بررسیموبایل

بررسی ردمی نوت 9 شیائومی

مقدمه

لاین آپ گوشی‌های سری Xiaomi Redmi در تعداد زیادی از کشورهای دنیا جزو محبوب‌ترین و پرطرفدارترین گوشی‌های بازار آن منطقه محسوب می‌شوند. پس از گذشت مدت زیادی که تعدادی از سازنده‌های فعال در صنعت گوشی موبایل، بازار خود را از دست دادند، گوشی‌های سری Redmi Note از شرکت شیائومی در ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی از راه رسیدند تا با ایجاد تغییر و تحولات چشمگیر و اساسی جدید از جمله تغییرات قابل توجه در طراحی و شکل ظاهری و مدرنیزه کردن آن، استفاده از چیپست‌های قدرتمند در کلاس خود، باتری‌های بزرگ و ویژگی‌های نرم افزاری MIUI 11 و مثل همیشه، یک قیمت کاملا مناسب و مقرون به صرفه، بهترین گزینه برای افرادی شناخته شوند که دارای بودجه محدود هستند. Xiaomi Redmi Note 9 یکی از اعضای جدید این خانواده است که باید ببینم چطور در محقق کردن این اهداف عمل کرده است.

طراحی

به نظر نمی‌رسد گوشی هوشمند Xiaomi Redmi Note 9 در المان‌های طراحی و شکل ظاهری خود، چندان از سایر مدل‌های این لاین آپ دور افتاده باشد. بلکه کاملا برعکس است و Redmi Note 9 تقریبا شبیه و یکسان با سایر مدل‌های این لاین آپ است اما یک ویژگی جدید به ماژول دوربین‌های عقب خود اضافه کرده است که سنسور تشخیص اثر انگشت خازنی این گوشی است که در مدل‌های 9S و 9 Pro روی دگمه پاور کار گذاشته شده بود. و البته، حفره پانچ هول روی صفحه نمایش آن نیز اکنون به جای این که مانند مدل‌های یاد شده، در وسط صفحه قرار داشته باشد، به گوشه بالای سمت چپ تصویر منتقل شده است.

وقتی که Redmi Note 9 را در دست می‌گیرید، احساس می‌کنید که پنل پشتی بدنه آن از شیشه ساخته شده است و ما هم نمی‌توانیم به طور قطعی تایید کنیم که همینطور است؛ زیرا شیائومی به صراحت جنس آن را اعلام نکرده. اما در هر حال، به هیچ وجه احساس نمی‌کنید یک گوشی با بدنه بی‌کیفیت در دست خود دارید. با این وجود، اطمینان داریم که شیائومی یک لایه شیشه‌ی Gorilla Glass 5 روی پنل جلوی این گوشی کشیده است که مقاومت بسیار بالایی دارد و فریم اطراف بدنه آن هم از جنس پلاستیک است.

نکته عجیبی که در طراحی Redmi Note 9 وجود دارد، این است که وقتی آن را در دست بگیرید، احساس می‌کنید وزن آن برای دستگاهی که اندازه نمایشگر آن زیر ۶.۶ اینچ است، سنگین‌تر می‌باشد. قطعا باتری بزرگی که شیائومی در آن به کار برده، نقش زیادی در این امر دارد اما اگر آن را هم در نظر بگیریم، هنوز هم کمی سنگین‌تر از چیزی که باید باشد، به نظر می‌رسد. اما با توجه به این که نیمه پایین این گوشی از نیمه بالای بدنه آن سنگین‌تر است، به خوبی و کاملا محکم در دست قرار می‌گیرد و تعادل خوبی هم در دست دارد. علاوه بر این، پنل پشتی Redmi Note 9 کاملا مستعد جذب اثر انگشت است و حتی کوچک‌ترین غبار هم روی آن قابل دیدن است. اما حداقل نیمه پر لیوان این است که به راحتی با یک پارچه یا دستمال نرم پاک می‌شوند.

 

صفحه نمایش

شیائومی در Redmi Note 9 از یک پنل IPS LCD با رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۳۴۰ پیکسل استفاده کرده است که ۶.۵۳ اینچ اندازه دارد و تصاویر را با نسبت ۱۹.۵:۹ نمایش می‌دهد. لبه‌ها و حاشیه‌های آن به اندازه کافی باریک هستند و بنابراین، مزاحمت زیادی در هنگام نگاه کردن به این پنل ایجاد نمی‌کنند. علاوه بر این، حفره دایره شکل پانچ هول که در گوشه بالای آن وجود دارد نیز از سایر راهکارها مانند بریدگی و ناچ‌های عریض، دید وسیع‌تری به نمایشگر آن می‌دهد. یکی دیگر از مزیت‌های انتقال پانچ هول به این قسمت از پنل صفحه نمایش نیز این است که فضای کافی برای نمایش اعلان‌ها و دیدن آن‌ها نیز وجود دارد.

متاسفانه، Redmi Note 9 نیز مشکل رایج حفره‌های پانچ هول که روی پنل‌های LCD قرار دارند را نیز همچنان دارد. این مشکل، باعث می‌شود که در اطراف این حفره، مقدار کمی هاله نور اضافی وجود داشته باشد. البته این هاله نور، همیشه هم قابل دیدن نیست و وقتی هم که پدیدار شود، به سختی می‌توان آن را مشاهده کرد. اما در هر صورت، چیزی است که وجود دارد. در کل، نگرانی خاصی نباید از بابت آن داشته باشید. زیرا همانطور که اشاره شد، اغلب اوقات قابل دیدن نیست و وقتی هم که باشد، دقت زیادی لازم دارد.

چیزی که از اهمیت بیشتری برخوردار است، نور و روشنایی پنل نمایشگر این گوشی است. متاسفانه، باید اعلام کنیم که Redmi Note 9 در مقایسه با دیگر رقیبان این گوشی که در این رده وجود دارد، عملکرد چندان فوق العاده‌ای در این زمینه ندارد و رقابت را در این بخش به آن‌ها واگذار می‌کند. بر اساس اعلام شیائومی، روشنایی صفحه نمایش این گوشی تا ۴۵۰ نیت می‌تواند افزایش پیدا کند و ما هم پس از انجام تست‌های دقیق خود متوجه شدیم که واقعا همینطور است. اما فقط در شرایطی که روشنایی روی حالت خودکار تنظیم شده باشد. در این حالت، روشنایی آن به ۴۶۶ نیت می‌رسد. اگر نور آن روی حالت دستی تنظیم شده باشد، روشنایی نمایشگر فقط تا ۳۷۰ نیت افزایش پیدا می‌کند که ممکن است باعث شود روشنایی ان در زیر نور شدید آفتاب به اندازه کافی زیاد نباشد.

علاوه بر این، نسبت کنتراست تصویر هم در Redmi Note 9 فوق العاده نیست. اما برای یک گوشی میان رده در این سطح، قابل قبول است.

سخت افزار

چیپست MediaTek Helio G85 که در Redmi Note 9 به کار رفته، یک پیشرفت اندک و ناچیر نسبت به G80 محسوب می‌شود که اسم آن هم کاملا نشان می‌دهد. تست بنچمارک این گوشی با این چیپست، نشان می‌دهد که بهبودهایی که در آن ایجاد شده، کمی بیشتر از ناچیز هستند و در حقیقت، پیشرفت خوبی را نشان می‌دهند. با این وجود، ترکیب پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) هر دوی آن‌ها در این دو چیپست، تقریبا با یکدیگر یکسان باقی مانده است و شامل دو هسته‌ی Cortex-A75 که با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز کار می‌کنند به همراه ۶ هسته‌ی Cortex-A55 می‌شوند که دارای فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز می‌باشند. برای انجام دادن اعمال و کارهای گرافیکی نیز از یک پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2 در آن‌ها استفاده شده است. تنها تفاوتی که در این دو چیپست ایجاد شده، این است که پردازنده گرافیکی در نسل قبل روی 950 MHz کلاک شده اما GPU موجود در G85 روی 1000 MHz کلاک شده است. اگر بخواهیم واقع بین باشیم، تغییر چندان بزرگی نیست. اما باز هم تاثیر خودش را در بنچمارک‌های Redmi Note 9 نشان داده است.

علاوه بر این، Redmi Note 9 در مدل پایه خود دارای ۳ گیگابایت حافظه رم می‌باشد که این رقم در Note 9S از ۴ گیگابایت آغاز می‌شود. این نسخه از این گوشی، ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی هم در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. با این وجود، برای کسانی که این مقدار برایشان کافی نیست و نیاز به در اختیار داشتن حافظه بیشتری در گوشی خود دارند، یک نسخه دیگر هم از Note 9 وجود دارد که دارای ۴ گیگابایت رم به همراه ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی است.

از نظر عملکرد، Note 9 تمام کارهای عادی و روزمره‌ای که در اختیار آن قرار دهید را به خوبی انجام می‌دهد. اما همانطور که از یک گوشی میان رده با سخت افزار معمولی انتظار دارید، چندان سریع این کار را انجام نمی‌دهد. اگر سخت افزار آن را تحت فشار قرار دهید، بدنه دستگاه کمی شروع به داغ شدن می‌کند اما خوشبختانه هیچ وقت بیش از حد داغ نمی‌شود که غیر قابل استفاده شود. اگر اهل بازی کردن و انجام دادن بازی‌هایی مانند Call of Duty Mobile و PUBG روی گوشی خود هستید، بهتر است بودجه خود را افزایش دهید تا 9S یا 9 Pro را تهیه کنید. اما اگر این امکان برایتان فراهم نیست، بهتر است به بازی کردن روی تنظیمات گرافیکی پایین‌تر قانع باشید.

نرم افزار

اگر به اندازه کافی با رابط کاربری MIUI آشنایی داشته باشید، استفاده و کار کردن با Xiaomi Redmi Note 9 نیز برایتان ساده و راحت خواهد بود. زیرا شیائومی مانند تعداد زیادی از گوشی‌های خود که در حوالی ماه می و ژوئن عرضه کرده است، در این گوشی هم از مشخصات نرم افزاری تکراری استفاده کرده است. البته، در MIUI 11 که روی این گوشی وجود دارد نیز تغییر و تحولات چندان چشمگیر و زیادی نسبت به نسخه‌های قبلی آن ایجاد نشده است. اما نمی‌توان انکار کرد که یک سری از ویژگی‌های بصری و ظاهری خود را از اندروید خام الهام گرفته است.

رابط کاربری موجود روی این گوشی، بر پایه اندروید ۱۰ طراحی و ساخته شده است. بنابراین، قطعا وجود دارک مود نیز یکی از ویژگی‌های شاخص و برجسته آن به شمار می‌رود. پس از این که آن را فعال کردید، نه تنها به واسطه بهبودهای جدیدی که در آن ایجاد شده، حالت دارک مود در قسمت‌های بیشتری از سیستم اعمال خواهد شد، بلکه در اپ‌های ترد پارتی که از دارک مود پشتیبانی کنند نیز ایجاد خواهد شد.

متاسفانه، وجود پنل LCD در صفحه نمایش این گوشی باعث شده که استفاده کردن از حالت دارک مود تاثیر چندان چشمگیر و زیادی در ذخیره انرژی نداشته باشد اما قطعا هنوز هم مزیت‌های خود را در اختیار دارد و مثلا زمانی که از گوشی خود در شب و یا یک محیط تاریک و کم نور استفاده می‌کنید، فشار کم‌تری به چشم‌های شما می‌رساند. البته، یک گزینه دیگر در منوهای Redmi Note 9 نیز وجود دارد که حالت‌های مطالعه و نایت مود هستند که استفاده کردن از آن‌ها تاثیر قابل توجه و زیادی در تجربه مطالعه‌ی شما با این گوشی خواهند داشت.

دوربین

ستاپ دوربین‌های Redmi Note 9 تقریبا یکسان و مشابه با مدل 9S در این لاین آپ می‌باشد اما با یک تفاوت جزئی. سنسور ۵ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 که در 9S وجود داشت، اکنون جای خود را به یک سنسور ۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم یکسان با قابلیت فوکوس خودکار داده است که تغییر بسیار خوبی است و ما هم از ایجاد آن راضی هستیم. زیرا عکاسی با دوربین ماکرو اکنون بسیار راحت‌تر و ساده‌تر از این کار در 9S شده است.

اما سایر دوربین‌های این گوشی، مشابه 9S است. دوربین اصلی آن یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی در اختیار دارد که گشودگی دیافراگم آن f/1.8 است و دوربین فوق عریض هم از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 استفاده می‌کند. و البته، سنسور ۲ مگاپیکسلی هم به عنوان چهارمین دوربین این گوشی همچنان وجود دارد که مثل هر سنسور تشخیص عمق میدان دیگری که در سایر گوشی‌ها وجود دارد، به طور غیر مستقیم با تار کردن پس زمینه و ایجاد افکت بوکه، در عکاسی پرتره کاربرد دارد. برای کسانی که به عکاسی سلفی علاقه زیادی دارند نیز یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 وجود دارد که در حفره پانچ هول روی صفحه نمایش این گوشی قرار گرفته است.

دوربین اصلی Redmi Note 9 در اغلب اوقات که نور محیط به اندازه کافی زیاد باشد، دارای رنگ‌های خوب و کاملا شادابی است که معمولا از وضوح و شارپنس خوبی برخوردار هستند. فقط در محیط‌هایی که سایه داشته باشند، عکس‌ها کمی لطیف به نظر می‌رسند و نویز هم فقط از فاصله نزدیک قابل دیدن است. دوست داشتیم در حین عکاسی با این گوشی محدوده دینامیکی بهتری در اختیارمان قرار می‌داد. اما خوشبختانه نسبت به گوشی‌های دیگری که در این محدوده قیمت وجود دارند، عملکرد بهتری داشت.

بدیهی است که کیفیت عکس‌های دوربین فوق عریض این گوشی نسبت به دوربین اصلی آن پایین‌تر است. آن‌ها به طور قابل توجهی لطیف‌تر، پر نویزتر و کم‌ جزئیات‌تر از عکس‌های دوربین اصلی هستند و علاوه بر این، سایه‌ها را نیز بریده بریده نمایش می‌دهد. اما از سوی دیگر، خوشبختانه الگوریم اصلاح لنز کار خود را به بهترین شکل انجام می‌دهد و به واسطه‌ی این الگوریتم‌ها، سوژه‌هایی که به دوربین نزدیک باشند و یا در مرکز فاصله کانونی قرار داشته باشند، کاملا واضح و شارپ نمایش داده می‌شوند.

و درمورد سلفی‌هایی که می‌توان با سنسور ۱۳ مگاپیکسلی این گوشی گرفت نیز باید بگوییم از نظر وضوح، شارپنس و جزئیات چندان فوق العاده و شگفت انگیز به نظر نمی‌رسند. اما در عوض، رنگ‌ها کاملا زنده هستند و محدوده دینامیکی هم به اندازه کافی عریض هست. یکی از تست‌هایی که ما از دوربین سلفی Redmi Note 9 گرفتیم، این بود که دو عکسِ کاملا یکسان با زاویه مشترک با حالت HDR و بدون آن گرفتیم که وقتی آن‌ها را در کنار هم قرار دادیم و مقایسه کردیم، واقعا اختلاف از زمین تا آسمان بود.

از نظر فیلم برداری، متاسفانه نهایت توان این گوشی فیلم برداری با رزولوشن ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم در ثانیه است و حالت‌های چندان زیادی هم وجود ندارد که از بین آن‌ها بتوانید انتخاب کنید. اما در مجموع درمورد دوربین Xiaomi Redmi Note 9 می‌توان گفت با وجود این که نمی‌توان عملکرد آن را شگفت انگیز و فوق العاده توصیف کرد، اما واقعا به عنوان یک گوشی میان رده در این محدوده‌ی قیمت، بسیار عالی و فراتر از حد انتظار عمل می‌کند.

باتری

همانطور که قبل از برداشتن Xiaomi Redmi Note 9 از ویترین فروشگاه و بررسی کردن آن نیز انتظار داشتیم،‌ طول عمر باتری این گوشی به لطف وجود چنین باتری بزرگی که ۵۰۲۰ میلی آمپر ظرفیت دارد، کاملا برجسته و قابل توجه است. بدون شک، به غیر از این باتری بزرگ، بخش زیادی از طول عمر بالای باتری این گوشی به دلیل چیپست کم مصرف و بهینه‌ی آن نیز می‌باشد. تست ما از باتری Redmi Note 9 نشان می‌دهد که طول عمر آن کاملا مشابه و یکسان با 9S می‌باشد. بنابراین، بدون این که نیاز داشته باشید دنبال شارژر خود بگردید، می‌توانید ۲ روز کامل از Note 9 استفاده کنید.

با این حال، زمانی که وقت بررسی کردن قدرت شارژر Redmi Note 9 برسد، عملکرد این گوشی چندان شاخص و برجسته نیست. شما در جعبه این گوشی به یک شارژر ۱۸ واتی دسترسی پیدا خواهید کرد که نسبت به شارژر ۲۲.۵ واتی که در 9S وجود دارد، قدرت کم‌تری دارد و زمان بیشتری شما را منتظر می‌گذارد تا به طور کامل شارژ شود. در صورتی که خالی شده باشد، شما برای شارژر کردن باتری غول پیکر این گوشی به چیزی حدود ۲ ساعت و نیم و حتی چند دقیقه بیشتر زمان نیاز دارید اما این کار در 9S هیچ وقت بیشتر از ۲ ساعت طول نمی‌کشد. اگر ۳۰ دقیقه Redmi Note 9 را در شارژ نگه دارید، تنها ۳۳ درصد از ظرفیت باتری آن پر می‌شود که با توجه به چنین باتری غول پیکری، چندان هم بد نیست اما اگر شارژر ۲۲.۵ واتی 9S در این گوشی هم وجود داشت، عالی بود.

جمع بندی

حقیقت امر این است که Xiaomi Redmi Note 9 به عنوان یک گوشی میان رده در این محدوده‌ی قیمت، به هیچ وجه گوشی بدی نیست و اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، واقعا فوق العاده است. اما نکته‌ای که وجود دارد، این است که اختلاف قیمت بسیار کمی که با 9S دارد، باعث شده که توصیه کنیم اگر دنبال خریدن نسخه ۱۲۸ گیگابایتی این گوشی هستید، تهیه کردن نسخه ۶۴ گیگابایتی 9S واقعا ارزش بیشتری دارد. علیرغم این که مشخصات این دو شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارد، اما دوربین سلفی بهتر، شارژر قوی‌تر و از همه مهم‌تر، چیپست بسیار بسیار بهتر، قوی‌تر و سریع‌تر در 9S و تعدادی از برتری‌های دیگر، باید باعث شود که خوب به توصیه‌ی ما گوش کنید.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا