بررسیموبایل

بررسی Mi 9T شیائومی

مقدمه

در روزهای پایانی نیمه نخست سال 2019، شرکت نامدار شیائومی اقدام به معرفی دستگاهی با مشخصات سخت افزاری قابل توجه و قیمت مناسب کرد. این گوشی که با نام Mi 9T شناخته می شود، از کیفیت ساخت بسیار بالایی بهره می برد که در کنار سخت افزار قدرتمندش یکی از بهترین گزینه ها در میان دیگر گوشی های میان رده بازار به شمار می رود. با ما همراه باشید تا از دیدگاهی تخصصی تر به بررسی تخصصی Mi 9T بپردازیم و ارزش خرید آن را بررسی کنیم.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi 9T - گوشی پلازا

طراحی و بدنه

گوشی هوشمند Mi 9T در مقایسه با رقیبان خود از کیفیت ساخت بالاتری بهره می برد. این گوشی از فریمی آلومنیومی به همراه پوششی از گوریلا گلس 5 در پشت و جلو بهره می برد که این موضوع زیبایی منحصر به فردی به آن بخشیده است. Mi 9T در سه رنگ مشکی، آبی و قرمز عرضه شده است. رنگ مشکلی دستگاه طرحی شبیه به فیبر کربن دارد اما دو رنگ دیگر یعنی آبی و قرمز طرحی با تغییر زاویه تابش نور، جریان هایی به شکل رعد و برق در آن ظاهر می شود که شیائومی آن را آبیِ رود یخی و قرمز آتشین گذاشته است. خوشبختانه فریم دور دستگاه نیز با رنگ پنل پشتی همراه شده است تا ظاهر دستگاه یک دست تر و زیباتر به چشم بیاید.

طراحان شیائومی ذوق بسیاری در طراحی دستگاه به خرج داده اند؛ به طوری که دکمه قفل در هر سه رنگ ظاهری قرمز دارد که تا حدودی یادآور نسخه پاندای گوشی پیکسل 2 ایکس ال است.

میان رده بودن Mi 9T باعث نشده تا چینی ها در طراحی دستگاه وسواس به خرج ندهند. به طوری که تمامی بخش های فریم به خوبی پولیش شده اند تا با براقیت خود نور را انعکاس داده و دل کاربر خود را ببرد. البته براقیت فریم فلزی دستگاه و همچنین طراحی آینه ای شکل پشت آن باعث شده تا Mi 9T به شدت مستعد جذب اثر انگشت باشد. پس اگر تمیزی دستگاه برایتان اهمیت دارد، بهتر است از کاور استفاده کنید و یا همیشه یک دستمال برای تمیز کردن بدنه به همراه داشته باشید.

لبه های قسمت پشتی کمی به داخل خم شده تا گوشی ثبات بیشتری در دستان کاربر داشته باشد. این خمیدگی در لبه پایینی نیز با شدت کمتری تکرار شده اما در بالای دستگاه به علت قرارگیری دوربین پاپ آپ، از انجام این کار صرف نظر شده است.

صحبت از دوربین پاپ آپ شد و باید بگوییم که شیائومی برای دستیابی به حداکثر نسبت نمایشگر به بدنه، بریدگی نمایشگر را به کلی از Mi 9T حذف کرده و آن را به قسمتی کشویی در لبه بالایی دستگاه منتقل کرده است. طبق گفته این شرکت، دوربین جلوی دستگاه توانایی باز و بسته شدن تا 200.000 بار را دارد؛ با تکیه به این اطلاعات می توانیم عمر حداقلی موتور دوربین جلو را در صورت استفاده زیاد، 5 سال بدانیم. لازم به ذکر است که شرایط نگه داری کاربر و همچنین عوامل آب و هوایی می تواند سبب کاهش و یا افزایش میزان یاد شده، شود.

دو طرف ماژول دوربین جلو چراغ LED قرار گرفته است که در زمان فراخوانی دوربین جلو روشن می شوند و افکت صوتی خاصی نیز پخش می شود. این چراغ ها همرنگ بدنه دستگاه است و تنها در رنگ مشکی قرمز رنگ خواهد بود. گفتنی است که به واسطه حلقه شفافی که در قسمت بالای ماژول قرار گرفته است، اعلانات نیز به صورت چراغی چشمک زن نمایش داده می شوند. هرچند که ویژگی AOD یا نمایشگر همیشه روشن امکانی بهتر برای باخبر شدن از اعلانات دستگاه به شمار می رود.

درباره دیگر ویژگی های نرم افزاری و سخت افزاری به صورت جداگانه در بخش های مرتبط صحبت خواهیم کرد. بنابراین بهتر است کمی هم به جزئیات طراحی Mi 9T بپردازیم.

همانطور که گفته شد در لبه بالایی دستگاه دوربین پاپ آپ سلفی قرار دارد که سنسوری 20 مگاپیکسلی بهره می برد و در کنار آن نیز جک 3.5 میلیمتری هدفون به چشم می خورد. در سمت مخالف یعنی لبه زیرین دستگاه هم از سمت راست به چپ به ترتیب بلندگو، میکروفون تماس، پورت USB-C و شیار سیم کارت دوگانه قرار گرفته اند. لبه سمت راست به دکمه های صدا و قفل اختصاص دارد و در لبه سمت چپ نیز چیزی جز یک نوار آنتن به چشم نمی خورد.

ماژول دوربین سه گانه با چینشی عمودی در مرکز نیمه بالایی قرار دارند. به دلیل وجود حقله ای قرمز رنگ دور دوربین 8 مگاپیکسلی تله فوتو، عموما این ذهنیت منتقل می شود که این همان دوربین اصلی است؛ اما در حقیقت دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی دستگاه، در وسط این ماژول سه‌گانه قرار دارد. دوربین فوق عریض نیز پایین تر از دو دوربین دیگر قرار گرفته است.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi 9T - گوشی پلازا

صفحه نمایش

سوپرایزهای شیائومی در بدنه و طراحی خلاصه نمی شود. این شرکت چینی برای کسب سهم هرچه بیشتر از بازار، Mi 9T را نمایشگری با پنل AMOLED همراه کرده است. این نمایشگر توانایی نمایش 16 میلیون رنگ را دارد و پشتیبانی از محتوای HDR نیز به آن افزوده شده است.

این پنل 6.39 اینچی 86 درصد از پنل جلوی دستگاه را به خود اختصاص داده است و با وجود نسبت عریض 19.5:9 می با وجود اندازه بزرگ نمایشگر، به خوبی در دستان کاربر جای می گیرد. اما همچنان 9T تنها کمی از آیفون 11 پرو مکس کوچکتر خواهد بود و ممکن است برای بسیاری از کاربران با دستان کوچکتر، گوشی بزرگی به شمار برود.

سطح این نمایشگر بزرگ و تقریبا بدون حاشیه با لایه ای شیشه گوریلا گلس 5 محافظت شده است. استفاده از آخرین نسخه گوریلا گلس برای یک گوشی میان رده را بسیار تحسین می کنیم. این در حالیست که شرکت هایی همچون سامسونگ در میان رده های خود همچون A50 از نسخه سوم این شیشه محافظ استفاده می کنند.

لبه های نمایشگر کمی خمیده و به اصلاح 2.5D است. بدین معنی که نه کاملا مانند گوشی های بالارده سامسونگ خمیده است و نه کاملا تخت. در زمان استفاده از دستگاه و با وجود ژست های حرکتی منحصر به فرد رابط کاربری MIUI، این لبه های نرم حس بسیار خوبی به کاربر منتقل می کند و ما نیز این حس را بسیار دوست داریم.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi 9T - گوشی پلازا

همانطور که در بخش طراحی نیز اشاره کردیم، Mi 9T عاری از هرگونه بریدگی و یا روزنه نمایشگری‌ست و دوربین جلو به مکانیزمی کشویی در بالای دستگاه منتقل شده است. به همین منظور اطراف نمایشگر حاشیه ها به حداقل رسیده اند اما همچنان حاشیه قسمت پایینی نمایشگر تقریبا دو برابر سه ضلع دیگر به شمار می رود.

صفحه نمایش گوشی میان رده Mi 9T از دقت Full HD+ بهره می برد که چگالی پیکسلی 403 پیکسل بر هر اینچ را به همراه دارد. پنل دستگاه به خوبی می تواند رنگ هایی شاد با مشکی عمیق را تولید کند. حداکثر روشنایی پنل نیز در حالت خودکار 650 نیت خواهد بود و در حالت دستی نیز تا 620 نیت قابل افزایش است.

یکی از ویژگی های بسیار خوب و کاربردی این پنل برای عاشقان به سینما را می توان پشتیبانی از HDR10 بیان کرد. به موجب این ویژگی در زمان تماشای ویدیوهای HDR از یوتیوب و یا نتفلیکس، نمایشگر سطح روشنایی خود را به صورت خودکار با صحنه تطبیق خواهد داد تا جزئیات تصویر افزایش پیدا کنند. لازم به ذکر است که این ویژگی تا سال گذشته تنها در گوشی های پرچمدار حضور داشت و حالا قلمرو خود را به گوشی های میان رده نیز گسترش داده است.

با تمامی این تفاسیر می توان گفت که نمایشگر Mi 9T از هر نظر یکی از بهترین ها در این دسته بندی به شمار می رود که می تواند علاوه بر تولید رنگ هایی جذاب، سطح روشنایی مناسبی را نیز چه در نور زیاد و چه در نور کم ارائه دهد. همچنین به واسطه ویژگی های نرم افزاری خود اعم از HDR10 و همچنین امکان تغییر پروفایل رنگ، به خوبی می تواند هر طیفی از کاربران را راضی کند.

سخت افزار

در زیر نمایشگر دستگاه یک تراشه 8 هسته ای اسنپدراگون 730 قرار گرفته است. این تراشه که برپایه لیتوگرافی 8 نانومتری توسعه یافته است، از نظر پردازشی میان تراشه های میان رده سری 6xx و تراشه های پرچمدار سری 8xx قرار می‌گیرد. از این رو می توان انتظار قدرت پردازشی قابل توجهی را از آن داشت.

همانطور که اشاره شد، این سیستم روی یک چیپ از 8 هسته پردازشی در دو کلاستر جداگانه استفاده می کند. کلاستر قوی تر شامل 2 هسته Kryo 470 Gold با فرکانس پردازشی 2.2 گیگاهرتز و کلاستر کم مصرف شامل 6 هسته Kryo 470 Silver می شود که در فرکانس 1.8 گیگاهرتز فعالیت می کنند. گفتنی است که هسته های یاد شده به ترتیب بر پایه هسته های Cortex-A76 و Cortex-A55 توسعه یافته اند.

در کنار هسته های پردازشی دستگاه به منظور پردازش های گرافیکی نیز از تراشه گرافیکی Adreno 618 بهره گرفته شده است که می تواند بازی های روز مانند Call of Duty Mobile و یا Fortnite Mobile را به خوبی و بدون مشکلی اجرا کند. حقیقتاً داشتن چنین قدرت پردازشی‌ای در این این بازه قیمتی را می توان تنها از شیائومی انتظار داشت؛ زیرا شرکت های دیگر مانند نوکیا و یا سامسونگ گوشی های هم رده را با قیمت های به مراتب بیشتری به فروش می رسانند. البته دلیل این موضوع را می توان شیوه بازاریابی و کسب درآمد شیائومی دانست که در بخش نرم افزار نگاهی جزئی به آن خواهیم داشت.

حال بهتر است نگاهی هم به قدرت پردازشی تراشه اسنپدراگون 730 از دریچه بنچمارک ها داشته باشیم. با اجرای بنچمارک Geekbench 4.1 که به بررسی قدرت تک هسته ای و چند هسته ای تراشه می پردازد به این نتیجه رسیدیم که 2 هسته 2.2 گیگاهرتزی Mi 9T به راحتی می تواند رقیبان گران قیمتی چون گلکسی A80 را شکست دهد. جالب است بدانید که در زمینه چند هسته ای نیز در مقایسه با مدل هم قیمت و پرطرفدار سامسونگ یعنی گلکسی A70، گوشی هوشمند Mi 9T توانست امتیازی مشابه به دست بیاورد.

اما در زمینه پردازش گرافیکی تراشه اسنپدراگون 730 با تکیه به پردازنده Adreno 618 توانست امتیازی تقریبا 2 برابری را در مقایسه با A70 با تراشه اسنپدراگون 675 به دست بیاورد. اینجاست که میان رده قدرتمند شیائومی خودی نشان می دهد و برتری خود را ثابت می کند.

در زمان استفاده از دستگاه، بدنه به ندرت داغ خواهد شد و از این رو مشکلی نخواهید داشت. اما در زمان اجرای بازی های بسیار گرافیکی با افزایش فشار بر روی تراشه، گرمای بدنه را حس خواهید کرد که همچنان آزاردهنده نخواهد بود.

در نظر داشته باشید که در زمان شارژ شدن، بدنه دستگاه کمی داغ خواهد شد که دلیل این موضوع سرعت بالای انتقال جریان در دستگاه است. از این رو توصیه می کنیم در زمان شارژ کردن تمامی گوشی های دارای شارژ سریع، گوشی را در محلی خنک قرار دهید و کاور آن را نیز خارج کنید تا دما به راحتی منتقل شود.

متاسفانه Mi 9T تنها در دو مدل 64 و 128 گیگابایتی تولید شده که هر دوی آنها شامل 6 گیگابایت حافظه رم می شوند. حافظه داخلی از نوع UFS 2.0 است که باعث می شود سرعت نصب نرم افزارها و همچنین اجرای برنامه ها به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کنند. البته در نسخه Pro شیائومی از حافظه UFS 2.1 استفاده کرده است که اگر در مدل غیر پرو نیز به کار می رفت، دست و دل بازی شیائومی تکمیل می شد.

از ویژگی های بسیار جذاب Mi 9T، سنسور اثر انگشت زیر نمایشگر آن به شمار می رود. سرعت باز شدن صفحه بسته به نور اطراف متغیر است؛ بدین شکل که در شب بسیار سریعتر از روز باز می شود که جای تعجب دارد! روند ریجستر کردن اثر انگشت جدید بسیار سریع صورت می گیرد و می توانید تا 5 انگشت را به آن اضافه کنید.

دقت سنسور نیز بسیار بالاست در صورت نارضایتی از آن می توانید از دوربین جلو برای راه اندازی سیستم تشخیص چهره نیز استفاده کنید. البته این روش امنیت کمتری در مقایسه با سنسور اثر انگشت دارد و همچنین مصرف باتری را نیز افزایش می دهد.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi 9T - گوشی پلازا

نرم‌افزار

شیائومی برای دردانه میان رده خود از جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید یعنی Pie استفاده کرده است که نسخه دهم پوسته اختصاصی این شرکت با نام MIUI را با خود به همراه دارد. لازم به ذکر است که به تازگی به روزرسانی اندروید 10 نیز در قالب MIUI 11 برای دارندگان این گوشی عرضه شده است.

پوسته شیائومی را می توان یکی از شخصی سازی شده ترین پوسته اندروید دانست که اتفاقا لقب سنگین ترین پوسته را نیز با خود یدک می کشد. از این رو پس از مدتی انیمیشن های دستگاه و جا به جایی بین برنامه ها با لگ هایی جزئی همراه خواهد بود. که امید می رود در نسخه بعدی پوسته شیائومی موسوم به MIUI 12 مرتفع شود.

گوشی Mi 9T ویژگی های نرم افزاری متنوعی را با خود با به همراه دارد. با داشتن نمایشگر AMOLED این گوشی از ویژگی Always on Display یا نمایشگر همیشه روشن پشتیبانی می کند. شیائومی طرح های مختلفی را برای این بخش در نظر گرفته است که می توانید هریک را بنا به سلیقه خود انتخاب کنید. مصرف باتری نمایشگر همیشه روشن بسیار ناچیز است و می توان گفت که در هر ساعت حدود 1 تا 2 درصد از باتری را مصرف می کند.

همچنین در MIUI 10 می توانید با فعال کردن حالت Dark Mode مصرف باتری خود را به شکل قابل توجهی کاهش دهید. این حالت علاوه بر کاهش مصرف باتری می تواند کمک زیادی به کاهش دردهای چشم پس از استفاده از دستگاه در محیط های تاریک کند.

پوسته MIUI به صورت پیشفرض برنامه های زیادی را با خود به همراه دارد که این موضوع سبب شده نارضایتی های بسیاری از سنگین شدن رابط کاربری و اشغال فضای بیشتر از حافظه داخای در میان کاربران این شرکت ایجاد شود. زیاد شدن برنامه ها از طرفی باعث افزایش مصرف باتری و همچنین ایجاد بار اضافی بر روی تراشه و حافظه رم خواهد شد. از این رو با وجود تراشه بسیار توانمند دستگاه، در مواقعی لگ هایی جزئی را مشاهده خواهید کرد که رفته رفته بیشتر نیز خواهد شد.

درواقع شیائومی درصدد است تا با زیاد کردن سرویس های خود و نمایش تبلیغات در آن ها، کسب درآمد کند و حاشیه سود کم گوشی های خود را جبران کند. این همان سیاست درآمد زایی و بازاریابی خاص شیائومی است که پیشتر به آن اشاره کردیم.

با تمامی موارد گفته شده MIUI 10 بهبودهای بسیاری را در زمینه اجرای سریعتر برنامه ها و همچنین اجرای نرم تر انیمیشن ها به خود دیده است و این بهبودها در MIUI 11 بیشتر نیز می شود.

یکی از تغییرات یاد شده، اضافه شدن آیکن های زنده و چند لایه هست. بدین صورت که در صورت خروج از برنامه به صفحه اصلی، تغییراتی در آیکن ایجاد خواهد شد و متحرک خواهد شد. برای مثال چرخ دنده آیکن تنظیمات خواهد چرخید و یا محل قرار گیری خورشید در آیکن برنامه گالری تغییر خواهد کرد.

برای حذف فایل های موقت (Cache) نیز می توانید از برنامه Cleaner استفاده  کنید که یک زیر برنامه از مجموعه Security محسوب می شود. این برنامه خطاهای ایجاد شده در برنامه ها و یا مشکلات امنیتی را بررسی و آن ها را برطرف می کند. برنامه Security همچنین می تواند پروسه های پر مصرف در پس زمینه را شناسایی کرده تا از مصرف بیش از حد باتری جلوگیری کند. به طور کلی از نظر امنیتی و همچنین جلوگیری از مصرف بالای باتری و انباشته شدن فایل های اضافی می توانید از برنامه Security استفاده  کنید.

لانچر پوسته اختصاصی شیائومی اما شباهت غیر قابل انکاری به رابط کاربری iOS اپل دارد و بارها نیز در این زمینه مورد انتقاد قرار گرفته است. از این رو همانند iOS تمامی برنامه ها در صفحه اصلی قرار دارند و خبری از لیست برنامه های جداگانه یا App Drawer نیست. البته می توانید با به روزرسانی System Launcher امکان اضافه کردن App Drawer را اضافه کنید و بین این دو یکی را انتخاب کنید.

در صفحه اصلی با سوایپ به سمت راست، می توانید به App Vault دسترسی پیدا کنید که پنلی اختصاصی برای نمایش ویجت های مختلف به شمار می رود. در این بخش می توانید برنامه های پرکاربرد خود را پین کنید، قیمت سهام شرکت های مختلف را رصد کنید، از آخرین خبرها مطلع شوید و به وضعیت آب و هوا نیز دسترسی داشته باشید.

پوسته MIUI برای کاربران ویژگی های متنوعی را به همراه دارد و هرکس می تواند بنا به میل خود دستگاهش را شخصی سازی کند و گزینه هایی را از رابط کاربری پنهان کرده و یا موردی را به آن اضافه کند. همین موضوع می تواند برای کاربران بسیاری مورد استقبال واقع شود.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi 9T - گوشی پلازا

دوربین

این روزها دوربین گوشی های هوشمند تبدیل به یکی از اصلی ترین بخش های مورد توجه توسط کاربران تبدیل شده است و شرکت ها نیز با آگاهی از این موضوع مانور بسیاری بر روی این بخش می دهند. موج افزایش دوربین های پشتی دستگاه ها همچنان در حال پیش روی است و Mi 9T شیائومی نیز به دنبال این موج، از 3 دوربین در پشت بهره می برد که با احتساب دوربین سلفی در مجموع شامل 4 دوربین می شود.

دوربین اصلی دستگاه شامل یک سنسور 48 مگاپیکسلی با تکنولوژی Quad Bayer می شود که خروجی عکس هایی با اندازه 12 مگاپیکسل را ارائه می دهد. دوربین زوم 2 برابری (تله فوتو) نیز که با حلقه ای رنگی در دور آن طراحی شده است، از سنسوری 8 مگاپیکسلی استفاده می کند و در نهایت سنسور سوم نیز از یک سنسور 13 مگاپیکسل به همراه لنز فوق عریض بهره می برد. گفتنی است که دو فلاش LED نیز دوربین را در شرایط نوری ضعیف یاری خواهند کرد.

دوربین 48 مگاپیکسلی اصلی کیفیت مناسبی دارد و عکس هایی با رنگ های زنده و جذاب ثبت می کند. مشکل اما از جایی شروع می شود که در زیر نور مستقیم آفتاب، ممکن است روشنایی عکس ها کمی زیاد شود و رنگ ها نیز به خوبی پردازش نشوند. البته این موضوع بسیار کم اتفاق می افتد اما به هر حال مشکلی ناخوشایند محسوب می شود.

اگر علاقه مند به عکاسی به حداکثر رزولوشن سنسور یعنی 48 مگاپیکسل هستید هم می توانید از حالت 48MP استفاده کنید. در این حالت وضوح تصاویر افزایش قابل توجهی را تجربه می کند اما در مواقعی تصاویر نویزی خواهند شد. همچنین روشنایی تصاویر ثبت شده در نور کم نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

دوربین تله فوتو می تواند تصاویری با زوم 2 برابری را بدون کاهش کیفیت ثبت کند. همچنین برای عکاسی پرتره نیز از این دوربین کمک گرفته می شود. در نظر داشته باشید که در محیط های کم نور نرم افزار دوربین برای بهبود کیفیت تصاویر در حالت زوم 2 برابری از سنسور اصلی استفاده می کند. بنابراین اگر دوربین را در این حالت قرار دادید و انگشت خود را جلوی اولین دوربین گرفتید و تصویر سیاه نشد، اصلا شوکه نشوید.

دوربین فوق عریض هم زاویه دید مناسبی دارد و برای گرفتن عکس هایی جذاب از مناظر کاربردی خواهد بود. جزئیات تصاویر در سطح قابل قبولی قرار دارند و انحنای آن ها نیز که به واسطه لنز ایجاد می شود، به طور کامل به صورت خودکار برطرف می شوند.

با فعال کردن حالت AI می توانید با استفاده از هوش مصنوعی در استفاده از تمامی دوربین ها عکس های بهتری را ثبت کنید. این سیستم با بهره گیری از هوش مصنوعی به تشخیص سوژه پرداخته و با اعمال تنظیماتی به خصوص، بر گیرایی عکس می افزاید.

کیفیت عکسبرداری در شب نیز مناسب است. با Mi 9T می توانید بدون استفاده از فلاش و با فعال کردن حالت Night Mode عکس های روشنی ثبت کنید. البته روشنایی عکس ها به خوبی گوگل کمرا نیست و می توانید برای دستیابی به کیفیت بالاتر از نسخه هایی از این برنامه که برای Mi 9T توسعه داده شده است استفاده کنید.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi 9T - گوشی پلازا

با وجود نبود سنسوری اختصاصی برای تشخیص عمق، همچنان می توانید از دوربین Mi 9T برای ثبت عکس های پرتره استفاده کنید. تشخیص سوژه ها و لبه آن ها به منظور جدا سازی از پس زمینه آن و ایجاد افکت بوکه به خوبی صورت می گیرد اما در مواردی مانند موی سر به خوبی انجام نمی شود و افکت بوکه بر روی موها نیز اعمال می شود. اما به طور کلی وضوح تصاویر بسیار مناسب است و از کنتراست بسیار خوبی نیز بهره می برند. همچنین می توانید از سیستم نورپردازی استودیویی و یا دیگر افکت ها نیز بهره بگیرید که همگی در نرم افزار و در حالت پرتره تعبیه شده اند.

دوربین سلفی پاپ آپ نیز وظیفه خود را به خوبی انجام می دهد. جزئیات تصاویر مناسب هستند و بافت پوست صورت را نیز حفظ می کنند. مشکلی که وجود دارد این است که در برنامه هایی چون اینستاگرام به دلیل تفاوت API های شیائومی با اینستاگرام، نرم افزار نمی تواند از حداکثر توان سخت افزاری دوربین استفاده کند و ممکن است کاهش کیفیت قابل توجهی را تجربه کنید که این موضوع نیز چندان خوشایند نیست.

گوشی Mi 9T مجموعه ای از دوربین های مختلف را در اختیار کاربر قرار می دهد که با وجود قیمت پایین، از کیفیت بسیار خوبی نیز بهره‌مند هستند. دوربین پاپ آپ دستگاه را می توان یکی از متفاوت ترین بخش های دستگاه دانست که با بهره گیری از آخرین تکنولوژی های موجود توسعه یافته است. نکته جالب اینکه در صورت سقوط گوشی در زمان باز بودن دوربین جلو، به صورت خودکار به داخل جمع خواهد شد.

باتری

میان رده شیائومی برای تامین انرژی خود از یک باتری 4000 میلی آمپری بهره می برد. این حجم می تواند به راحتی انرژی مورد نیاز یک روز پرمشغله را تامین کند. در بررسی هایی که انجام شد پس از یک روز کاری در زمان بازگشت به منزل Mi 9T همچنان نزدیک به 40 درصد باتری داشت که همین حجم می توانست تا آخر شب ما را بدون نیاز به شارژ مجدد همراهی کند.

گفتنی است که در زمان عکسبرداری، فیلمبرداری و همچنین برقراری تماس تصویری واتس اپ و یا گوگل Duo، فشار زیادی به باتری دستگاه وارد می کند. به طوری که در طول مدت قراری یک ساعته تماس ویدیویی واتس اپ، نزدیک به 20 درصد از شارژ دستگاه کاسته شد. اینترنت 4G را نیز می توان یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در مصرف باتری دانست. بنابراین اگر دسترسی به شارژ ندارید، می توانید با استفاده نکردن از امکانات یاد شده و همچنین فعال کردن حالت ذخیره باتری، مدت زمان بیشتری به استفاده از گوشی خود بپردازید.

با وجود ظرفیت بالای باتری، برای شارژ کامل گوشی به واسطه پشتیبانی از شارژ سریع 18 واتی، حداکثر به 100 دقیقه زمان احتیاج خواهید داشت. خوشبختانه شیائومی آداپتور 18 واتی را در جعبه دستگاه قرار داده تا کاربران برای شارژ با سرعت حداکثری نیازی به خرید آداپتوری جداگانه نداشته باشند.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi 9T - گوشی پلازا

ارتباطات

میان رده قدرتمند شیائومی در زمینه ارتباطی نیز یکی از بهترین ها به شمار می رود. شبکه 4G LTE دستگاه می تواند داده ها را با حداکثر سرعت 800 مگابیت بر ثانیه دریافت کند. همچنین این گوشی از شبکه 4G+ نیز پشتیبانی می کند.

علاوه بر این با بهره گیری از بلوتوث نسخه 5.0 می توانید تمامی دستگاه های بی سیم اعم از ساعت هوشمند، بلندگو، هدفون و غیره را به گوشی خود متصل کنید. لازم به ذکر است که حالت LE یا کم مصرف در این نسخه می تواند اتصالی مستمر را با حفظ حجم باتری میسر کند. پس دیگر نیازی نیست نگران از دست رفتن باتری دستگاه در زمان اتصال به هدفون یا دستگاهی دیگر باشید.

متاسفانه گوشی Mi 9T از شارژر بی سیم پشتیبانی نمی کند؛ اما ویژگی ای چون NFC همچنان در آن وجود دارد و شما می توانید پرداخت های خود را از طریق Mi Pay و یا دیگر نرم افزارها از طریق این تراشه انجام دهید.

نقد و بررسی گوشی Xiaomi Mi 9T - گوشی پلازا

جمع‌بندی

از منظر طراحی می توان 9T را یکی از زیباترین ها در این میان به شمار برد. این گوشی در ظاهر هیچ تفاوتی چه در زمینه کیفیت و چه در زمینه متریال استفاده شده در مقایسه با پرچمداران بازار ندارد و تنها وجه تمایزش را می توان تراشه آن دانست. حتی دوربین دستگاه فاصله چندانی با بهترین ها ندارد.

عمر باتری نیز Mi 9T را حتی بالاتر از پرچمدارانی چون S10 و یا حتی iPhone XS Max قرار می دهد که می تواند فاکتوری بسیار مهم در زمان خرید دستگاه به شمار برود.

شیائومی با عرضه این گوشی به نوعی بازار گوشی های میان رده را به مرحله جدیدی وارد کرد و کاربران را از صرف هزینه های گزاف برای گوشی های پرچمدار بی نیاز کرد. از این رو اگر در این بازه قیمتی قصد خرید Mi 9T را دارید، خرید آن را قطعا پیشنهاد می کنیم.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا