بررسیموبایل

بررسی Mi 9 Lite شیائومی

مقدمه

پس از موفقیت های گوشی Mi 8 Lite در بازارهای آسیایی و آفریقا، شیائومی تصمیم به ارائه نسخه ای جدید در قالب سری جدید گوشی های موسوم به Mi 9 با نام Mi 9 Lite گرفت. برای حفظ جذابیت های دستگاه این شرکت چینی تصمیم به استفاده از جدیدترین تراشه سری 7 شرکت کوالکام به همراه دیگر مشخصه های سخت افزاری کاربردی گرفته است تا کاربران بیشتری را در این مدل به سوی شرکت جلب کند. برای بررسی تخصصی Mi 9 Lite با ما همراه باشید.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

طراحی و بدنه

شیائومی وسواس زیادی در طراحی سری Mi خود به خرج می دهد. به طوری که حتی ارزان قیمت ترین گوشی های این سری نیز از بدنه ای با کیفیت ساخت بالا برخوردارند. به دنبال این موضوع Mi 9 Lite هم با بدنه ای فلزی از جنس آلومینیوم ساندویچ شده در میان دو لایه شیشه گوریلا گلس 5 عرضه شده است. با گفتن همین موارد به خوبی می توانید متوجه کیفیت دستگاه شده و حس رده بالای آن در دستان خود را حس کنید!

در زیر شیشه پشتی دستگاه از طرحی به شکل حرف S استفاده شده که درصورت تابش نور محل این خطوط نئونی تغییر خواهد کرد. البته این طرح تنها در نسخه آبی رنگ وجود دارد و در رنگ مشکی تنها به خطی عمودی بسنده شده است. همچنین در رنگ سفید نیز درصورت تابش نور طرحی رنگین کمانی به قطری بسیار کم نمایش خواهد داد.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

لبه های دستگاه چه در جلو و چه در پشت خمیدگی مناسبی دارند که البته خمیدگی قسمت پشتی برای افزایش سهولت در دست گرفتن آن، کمی بیشتر است.

نام شیائومی به صورت عمودی در پشت دستگاه نقش بسته است که تا حدودی می تواند یادآور طراحی گوشی های هواوی باشد. در سمت مخالف لوگوی شیائومی، گواهینامه های دستگاه نقش بسته اند و در گوشه سمت چپ-بالا هم دوربین سه گانه دستگاه به چشم می خورد.

همانند دیگر گوشی های هوشمند امروزی، بخش جلویی دستگاه به صورت کامل از صفحه نمایش ساخته شده است. حاشیه قسمت پایینی تقریبا دو برابر حاشیه سه ضلع دیگر نمایشگر است اما این حاشیه چندان به چشم نمی آید و نقش آن پس از مدتی استفاده به طور کامل از بین خواهد رفت.

در قسمت بالای صفحه نمایش بریدگی قطره ای به چشم می خورد که دوربین 32 مگاپیکسلی سلفی را در خود گنجانده است. بریدگی قطره ای در میان دیگر بریدگی های U یا V شکل یکی از زیباترین هاست و تصمیم طراحان شیائومی را تحسین می کنیم. شیار بلندگوی تماس نیز دقیقا در قسمت بالایی دوربین جلو قرار گرفته و سطح رویی آن نیز با پوششی از جنس آلومینیوم پوشیده شده است.

همانطور که احتمالا از خود پرسیده اید، پس سنسور اثرانگشت Mi 9 Lite کجاست؟ خب این مورد هم یکی از ویژگی های رده بالای میان رده جدید شیائومی به شمار می رود. این شرکت به دلیل بهره گیری از پنل AMOLED در نمایشگر توانسته سنسور را به زیر پنل منتقل کند. سنسور یاد شده از نوع اپتیکال است؛ بدین معنی که در زمان گذاشتن انگشت بر روی آن نوری از سوی پنل به انگشت کاربر تابیده خواهد شد. این نور روشنایی 100 درصدی پنل خواهد بود و ممکن است در شب کمی آزاردهنده باشد. اما به طور کلی ویژگی جدید و مدرنی به حساب می آید.

شیائومی تا حد ممکن سعی کرده تا Mi 9 Lite را مشابه پرچمدار Mi 9 طراحی کند تا کاربران حداقل از نظر ظاهری فاصله ای میان این دو حس نکنند. به همین علت این گوشی را در حال حاضر می توان یکی از زیباترین گوشی های میان رده بازار دانست.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

صفحه نمایش

نمایشگر Mi 9 Lite از یک پنل 6.39 اینچی Super AMOLED با بریدگی قطره ای استفاده می کند. این نمایشگر که دقتی برابر با 2340 × 1080 دارد در زمینه نمایش رنگ یکی از بهترین های این شرکت محسوب می شود و روشنایی آن نیز در حال خودکار تا 600 نیت قابل افزایش است.

درصورتی که از گوشی خود در محیط بیرون و تابش مستقیم خورشید استفاده می کنید، هیچ جای نگرانی وجود نخواهد داشت؛ زیرا روشنایی بالای صفحه نمایش و همچنین تنظیم سفیدی خودکار صفحه باعث می شود تا به راحتی بتوانید تمامی محتوای نمایشگر را مشاهده کنید. البته در نظر داشته باشید که نور بالای پنل باعث افزایش مصرف باتری خواهد شد؛ پس درصورت نیاز مبرم به باتری در طول روز، سعی کنید از استفاده طولانی مدت از گوشی خود در محیط بیرون خودداری کنید.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

همانطور که از دقت صفحه نمایش نیز مشخص است، با نسبت 19.5:9 رو به رو هستیم که در این روزها در میان گوشی های هوشمند بسیار رایج شده است. استفاده از این نسبت عریض باعث خواهد شد تا در دست گرفتن دستگاه با وجود نمایشگر بزرگش همچنان راحت باشد. موردی که در ابتدا در گوشی های سامسونگ معرفی و سپس به دیگر گوشی ها نیز راه یافت. گفتنی است که در این حالت کار با گوشی با یک دست بسیار سخت خواهد بود؛ بنابراین مجبور به استفاده از دو دست و یا ویژگی های نرم افزاری برای کوچک کردن نمایشگر خواهید بود.

شیائومی مدتی‌ست که گوشی های خود را با پروفایل رنگ DCI-P3 عرضه می کند. گوشی Mi 9 Lite نیز از این قاعده مستثنی نیست و در حالت پیش فرض رنگ هایی در دامنه DCI-P3 تولید می کند. درصورتی نارضایتی از دمای رنگ می توانید در بخش تنظیمات دمای رنگ را تغییر دهید. شیائومی سه حالت Default، Warm و Cool را در نظر گرفته است که عملکرد هرکدام از نامش به خوبی پیداست.

سطح نمایشگر با لایه ای از گوریلا گلس 5 محافظت می شود. از این رو برای محافظت از نمایشگر نگرانی چندانی نخواهید داشت. همچنین لبه های نمایشگر نیز کمی خمیده یا به اصطلاح 2.5D است که باعث ایجاد تجربه ای بهتر در زمان استفاده از حالت Full Screen Gesture خواهد شد.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

سخت افزار

با توجه به استقبال بسیار زیاد کاربران در سرتاسر دنیا از گوشی های میان رده، شرکت های تولید کننده از جمله شیائومی تصمیم به استفاده از تراشه هایی قوی تر در این دسته بندی را گرفتند که درصورت مقایسه دست کمی از تراشه های پرچمدار 2 سال پیششان ندارند.

گوشی Mi 9 Lite نیز به دنبال این تصمیم به یکی از قوی ترین تراشه های میان رده یعنی اسنپدارگون 710 مجهز شده است. تراشه نامبرده در سال 2018 و توسط شرکت کوالکام و بر پایه لیتوگرافی 10 نانومتری تولید شده است. عرضه این تراشه سبب شده تا گوشی های میان رده به قدرت پردازشی بسیار بالایی دست پیدا کنند. برای مثال تراشه یاد شده در زمینه قدرت خام پردازشی با تراشه های پرچمداری چون اسنپدراگون 820 برابری می کند! تراشه ای که کمتر از 2 سال پیش به بازار عرضه شد.

تراشه اسنپدراگون 710 از 2 هسته پرقدرت Cortex-A75 برای کلاستر اصلی و 6 هسته Cortex-A55 برای کلاستر بهینه تر استفاده می کند. هسته های نامبرده به ترتیب در فرکانس های 2.2 و 1.8 گیگاهرتز تنظیم شده اند تا به راحتی از پس تمامی وظایف محول شده به آن بربیایند.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

برای پردازش های گرافیکی نیز درون اسنپدارگون 710 تراشه گرافیکی Adreno 616 قرار داده شده است. این تراشه گرافیکی نیز می تواند جدیدترین بازی های سه بعدی را در تنظیمات گرافیکی متوسط رو به بالا اجرا کند.

حافظه در نظر گرفته شده برای اجرای برنامه ها 6 گیگابایت است؛ اما Mi 9 Lite در زمینه حافظه داخلی در دو مدل 64 و 128 گیگابایت قابل خرید خواهد بود. گفتنی است که حافظه داخلی نیز از نوع UFS 2.1 است، حافظه ای پرسرعت که در حال حاضر تنها UFS 3.0 را در برابر خود می بیند. بنابراین سرعت اجرای برنامه ها نیز در بالاترین حد ممکن خواهد بود.

اما عملکرد گوشی هوشمند Mi 9 Lite در زمینه اجرای بازی ها چگونه خواهد بود؟

همواره قدرت پردازشی هر گوشی هوشمند را با قدرت اجرای بازی ها سنجش می کنند. از این رو تصمیم به اجرای بنچمارک های گرافیکی بر روی آن گرفتیم. در تمامی تست های گرافیکی انجام شده گوشی Mi 9 Lite با قدرتی تقریبا 2 برابری نسبت Galaxy A70 ظاهر شد؛ دستگاهی که بعد از A80 یکی از بالارده ترین گوشی های میان رده سامسونگ است.

اما در زمینه قدرت خام پردازشی میان رده شیائومی عملکردی ضعیف تر در مقایسه با گلکسی A70 دارد. این گوشی در آزمون تک هسته ای بنچمارک Geekbench 4.1 امتیاز 1851 را کسب کرده و در آزمون چند هسته ای نیز این عدد به 5989 می رسد. این درحالیست که A70 در بنچمارک مشابه به ترتیب امتیازات 2391 و 6584 را به دست آورده است.

با جمع بندی موارد گفته شده به راحتی می توان گفت که اگر با گوشی خود بازی های زیادی انجام می دهید، Mi 9 Lite گزینه ای بهتر خواهد بود اما درصورتی که سرعت پردازش برنامه ها برایتان مهم است، گلکسی A70 سامسونگ عملکرد بهتری دارد.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

نرم‌افزار

شیائومی در گوشی های خود (به جز سری A) از رابط کاربری اختصاصی خود با نام MIUI استفاده می کند. Mi 9 Lite نسخه دهم این پوسته به همراه اندروید 9 را اجرا می کند. لازم به ذکر است که شیائومی قول ارائه به روزرسانی اندروید 10 به همراه پوسته MIUI 11 را نیز به کاربران این گوشی داده است. پس در زمینه دریافت به روزرسانی هیچ جای نگرانی نخواهد بود.

پوسته شیائومی بسیار ساده است و کمی با پوسته اختصاصی هواوی و رابط کاربری iOS هم‌خوانی دارد. برای مثال در صفحه اصلی هیچ گزینه ای تحت عنوان App Drawer یا پنل اختصاصی برنامه های نصب شده به چشم نمی خورد. همچنین بخش اعلانات MIUI نیز کاملا متفاوت از آن چیزیست که در نسخه خام اندروید به چشم می خورد.

به همین دلیل درصورت استفاده اولیه از دستگاه کمی زمان خواهد برد تا به تمامی بخش های آن عادت کنید. درمیان دیگر پوسته های اندروید، MIUI یکی از سنگین ترین هاست که دلیل این امر گزینه های شخصی سازی بالای آن است. درواقع کاربر می تواند اکثر بخش های سیستم عامل را بنا به میل خود شخصی سازی کند.

از ویژگی های به خصوص MIUI شروع می کنیم. یکی از ویژگی های این پوسته Dual Apps نام دارد که با استفاده از آن می توانید از برنامه های پیام رسان مثل واتس اپ نسخه ای دوم ایجاد کنید تا 2 حساب کاربری را در یک گوشی داشته باشید.

همچنین با استفاده از حالت Second Space می توانید فضای ثانویه در گوشی ایجاد کنید؛ مانند حساب کاربردی دوم در ویندوز! در این حالت کاربر دوم می تواند تنظیمات جداگانه ای برای خود تعریف کند و به برنامه های مشخصی نیز دسترسی داشته باشد. علاوه بر این می توانید در حالت Guest Mode محیطی موقت را ایجاد کنید که برنامه های به خصوصی در آن وجود خواهد داشت. این حالت برای افرادی که گوشی خود را به دست بچه های فامیل می دهند کاربردی خواهد بود.

به دلیل استفاده Mi 9 Lite از نمایشگر Super AMOLED ویژگی صفحه نمایش همیشه روشن نیز در این گوشی حضور دارد. با فعال کردن این ویژگی می توانید بدون آنلاک کردن گوشی خود و یا روشن کردن صفحه از اعلانات باخبر شوید، آب و هوا را بررسی کنید و یا از تاریخ و ساعت آگاه شوید.

متاسفانه به همراه تمامی گوشی های شیائومی برنامه ها و سرویس های بسیاری نیز ارائه می شود. همین موضوع باعث اشغال شدن بیشت از حد معمول رم و درگیری بیشتر پردازنده خواهد شد. نکته اینجاست که بسیاری از این برنامه ها و سرویس ها نیز کاملا بلا استفاده هستند! شیائومی برای رفع این مشکل تدابیر سختگیرانه ای برای اجرای برنامه های کاربر در پس زمینه اتخاذ کرده است. به نحوی که ممکن است بازی ها و یا برنامه های در حال اجرا کمی بعد از فرستاده شدن به پس زمینه بسته شوند!

اما در مجموع رابط کاربری شیائومی بسیار دوست داشتنی با آزادی عمل بالاست و کاربر می تواند تقریبا تمام بخش های سیستم عامل را مطابق میل خود تغییر دهند.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

دوربین

دوربین ها در گوشی های هوشمند روز به روز در حال پیشرفته تر شدن هستند و انتظارات کاربران از دوربین دستگاه ها نیز در حال افزایش است. به همین دلیل حتی اگه گوشی هوشمندی با بهترین سخت افزار و تراشه وارد بازار شود، اما فاقد دوربین قابل قبولی باشد، قطعا محکوم به شکست خواهد بود.

شیائومی نیز برای فروش بیشتر Mi 9 Lite سراغ بازی با اعداد و ارقام رفته است؛ اتفاقی که در بسیاری از گوشی های هوشمند امروزی مشاهده می شود. اما واقعا همینطور است؟

دوربین اصلی این گوشی از یک سنسور 48 مگاپیکسلی به همراه لنزی عریض استفاده می کند. این سنسور که توسط شرکت سونی تولید شده است، به صورت پیشفرض عکس هایی با کیفیت 12 مگاپیکسل ثبت می کند. دلیل این کار پشتیبانی سنسور از قابلیتی با نام Quad Bayer است که به واسطه آن سنسور هر 4 پیکسل را به یک پیکسل ناب تبدیل می کند تا علاوه بر دریافت جزئیات بیشتر، سطح روشنایی هر پیکسل نیز افزایش پیدا کند.

و اما سوال اصلی: دوربین Mi 9 Lite بازی با اعداد و ارقام است؟ خب…! هم بله و هم خیر. چرا بله؟ به این دلیل که در حال حاضر دوربین هایی با کیفیت 12 مگاپیکسل وجود دارد که کیفیتی تا چند برابر بهتر از Mi 9 Lite دارند؛ اما چرا خیر؟ زیرا یکی از روش های کاهش قیمت تمام شده دستگاه ها و در عین حال حفظ کیفیت دوربین، استفاده از سنسورهای Quad Bayer است.

درواقع شیائومی با یک تیر دو نشان زده و همزمان هم به واسطه مگاپیکسل زیاد دوربین مشتریان زیادی را به سمت خود جذب کرده و در عین حال نیز قیمت دستگاه را همچنان پایین نگه داشته است.

دوربین Mi 9 Lite در نور کافی می تواند عکس های فوق العاده ای را ثبت کند. به عنوان یک گوشی میان رده تمامی فاکتورهای ارزیابی دوربین عالی هستند: گستره دینامیکی به شکل قابل قبولی وسیع است، جزئیات تصاویر به واسطه بهره گیری از تکنولوژی یاد شده بسیار بالاست، رنگ ها طبیعی هستند و نویز نیز تقریبا در تصاویر به چشم نمی خورد. نکته جالب اینکه به ندرت برای افزایش گستره دینامیکی به سمت استفاده از HDR سوق پیدا خواهید کرد.

شیائومی برای آن دسته از افرادی که همچنان اصرار به استفاده از دوربین در حالت 48 مگاپیکسل دارند، حالتی را در نرم افزار دوربین گنجانده که 48MP نام دارد. در این حالت وضوح تصاویر افزایش پیدا می کند اما در کمال ناباوری جزئیات کاهش پیدا می کنند. هرچند که این تفاوت چندان محسوس نیست اما با کمی دقت متوجه آن خواهید شد.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

دوربین دوم که در پایین دوربین اصلی قرار دارد، دوربین 8 مگاپیکسلی فوق عریض Mi 9 Lite است. این دوربین می تواند عکس های بسیار خوبی ثبت کند. حتی اگر بخواهیم مقایسه ای داشته باشیم، دوربین فوق عریض Mi 9 Lite در مقایسه با دوربین هم کلاس گلکسی A50، از وضوح پیکسل های بالاتری برخوردار است. از این رو می توانیم این سنسور را در میان دیگر گوشی های میان رده یکی از برترین ها بنامیم.

و در نهایت دوربین سوم که در قسمت بالایی دوربین اصلی قرار دارد: یک سنسور 2 مگاپیکسلی تشخیص عمق! شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چطور نرم افزار دوربین حالتی نیز با نام 2X دارد؛ در حالی که لنزی اختصاصی برای آن وجود ندارد؟! خب حقیقت این است که شیائومی برای افزودن این حالت از سنسور اصلی که کیفیت بالایی دارد استفاده کرده است. بنابراین حالت 2X تنها یک کراپ دیجیتالی از سنسور اصلی خواهد بود.

برای عکسبرداری در نور کم می توانید به حالت شب (Night Mode) جا به جا شوید. در این حالت نرم افزار دوربین با استفاده از هوش مصنوعی به تشخیص سوژه ها و موقعیت و همچنین سطح نور پرداخته و زمان باز بودن شاتر دوربین برای دریافت مستمر نور را تنظیم می کند. حتما می دانید که باز ماندن هرچه بیشتر شاتر به معنی عکس هایی پرنور تر در شب خواهد بود. در نظر داشته باشید که برای دریافت بهترین خروجی همچنان ممکن است به دلیل نبود ویژگی OIS، به یک پایه دوربین هم احتیاج داشته باشید. پایه دوربین سبب می شود تا در شب بهترین خروجی ممکن را دریافت کنید.

و اما دوربین سلفی؛ محبوب ترین قسمت هر گوشی هوشمند. دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی Mi 9 Lite در بریدگی نمایشگر آن جا خوش کرده است. این دوربین می تواند تمام نیاز شما را به ثبت عکس هایی باکیفیت به طور کامل برطرف کند. تنها مورد منفی درباره این دوربین فوکوس ثابت آن است که این مورد هم با کمی تمرین و پیدا کردن نقطه فوکوس به راحتی برطرف خواهد شد. سطح جزئیات دوربین سلفی برای ما رضایت بخش بود. همچنین در حین ثبت تصاویر پرتره نیز متوجه تشخیص بسیار دقیق سوژه شدیم. گفتنی است که در حال حاضر حتی بهترین دوربین گوشی های هوشمند نیز گاهی اوقات در تشخیص سوژه دچار مشکل می شوند؛ اشکالی که Mi 9 Lite نیز از آن مستثنی نیست.

در مجموع دوربین Mi 9 Lite را می توانیم یک پکیج کامل برای عاشقان عکاسی با موبایل بدانیم که به خوبی توانست از آزمون های ما سربلند بیرون بیاید.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

باتری

انرژی مورد نیاز Mi 9 Lite توسط یک باتری 4030 میلی آمپری تامین می شود. شیائومی این گوشی را به فناوری شارژ سریع کوالکام مجهز کرده است که از سرعتی معادل 18 وات بهره می برد. خوشبختانه درون جعبه دستگاه نیز آداپتوری 18 واتی قرار دارد و کاربر با استفاده از آن می تواند 40 درصد از باتری را ظرف مدت 30 دقیقه و کل حجم آن را در طول یک ساعت و 30 دقیقه شارژ کند.

طبق بررسی های وب سایت GSMArena گوشی میان رده چینی ها در تست باتری موفق به کسب امتیاز 106 ساعت شده است. بدین معنی که در صورت استفاده حداکثر یک ساعت از گوشی برای هرکدام از گزینه هایی چون وب گردی، تماشای ویدیو و تماس صوتی بر بستر 3G، گوشی Mi 9 Lite می تواند تا 4 روز دوام بیاورد.

همچنین طبق بررسی های ما درصورت استفاده سنگین از دستگاه می توانید تا 1 روز و با میانگین مصرف 8 تا 9 ساعت با گوشی خود بدون نیاز به شارژ مجدد، کار کنید. این عدد برای یک گوشی میان رده عددی بسیار مناسب به شمار می رود.

نقد و بررسی گوشی شیائومی Mi 9 Lite - گوشی پلازا

جمع‌بندی

شیائومی بار دیگر ثابت کرد که همیشه ارزان بودن دلیل بر بد بودن دستگاه نیست و همیشه نیز گران تر بودن یک گوشی، نشان از برتر بودنش نخواهد بود.

پرواضح است که میان رده خوش قیمت و باکیفیت شیائومی در بررسی های ما توانست به راحتی میان رده های قیمتی دیگر شرکت ها همچون سامسونگ را شکست دهد. اما همچنان در برخی جوانب مانند قدرت پردازشی و رابط کاربری از رقیبان خود عقب است. البته رابط کاربری امری کاملا سلیقه‌ایست و نمی توان آن را دلیل بر بد بودن دستگاهی دانست.

اما اگر در مجموع بخواهیم تمامی صفات مثبت Mi 9 Lite را به صورت تیتر وار نام ببریم، می توانیم به: بدنه آلومینیومی، محافظ گوریلا گلس 5 در پشت و جلو، طراحی زیبا و بالارده، عمر باتری بالا، سخت افزار قدرتمند، چندوظیفگی مناسب، دوربین های باکیفیت، صفحه نمایش بزرگ و روشن و بهره مندی از ویژگی های متنوع ارتباطی، اشاره کنیم.

اگر قصد خرید Mi 9 Lite را دارید، ما این گوشی هوشمند را حتما به شما پیشنهاد می کنیم.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا