو می توان عمر بالایی را از باتری Mi CC9 انتظار داشت. در بخش باتری به طور مفصل تر به این موضوع خواهیم پرداخت.

تراشه Snapdragon 710 در گوشی Mi CC9 درحقیقت یک APU است که تراشه گرافیکی Adreno 616 را نیز با خود به همراه دارد. این پردازنده گرافیکی در عمل کمی قدرتمندتر از همتای خود در تراشه Snapdragon 675 موجود در گوشی Galaxy A70 عمل می کند؛ چیزی در حدود 50 درصد!

در زمینه قدرت پردازش هسته های اصلی نیز با اجرای بنچمارک Geekbench متوجه قدرت مشابه آن در آزمون چندهسته ای با تراشه Snapdragon 712 موجود در گوشی Mi 9 SE شدیم. همچنین در آزمون تک هسته ای نیز Mi CC9 بهتر از رقیب پرطرفدار خود یعنی گلکسی A50 سامسونگ عمل کرد.

شیائومی Mi CC9 را در مدل هایی با حافظه 6/64، 6/128 و 8/256 گیگابایت عرضه کرده است. به همین دلیل حتی در پایه ای ترین مدل نیز می توانید چندوظیفگی بسیار خوبی را از گوشی انتظار داشته باشید. لازم به ذکر است که در سال 2019 حافظه رم مناسب برای اندروید معادل 4 گیگابایت برآورد شده است.

درباره حافظه داخلی دستگاه نیز هیچ جای نگرانی نیست چرا که به راحتی می توانید با اضافه کردن کارن حافظه جانبی microSD حافظه در دسترس خود را افزایش دهید. در نظر داشته باشید که برای این کار باید قید سیم کارت دوم خود را بزنید. همچنین لازم به ذکر است که به دلیل استفاده از حافظه داخلی پرسرعت UFS 2.1 بهتر است در خرید کارت حافظه کمی بیشتر هزینه کرده و بالاترین سرعت آن را خریداری کنید. سرعت پایین کارت حافظه می تواند باعث کند شدن گوشی شده و عملکرد کلی آن را دچار مشکل کند.

در آخر هم طبق رسم همیشه در بخش سخت افزار باید نگاهی هم به سیستم امنیتی گوشی داشته باشیم. Mi CC9 به لطف استفاده از پنل sAMOLED سنسور اثر انگشت را به زیر نمایشگر انتقال داده است. سرعت و دقت سنسور مناسبت است و در اولین استفاده و در زمان ریجستر کردن انگشت جدید پروسه به سرعت طی می شود.

در کنار سنسور اثر انگشت شیائومی امکان قفل گشایی با چهره را نیز فراهم کرده است که البته چندان امن نیست. خود شیائومی نیز در زمان فعال سازی این ویژگی امنیت پایین آن را گوشزد می کند. بنابراین توصیه می کنیم جز در مواردی که مجبور هستید از تشخیص چهره استفاده نکنید.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

نرم‌افزار

رابط کاربری Miui از جمله پوسته هاییست که شخصی سازی های مختلفی را در اختیار کاربر می گذارد. از این رو با پوسته ای حجیم و سنگین رو به رو هستیم. اما با این وجود شیائومی توانسته با ایجاد محدودیت هایی در اجرای برنامه ها در پس زمینه و مدیریت منابع، به خوبی سخت افزار را برای اجرای هرچه بهتر سیستم عامل آماده کند.

رابط کاربری پیش‌فرض Mi CC9، MIUI 10 است که با خود اندروید 9 را به همراه خواهد داشت. بهتر بود شیائومی دستگاه را با اندروید 10 روانه بازار می کرد تا خریداران انتظار دریافت نسخه جدید را نکشند. اما به هر حال این شرکت اعلام کرده به زودی نسخه جدید MIUI 11 را به همراه اندروید 10 و آخرین بسته امنیتی برای این گوشی عرضه خواهد کرد.

پیش از همه باید یادآور شویم که Mi CC9 به دلیل عرضه در بازار چین از برنامه ها و سرویس های گوگل پشتیبانی نمی کند که به معنی نصب نبودن Google Play خواهد بود. اما جای نگرانی نیست؛ نصب گوگل پلی بر روی این دستگاه تنها چند دقیقه زمان خواهد برد. به این دلیل که سرویس های گوگل بر روی این گوشی موجود اما غیرفعال هستند. بنابراین برای فعال سازی آنها می توانید از راه های موجود در اینترنت و فروم های شیائومی استفاده کنید.

پوسته اختصاصی شیائومی پوسته ای بسیار غنی به همراه ویژگی های کاربردی و جذابی است که برای کاربران دیگر پوسته ها یا امری دشوار و یا غیر ممکن است. برای مثال می توان به قابلیت ضبط مکالمه اشاره کرد که این پوسته به صورت پیش‌فرض از آن برخوردار است (حتی در نسخه اندروید 10) اما در دیگر پوسته ها این امر تنها با روت کردن گوشی امکان پذیر خواهد بود. یا برای مثال می توان به قابلیت اجرای 2 نسخه از یک برنامه اشاره کرد که در MIUI با نام Dual App به صورت پیش‌فرض وجود دارد اما ایجاد بستری مناسب در پلتفرم های رقیب بسیار مشکل و بعضا با مشکل همراه خواهد بود.

در هنگام استفاده از سیستم عامل با هیچ مشکلی مواجه نخواهید شد؛ تمامی انیمیشن ها نرم و روان و تجربه استفاده نیز عاری از هرگونه هنگ و لگ خواهد بود. در نسخه یازدهم پوسته شیائومی، شاهد تغییراتی در انیمیشن ها، سرعت اجرای آنها، گرافیک کلی پوسته و نحوه تعامل با دستگاه هستیم. البته تعدادی از موارد گفته شده در نسخه دهم نیز وجود داشت و در این نسخه تا حدودی بهبود یافته اند.

همانطور که احتمالا می دانید در نسخه نهم سیستم عامل اندروید، گوگل تغییر و تحولاتی در نحوه تعامل با دستگاه از طریق دکمه های سنتی پیمایش (Navigation) ایجاد کرد که با واکنش مثبت و منفی منتقدان همراه شد. شیائومی اما با الگوبرداری از ژست های حرکتی اپل و ترکیب آنها با ایده های خودش، اقدام به ایجاد ژست های حرکتی خاص و جذابی کرده که حتی برای کاربران دیگر پلتفرم ها نیز بسیار کارآمد تلقی شده اند.

با فعال کردن ژست های حرکتی می توانید با کشیدن صفحه از پایین به بالا در هر کجای سیستم عامل، برنامه ها و یا بازی ها که باشید، از آنجا خارج و وارد صفحه اصلی دستگاه شوید. همچنین برای مشاهده برنامه های در حال اجرا می توانید از لبه پایین دستگاه به بالا کشیده و دست خود را نگه دارید تا لیست برنامه های در حال اجرا به نمایش درآید. برای رفتن به عقب نیز می توانید از لبه سمت راست و چپ دستگاه کمک بگیرید. در حین بررسی دستگاه، کار با این ژست های حرکتی را بسیار سریع، مفید و کاربری یافتیم. در حین استفاده دستگاه همچنان در دستانتان باثبات خواهد بود و برخلاف اندروید 9 خام، آن را گیج کننده، سخت و دشوار نخواهید یافت.

از دیگر ویژگی های سیستم عامل می توان به حالت تیره یا دارک مود اشاره کرد. این ویژگی برای افزایش عمر باتری و همچنین نمایشگر OLED به وجود آمده است. روشن کردن این حالت باعث استفاده حداقلی از پنل صفحه نمایش خواهد شد که خود موجب افزایش عمر باتری آن و همچنین سبب راحت تر شدن کار با دستگاه در محیط های تاریک و کاهش آسیب به چشم خواهد شد.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

دوربین

دوربین ها در گوشی های هوشمند روز به روز در حال پیشرفته تر شدن هستند و انتظارات کاربران از دوربین دستگاه ها نیز در حال افزایش است. به همین دلیل حتی اگه گوشی هوشمندی با بهترین سخت افزار و تراشه وارد بازار شود، اما فاقد دوربین قابل قبولی باشد، قطعا محکوم به شکست خواهد بود.

شیائومی نیز برای فروش بیشتر Mi CC9 سراغ بازی با اعداد و ارقام رفته است؛ اتفاقی که در بسیاری از گوشی های هوشمند امروزی مشاهده می شود. اما واقعا همینطور است؟

دوربین اصلی این گوشی از یک سنسور 48 مگاپیکسلی به همراه لنزی عریض استفاده می کند. این سنسور که توسط شرکت سونی تولید شده است، به صورت پیشفرض عکس هایی با کیفیت 12 مگاپیکسل ثبت می کند. دلیل این کار پشتیبانی سنسور از قابلیتی با نام Quad Bayer است که به واسطه آن سنسور هر 4 پیکسل را به یک پیکسل ناب تبدیل می کند تا علاوه بر دریافت جزئیات بیشتر، سطح روشنایی هر پیکسل نیز افزایش پیدا کند.

و اما سوال اصلی: دوربین Mi CC9 بازی با اعداد و ارقام است؟ خب…! هم بله و هم خیر. چرا بله؟ به این دلیل که در حال حاضر دوربین هایی با کیفیت 12 مگاپیکسل وجود دارد که کیفیتی تا چند برابر بهتر از Mi CC9 دارند؛ اما چرا خیر؟ زیرا یکی از روش های کاهش قیمت تمام شده دستگاه ها و در عین حال حفظ کیفیت دوربین، استفاده از سنسورهای Quad Bayer است.

درواقع شیائومی با یک تیر دو نشان زده و همزمان هم به واسطه مگاپیکسل زیاد دوربین مشتریان زیادی را به سمت خود جذب کرده و در عین حال نیز قیمت دستگاه را همچنان پایین نگه داشته است.

دوربین Mi CC9 در نور کافی می تواند عکس های فوق العاده ای را ثبت کند. به عنوان یک گوشی میان رده تمامی فاکتورهای ارزیابی دوربین عالی هستند: گستره دینامیکی به شکل قابل قبولی وسیع است، جزئیات تصاویر به واسطه بهره گیری از تکنولوژی یاد شده بسیار بالاست، رنگ ها طبیعی هستند و نویز نیز تقریبا در تصاویر به چشم نمی خورد. نکته جالب اینکه به ندرت برای افزایش گستره دینامیکی به سمت استفاده از HDR سوق پیدا خواهید کرد.

شیائومی برای آن دسته از افرادی که همچنان اصرار به استفاده از دوربین در حالت 48 مگاپیکسل دارند، حالتی را در نرم افزار دوربین گنجانده که 48MP نام دارد. در این حالت وضوح تصاویر افزایش پیدا می کند اما در کمال ناباوری جزئیات کاهش پیدا می کنند. هرچند که این تفاوت چندان محسوس نیست اما با کمی دقت متوجه آن خواهید شد.

دوربین دوم که در پایین دوربین اصلی قرار دارد، دوربین 8 مگاپیکسلی فوق عریض Mi CC9 است. این دوربین می تواند عکس های بسیار خوبی ثبت کند. حتی اگر بخواهیم مقایسه ای داشته باشیم، دوربین فوق عریض Mi CC9 در مقایسه با دوربین هم کلاس گلکسی A50، از وضوح پیکسل های بالاتری برخوردار است. از این رو می توانیم این سنسور را در میان دیگر گوشی های میان رده یکی از برترین ها بنامیم.

و در نهایت دوربین سوم که در قسمت بالایی دوربین اصلی قرار دارد: یک سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق! شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چطور نرم افزار دوربین حالتی نیز با نام 2X دارد؛ در حالی که لنزی اختصاصی برای آن وجود ندارد؟! خب حقیقت این است که شیائومی برای افزودن این حالت از سنسور اصلی که کیفیت بالایی دارد استفاده کرده است. بنابراین حالت 2X تنها یک کراپ دیجیتالی از سنسور اصلی خواهد بود.

برای عکسبرداری در نور کم می توانید به حالت شب (Night Mode) جا به جا شوید. در این حالت نرم افزار دوربین با استفاده از هوش مصنوعی به تشخیص سوژه ها و موقعیت و همچنین سطح نور پرداخته و زمان باز بودن شاتر دوربین برای دریافت مستمر نور را تنظیم می کند. حتما می دانید که باز ماندن هرچه بیشتر شاتر به معنی عکس هایی پرنور تر در شب خواهد بود. در نظر داشته باشید که برای دریافت بهترین خروجی همچنان ممکن است به دلیل نبود ویژگی OIS، به یک پایه دوربین هم احتیاج داشته باشید. پایه دوربین سبب می شود تا در شب بهترین خروجی ممکن را دریافت کنید.

و اما دوربین سلفی؛ محبوب ترین قسمت هر گوشی هوشمند. دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی Mi CC9 در بریدگی نمایشگر آن جا خوش کرده است. این دوربین می تواند تمام نیاز شما را به ثبت عکس هایی باکیفیت به طور کامل برطرف کند. تنها مورد منفی درباره این دوربین فوکوس ثابت آن است که این مورد هم با کمی تمرین و پیدا کردن نقطه فوکوس به راحتی برطرف خواهد شد. سطح جزئیات دوربین سلفی برای ما رضایت بخش بود. همچنین در حین ثبت تصاویر پرتره نیز متوجه تشخیص بسیار دقیق سوژه شدیم. گفتنی است که در حال حاضر حتی بهترین دوربین گوشی های هوشمند نیز گاهی اوقات در تشخیص سوژه دچار مشکل می شوند؛ اشکالی که Mi CC9 نیز از آن مستثنی نیست.

در مجموع دوربین Mi CC9 را می توانیم یک پکیج کامل برای عاشقان عکاسی با موبایل بدانیم که به خوبی توانست از آزمون های ما سربلند بیرون بیاید.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

باتری

انرژی مورد نیاز Mi CC9 توسط یک باتری 4030 میلی آمپری تامین می شود. این باتری لیتیوم پلیمری از شارژ سریع 18 واتی نیز پشتیبانی می کند. خوشبختانه شیائومی در زمینه قرار دادن آداپتور شارژ سریع در جعبه دستگاه اینبار خساست به خرج نداده و برخلاف گوشی هایی چون Redmi Note 7، از آداپتور 18 واتی درون جعبه استفاده کرده است. بنابراین می توان شارژ کامل باتری را در طول مدت یک ساعت و 30 دقیقه انتظار داشت.

باتری گوشی Mi CC9 می تواند در سنگین ترین کارها و به صورت مستمر، کاربر را تا حداحل 8 ساعت و حداکثر 11 ساعت همراه کند. (منظور Screen on Time است) درصورت استفاده ترکیبی حداقل 1 روز شما را همراهی خواهد کرد و درصورت استفاده بسیار سبک عمر باتری تا حتی 3 روز هم قابل افزایش است.

با یک بار شارژ می توانید تا 39 ساعت به صورت مداوم بر بستر شبکه 3G به مکالمه بپردازید. و یا اگر از علاقه مندان به تماشای فیلم و سریال هستید درصورت قرار دادن روشنایی نمایشگر Mi CC9 بر روی 50%، می توانید تا 17 ساعت ویدیو تماشا کنید. بنابراین از هر نظر باتری Mi CC9 را می توان یک راکتور هسته ای دانست! (البته نه به معنای واقعی اش J)

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

جمع‌بندی

گوشی Mi CC9 شیائومی با وجود اینکه دستگاهی مختص بازار چین به شمار می رود و تنها در این بازار نیز عرضه شده است، اما به دلیل قدرت سخت افزاری مناسب در کنار قیمت بسیار مناسب آن، به یکی از گزینه های اصلی برای خریداران تبدیل شده است.

همانطور که گفته شد Mi CC9 فاقد سرویس های گوگل است؛ اما با کمی جست و جو در اینترنت به راحتی می توانید برنامه ای برای نصب تمامی سرویس های گوگل بر روی آن را پیدا کنید و بدون هیچ مشکلی از این سرویس ها بر روی گوشی خود لذت ببرید.

اگر برای خرید دستگاهی جدید گوشی Mi CC9 را مد نظر دارید، حتما آن را به شما پیشنهاد می کنیم. البته اگر چینی بودن رام دستگاه برای شما آزاردهنده است می توانید نسخه گلوبال آن که با نام Mi 9 Lite شناخته می شود را خریداری کنید.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا