موبایلبررسی

مزایا و معایب گلکسی A53 سامسونگ؛ آیا ارزش خرید دارد؟

آیا با وجود مزایا و معایب گلکسی A53 سامسونگ، این گوشی ارزش خرید دارد؟ در این مقاله به بررسی مزایا و معایب گلکسی A53 خواهیم پرداخت. با گوشی پلازامگ همراه باشید.

نسل قبلی این دستگاه با نام A52 عرضه شد که به دلیل برخی معایب، سامسونگ مدل A52s آن را راهی بازار کرد. حالا گلکسی A53 را داریم با برخی مزایا و برخی معایب که در مورد ارزش خرید آن، تردید ایجاد می‌کند. به همین دلیل در این مطلب قصد بررسی کامل مزایا و معایب گلکسی A53 را داریم که می‌تواند در تصمیم به خرید این گوشی به شما کمک کند. پس با ما همراه باشید.

خرید اینترنتی گلکسی A53 سامسونگ

[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=”100%”]

فهرست مطالب

[/box]

مشخصات، مزایا و معایب طراحی A53 سامسونگ

گلکسی A53 سامسونگ، طراحی زیبا، ساده و چشم نوازی دارد. جنس بدنه و فریم این گوشی از پلاستیک مات است. البته فریم آن حالت براق و جذابی دارد. ماژول دوربین به شکل بهینه‌تر و با برجستگی کمتری با چهار لنز و یک فلش پشت گوشی قرار گرفته است.

در A53 نسبت به A52 تغییرات ظریفی مثل تخت‌ترشدن پنل‌ها، ضخامت کمتر، حذف جک ۳.۵ میلیمتری صدا، پایین‌تر آمدن دکمه پاور و ولوم و کمترشدن ابعاد گوشی مشاهده می‌شود. این موارد تغییرات بسیار جزئی هستند و در نگاه اول تشخیص این دو مدل از هم واقعاً دشوار است. در مورد طراحی و کیفیت بدنه می‌توان به مزایای زیر اشاره کرد:

  • طراحی ارگونومیک و زیبا
  • دریافت استاندارد IP67
  • تخت‌تر شدن پنل گوشی نسبت به A52
  • فریم براق
  • کمترشدن ضخامت و برآمدگی ماژول دوربین
  • وزن مناسب ۱۸۹ گرمی

نمی‌توان طراحی A53 سامسونگ را ایده‌آل دانست، چرا که بدنه پلاستیکی این دستگاه مقداری خش‌پذیر است. جای اثر انگشت هم روی آن می‌ماند به‌ویژه فریم آن که براق‌تر است. حذف جک ۳.۵ میلیمتری صدا و حاشیه‌های نسبتاً زیاد نمایشگر را هم باید به معایب بخش طراحی ای ۵۳ اضافه کرد.

مزایا و معایب گلکسی A53 سامسونگ؛ آیا ارزش خرید دارد؟
مشخصات، مزایا و معایب طراحی A53 سامسونگ

مشخصات، مزایا و معایب نمایشگر ای ۵۳

بعد از بررسی مزایا و معایب گلکسی A53 سامسونگ از نظر طراحی به بخش نمایشگر می‌رسیم. مثل همیشه یک نمایشگر فوق‌العاده باکیفیت با ویژگی‌های خوب را روی گلکسی A53 سامسونگ مشاهده می‌کنیم. این نمایشگر ۶.۵ اینچی سوپرامولد از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند تا هر نوع محتوایی را به روان‌ترین شکل ممکن، نمایش دهد. تصاویر روی این نمایشگر با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ (+FHD) و تراکم ۴۰۵ پیکسل در هر اینچ، نمایش می‌دهد.

حداکثر روشنایی صفحه در زیر نور شدید، به ۸۰۰ نیت می‌رسد و این یعنی مشکلی از لحاظ وضوح صفحه وجود ندارد. این نمایشگر مثل نسل قبل با گوریلاگلس ۵ محافظت می‌شود. حسگر اثر انگشت هم زیر همین نمایشگر تعبیه شده و عملکرد مناسبی دارد. در کل می‌توان مزیت‌های زیر را در مورد نمایشگر A53 سامسونگ برگزید:

  • نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی
  • روشنایی بالای صفحه که وضوح صفحه را در موقعیت‌های مختلف، افزایش می‌دهد
  • محافظت به‌وسیله گوریلاگلس ۵
  • کنتراست و زاویه دید عالی
  • رنگ‌های جذاب و طبیعی

یکی از معایب این نمایشگر، تطبیق پذیر نبودن نرخ نوسازی صفحه است و فقط روی دو حالت ۶۰ یا ۱۲۰ هرتزی تنظیم می‌شود. عملکرد سنسور اثر انگشت هم در زیر نور خورشید یا مرطوب بودن انگشت‌ها، گاهی ضعیف می‌شود.

خرید اینترنتی گلکسی A52s سامسونگ

مشخصات، مزایا و معایب باتری A53 سامسونگ

گلکسی ای ۵۳ سامسونگ هم در بخش باتری مثل بخش نمایشگر، حرف برای گفتن دارد. این باتری ۵ هزار میلی‌آمپر ساعتی با شارژدهی بهتر، نسبت به نسل قبل بهبود داشته است. به‌طوری‌که بعد از یکبار شارژ در استفاده معمولی احتمالاً تا یک روز و نیم یا حتی بیشتر، نیاز به شارژ مجدد نداشته باشد.

در یک ساعت بازی کال آف دیوتی فقط ۸ درصد از شارژ گلکسی A53 کم شد و این یک آمار فوق‌العاده است. بااین‌وجود در استفاده سنگین هم حداقل تا یک روز کامل می‌توان از بابت شارژ گوشی، آسوده بود. شارژ کامل باتری با شارژر ۲۵ واتی، حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز دارد. پس به‌طورکلی شارژدهی بالای این باتری نقطه قوت مهمی برای A53 سامسونگ است. نبود آداپتور به همراه گوشی و زمان شارژ نسبتاً زیاد این گوشی، جزو معایب و نقطه‌ضعف‌های آن به شمار می‌روند.

مشخصات، مزایا و معایب نرم‌افزاری Galaxy A53

گلکسی ای ۵۳ سامسونگ، به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۱۲ و رابط کاربری One UI 4.1 سامسونگ عرضه شده است. طبق گفته‌های سامسونگ، تا چهار سال آپدیت اندروید و تا پنج سال به‌روزرسانی‌های امنیتی را هم دریافت می‌کند پس مشکلی از نظر پشتیبانی نرم‌افزاری تا چند سال آینده وجود ندارد. رابط کاربری سامسونگ، یکی از محبوب‌ترین پوسته‌های اندرویدی است.

اگر ای ۵۳ را به‌تازگی خریداری می‌کنید، می‌توانید دستگاه خود را به اندروید ۱۳ و رابط کاربری One UI 5 که به‌تازگی عرضه شده است، آپدیت کنید و از محیط دلنشین و امکانات فوق‌العاده‌ی آن لذت ببرید. از جمله امکانات و ویژگی‌های رابط One UI 5 می‌توان به شخصی‌سازی صفحه قفل، ویجت‌های هوشمند، استخراج متن از عکس، اضافه‌کردن ویدئو به‌عنوان پس زمینه، حالت مود و … اشاره کرد.

مشخصات، مزایا و معایب نرم‌افزاری Galaxy A53
مزایا و معایب گلکسی A53

مشخصات، مزایا و معایب سخت‌افزاری گلکسی A53

سخت افزار و تراشه، بخش بعدی است که در بررسی مزایا و معایب گلکسی A53 سامسونگ به آن می‌پردازیم. تراشه ۵ نانومتری اگزینوس ۱۲۸۰ از خود شرکت سامسونگ روی Galaxy A53 قرار گرفته است. قبلاً روی مدل A52s شاهد تراشه قوی‌تر اسنپ‌دراگون 778G بودیم. درهرحال اگزینوس ۱۲۸۰ تراشه‌ای است که یک CPU هشت هسته‌ای با حداکثر فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و یک پردازنده گرافیکی مدل Mali-G68 را در خود جای‌داده است.

ای ۵۳ سامسونگ با حافظه داخلی UFS 2.2 در دو نسخه ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت و رم ۶ و ۸ گیگابایت راهی بازار شده است. از همان ابتدا نیز حدود 34 گیگابایت توسط فایل‌های سیستمی، اشغال می‌شود. این نسبت به رقبایی مثل ردمی نوت ۱۱ پرو پلاس که فضای کمتری به این فایل‌ها اختصاص می‌دهد، یک ضعف به‌حساب می‌آید. البته از مموری کارت به‌عنوان حافظه خارجی برای ارتقای حافظه دستگاه، پشتیبانی می‌کند.

تراشه اگزینوس ۱۲۸۰ سامسونگ از شبکه اینترنت 5G، وای‌فای ۶ و فناوری حافظه رم مجازی پشتیبانی می‌کند. سامسونگ A53 به‌عنوان یک گوشی میان‌رده، عملکرد بسیار خوب و روانی در اجرای برنامه‌های مختلف نشان می‌دهد. می‌توانید کارهای معمولی مثل تماشای ویدئو، وب‌گردی، فعالیت در اینستا و… را بدون هیچ مشکل و باگی با این گوشی انجام داد.

اما انتظار پردازش‌های سنگین با بهترین عملکرد را نباید از A53 داشت. مثلاً برای اجرای بازی کال آف دیوتی، فقط با گرافیک مدیوم و فریم بالا می‌توان بازی کرد. اگر بالاترین نرخ فریم یعنی MAX انتخاب شود، گرافیک از حالت مدیوم به LOW کاهش پیدا می‌کند. در مجموع می‌توان مزایای سخت‌افزار انتخاب شده برای Galaxy A53 را موارد زیر در نظر گرفت:

  • پشتیبانی از شبکه 5G
  • عملکرد روان و بدون لگ
  • پشتیبانی از کارت حافظه

در ادامه بررسی مزایا و معایب گلکسی A53 سامسونگ از نظر سخت‌افزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در نسل قبل از تراشه قوی‌تر و حافظه رم و ذخیره‌سازی بهتری نسبت به A53 استفاده شده است.
  • بعضی از بازی‌ها را با گرافیک بالا نمی‌توان اجرا کرد.
  • مثل سایر گوشی‌های هوشمند، گلکسی A53 هم بعد از زمان طولانی کار با آن، گرم می‌شود.
  • نمی‌توان هم‌زمان دو سیم‌کارت و یک مموری را با هم استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:

مشخصات، مزایا و معایب دوربین A53 سامسونگ

در نهایت بعد از بررسی نمایشگر، طراحی و سخت‌افزار، به بخش دوربین می‌رسیم تا مشخصات، مزایا و معایب گلکسی A53 در این بخش را هم بررسی کنیم. ماژول مستطیل‌شکل گلکسی ای ۵۳، چهار لنز با کارایی مختلف را به نمایش می‌گذارد. در ادامه به عملکرد هرکدام از این دوربین‌ها و همچنین دوربین سلفی می‌پردازیم.

مزایا و معایب دوربین A53 سامسونگ
مشخصات، مزایا و معایب دوربین A53 سامسونگ

حسگر اصلی و حسگر تشخیص عمق

دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی در گلکسی A53، با قابلیت‌های مهمی مثل لرزش‌گیر اپتیکال و فوکوس خودکار همراه شده است. با این دوربین می‌توان عکس‌هایی بسیار خوبی با روشنایی بالا، جزئیات و کنتراست مناسب و رنج داینامیکی وسیع ثبت کرد. اشباع و اغراق رنگ‌ها را در این دوربین شاهد هستیم اما از طرفی نسبت به حذف نویز، عملکرد بسیار خوبی دارد. کیفیت تصویر ثبت شده از این دوربین در شب، مناسب بوده و با فعال‌کردن حالت نایت مود، بهتر هم می‌شود.

در مورد عکس‌های پرتره با دوربین اصلی، سنسور ۵ مگاپیکسلی تشخیص عمق وجود دارد که به شناسایی دقیق‌تر سوژه و پس زمینه کمک می‌کند. نمی‌توان ادعا کرد که هر بار عکس‌های پرتره درست و دقیقی توسط این دوربین ثبت می‌شود اما در اغلب موارد با تشخیص درست سوژه، پرتره‌های بسیار خوبی تحویل می‌دهد.

قابل‌توجه است که A53 سامسونگ دوربین تله فوتو ندارد، اما دوربین اصلی تا ۱۰ برابر قابلیت زوم دارد که البته از زوم 2X به بعد، جزئیات و کیفیت خوبی را شاهد نیستیم.

حسگر اولترا واید

سنسور اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی هم با اینکه از نظر ثبت جزئیات به‌پای دوربین اصلی نمی‌رسد، اما عملکرد خوبی دارد. اعوجاج در گوشه‌های تصویر هم ایجاد می‌شود که با هوش مصنوعی، مقداری کاهش می‌یابد. مزیتی که این دوربین نسبت به دوربین اصلی دارد، در نمایش رنگ‌ها است و رنگ‌هایی واقعی‌تر با اغراق کمتر، ثبت می‌کند.

حسگر ماکرو

سنسور ۵ مگاپیکسلی ماکرو برای عکاسی از فاصله بسیار نزدیک به سوژه، کاربرد دارد. این دوربین قابلیت فوکوس خودکار ندارد به همین دلیل گرفتن تصویر با کیفیت مناسب، مقداری سخت به نظر می‌رسد.

دوربین سلفی

دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی هم تصاویری با وضوح ۸ مگاپیکسل به ثبت می‌رساند. این تصاویر از نظر رنگ، روشنایی و وضوح، کیفیت بسیار خوبی دارند. حتی عکس‌های پرتره خوبی هم از این دوربین، حاصل می‌شود.

فیلم‌برداری

دوربین اصلی گلکسی A53 سامسونگ، با حداکثر رزولوشن 4K (۳۰ فریم بر ثانیه) و رزولوشن 1080 با ۳۰ یا ۶۰ فریم بر ثانیه، فیلم‌برداری می‌کند. کنتراست خوب و جزئیات بالا از ویژگی‌های ویدئوهای ضبط شده توسط این دوربین هستند. البته اشباع رنگ هم به چشم می‌خورد.

فیلم‌برداری با دوربین اولترا واید با وضوح 4K و ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه امکان‌پذیر است. قابلیت لرزش‌گیر فقط در حالت ۱۰۸۰، در دسترس قرار می‌گیرد؛ بنابراین برای گرفتن ویدئوهایی روان با لرزش پایین فقط می‌توان روی این وضوح، حساب کرد. هرچند که وضوح 4K جزئیات بیشتری را ثبت می‌کند. قابلیت‌های فیلم‌برداری با دوربین سلفی هم مثل دوربین اصلی است.

معایب دوربین گلکسی A53

سامسونگ به‌صورت کلی پکیج دوربین خوبی را روی گلکسی A53 قرار داده است اما چند نقطه‌ضعف در این دوربین وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  • نبود دوربین تله فوتو برای زوم
  • عملکرد نه‌چندان خوب دوربین ماکرو که از فوکوس خودکار پشتیبانی نمی‌کند.
  • اشباع و اغراق رنگ‌ها در دوربین اصلی

قابلیت لرزش‌گیر دوربین اصلی برای فیلم‌برداری فقط در وضوح ۱۰۸۰ با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، فعال می‌شود. در حالت 4K یا ۱۰۸۰ با ۶۰ فریم بر ثانیه، لرزش‌گیر فعال نمی‌شود. برای دوربین اولترا واید هم به همین صورت است.

خرید اینترنتی گلکسی A52 سامسونگ

جمع‌بندی

بعد از بررسی کامل مزایا و معایب گلکسی A53 سامسونگ آیا این گوشی هوشمند ارزش خرید دارد؟ گلکسی ای ۵۳ یک نمایشگر فوق‌العاده، یک باتری با شارژدهی عالی و پکیج دوربین خوبی دارد. همچنین تا ۴ سال آپدیت‌های نرم‌افزاری را دریافت می‌کند. این دستگاه برای کاربری روزانه یک انتخاب خوب به شمار می‌رود، اما برای اجرای بازی‌های گرافیکی و پردازش‌های سنگین، انتخاب‌های بهتری در بازار وجود دارد. بعدازاین موارد این شما هستید که باتوجه‌به معیارهای خود در انتخاب گوشی، باید به این سؤال پاسخ دهید که آیا گلکسی A53 ارزش خرید دارد یا نه؟


سوالات متداول

آیا گوشی گلکسی A53 سامسونگ ارزش خرید دارد؟

گلکسی A53 سامسونگ دارای یک نمایشگر فوق‌العاده، باتری با شارژدهی عالی و پکیج دوربین قدرتمند با عملکرد قابل‌قبول است. همچنین تا ۴ سال آپدیت‌های نرم‌افزاری را دریافت می‌کند. پس در حالت کلی می‌توان گفت که این گوشی به‌عنوان یه گوشی میان‌رده ارزش خرید را دارد.

سامسونگ گلکسی A53 5G چه زمانی عرضه شد؟

Samsung Galaxy A53 5G در ۳۱ مارس، درست پس از Samsung Galaxy A13 که در ۲۵ مارس ۲۰۲۲ عرضه شد.

سارا رسولی

فعال در حوزه تولید محتوای متنی و ترجمه و علاقمند به یادگیری در حوزه های مختلف دیجیتال مارتینگ

نوشته های مشابه

‫5 دیدگاه ها

  1. والله من این گوشی رو با رام ۸ و حافظه ۱۲۸گیگ و مشکی رنگ پاییز گرفتم ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار … ولی الان ۱۵ میلیون شده.. در جائیکه A54 که اگه برید مشخصاتش رو بررسی کنید جز چند مورد جزئی تقریبا همین گوشی هست و ارزش ۲۲ میلیون ۵۰۰ هزار تومن رو نداره که با متعلقات و خرید لیبل و شارژر حدودا به ۲۴ میلیون میرسه که پیشنهاد من همون A53 و A52s هست که همین کارایی و ارزونتر هستن و بنده هم از خرید گوشیم واقعاً راضیم.. موفق باشید.

  2. سلام
    خسته نباشید
    من این گوشی رو دو ماه هست خریدم
    از همه چیش هم راضی ام
    ولی نمیدونم چرا حین انجام کارهای روزانه گرم میشه
    مثلا با باز کردن سایت هم گرم میشه
    شما میتونید راهنماییم کنید چکار کنم؟

    1. سلام دوست عزیز 🙏
      تراشه‌های اگزینوس عموما این مشکل رو دارن و راهی برای حلش نیست. سعی کنین برنامه‌های پس‌زمینه رو ببندین و ارسال نوتیفیکیشن برای برنامه‌های غیرضروری رو متوقف کنین تا اینطوری پردازنده دستگاهتون کمتر درگیر بشه.

      1. ممنون از راهنمایی تون
        فقط یه سوال دیگه
        من با گوشی A33 هم کار کردم
        دقیقا همین پردازنده رو داره ولی همچین مشکلی نداره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا