بررسیموبایل

بررسی آیفون 11 اپل

مقدمه

گوشی آیفون XR را به واسطه قیمت مناسبش می توان یکی از پرفروش ترین و مقرون به صرفه ترین گوشی های آیفون دانست. پس از انتشار گزارش فروش این گوشی و قرار گیری آن در صدر پرفروش ترین گوشی هوشمند در سال 2019، متوجه بازار بسیار خوب گوشی های پرچمدار در این بازه قیمتی شدیم.

اپل نیز با آگاهی بهتر نسبت به میزان فروش دستگاه خود به دنبال موفقیت به دست آمده، نسل جدید گوشی های خود موسوم به iPhone 11 را به همراه مدلی ارتقا یافته از آیفون XR همراه کرده است که درواقع پایه ای ترین مدل این نسل به شمار می رود.

گوشی هوشمند آیفون 11 را می توان یکی از جذاب ترین گوشی های پرچمدار در سال 2020 دانست. با بررسی تخصصی این گوشی همراه ما باشید.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone 11 - گوشی پلازا

طراحی و بدنه

آیفون 11 مشخصه های بسیاری را از پدر خود یعنی iPhone XR به ارث برده است. مواردی که در اولین نگاه نیز می توانید به آن ها پی ببرید. اولین شباهت عمده را می توان استفاده از فریم آلومینیومی به جای استیل دانست که در نسخه های پرو از این نسل استفاده شده است. البته اولین بار در آیفون X شاهد به کار گیری این جنس از بدنه بودیم که در نسل های بعدی نیز این روند ادامه پیدا کرد. پرواضح است که کوپرتینویی ها تنها برای کاهش هزینه ها به بهره گیری از آلومینیوم روی آورده اند تا علاوه بر حفظ ظاهر زیبایی و مقاومت دستگاه، همچنان قیمت مناسب آن را حفظ کنند.

آلومینیوم 7000 مورد استفاده پیش از این در آیفون های قدیمی تر مانند آیفون 7 و 8 امتحان خود را پس داده اند و حالا با اطمینان می توانیم عنوان کنیم که این آلومینیوم که در صنایع هوایی مانند ساخت هواپیما مورد استفاده قرار می گیرد، به خوبی می تواند در مقابل فشار های خارجی تاب بیاورد و مانع از خم شدن و یا در هم ریختن دستگاه شود. همچنین به دلیل مات بودن فریم، دیگر نگران کثیف شدن آن به واسطه اثرانگشت های خود نخواهید بود.

اپل برای پشت و جلوی دستگاه از شیشه گوریلا گلس کمک گرفته است؛ البته از نسخه نامعلومی از آن. در حال حاضر آخرین گوشی های بازار از گوریلا گلس 5 برای محافظت از پنل پشتی و روی نمایشگر استفاده می کنند و امید می رود که کوپرتینویی ها نیز کاری مشابه را انجام داده باشند.

از نظر ابعاد آیفون 11 را می توان بین 11 پرو و 11 پرو مکس دانست. این دستگاه با طول 150.9 میلیمتر و عرض 75.7 میلیمتر نمایشگری 6.1 اینچی را در خود جای داده که 79 درصد از پنل جلوی دستگاه را فرا گرفته است. از این حیث آیفون 11 دقیقا ابعاد بدنه و نمایشگر مشابهی با آیفون XR دارد. بنابراین می توان گفت که این گوشی بیشتر یک به روزرسانی سخت افزاری است تا مدلی جدید.

از بارزترین تغییرات آیفون 11 در مقایسه با مدل سال قبل را می توان تراشه قوی تر A13 Bionic، دوربین دوگانه، رم بیشتر و باتری حجیم تر دانست. همچنین مقاومت دستگاه در مقابل مایعات و گرد و خاک نیز بهبود قابل توجهی داشته و از IP67 با مقاومت 30 دقیقه تا عمق 1 متری آب به IP68 با مقاومت 30 دقیقه تا عمق 2 متری آب افزایش یافته است. از این رو می توان آیفون 11 را رد این رنج قیمتی تنها دستگاهی دانست که می تواند تا این عمق از آب دوام بیاورد و بسیار خوشحالیم که این موضوع برای اپل از اهمیت بالایی برخوردار است.

دوربین دوتایی در فریمی مربعی در مکان مشابه دو برادر قدرتمندتر خود قرار گرفته است که فلاش چهارتایی Dual-Tone آن را همراهی می کنند. شیشه مربعیفریم دوربین برخلاف اطراف آن روکشی مات دارد و دور دوربین را نیز فریمی فلزی فرا گرفته است. با وجود برآمدی نسبتا زیاد دوربین، طراحان اپل توانسته اند با تغییری کوچک این برآمدگی را کمتر کنند و این تغییر چیزی نیست جز برآمدگی فریم مربعی دوربین. این برآمدگی هرچند کم سبب شده تا بیرون زدگی دوربین چندان به چشم نیاید.

لوگوی اپل این‌بار دقیقا در مرکز پنل پشتی قرار دارد تا زیبایی ظاهری دستگاه با همین تغییر کوچک دوچندان شود. جز موارد گفته شده دیگر هیچ مورد دیگری در پشت گوشی به چشم نمی خورد.

با برگردادن گوشی با نمایشگر آن مواجه خواهیم شد که لبه های آن همانند مدل های پیشین به صورت 2.5D طراحی شده است. با وجود پایه ریزی کنترل سیستم عامل با ژست های حرکتی این لبه های نیمه خمیده را می توان حرکتی بسیار مثبت تلقی کرد. علاوه بر این لبه های خمیده که تا فریم دستگاه نیز ادامه یافته است و همچنین گوشه های گِرد آن می تواند به ثبات بیشتر دستگاه در دستان کاربر کمک شایان ذکری کند و سبب شود تا حتی کوچک‌ترین دست ها نیز به راحتی بتوانند گوشی را به خوبی و با راحتی هرچه بیشتر در دست بگیرند.

در سمت راست فریم دکمه بزرگ قفل قرار دارد که در امتداد آن شیار سیم کارت به چشم می خورد. در لبه دیگر نیز بنا بر رسم همیشه شاهد قرار گیری دکمه های صدا و سایلنت هستیم.

در انتهای بخش طراحی آیفون 11 باید به قرار گیری پورت لایتنینگ در قسمت پایین دستگاه اشاره کنیم که حفره های بلندگو در دو طرف آن قرار گرفته اند.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone 11 - گوشی پلازا

صفحه نمایش

آیفون 11 همانند دیگر برادران هم نسل خود و همچنین نسل پیشین از نمایشگر بدون حاشیه استفاده می کند که قسمت بالایی آن را بریدگی نمایشگر بزرگی اشغال کرده است. بریدگی یاد شده به سیستم احراز هویت مبتنی بر چهره اختصاص دارد که به واسطه آن کاربر می تواند تنها با روشن کردن صفحه قفل دستگاه را باز کند. طبق گفته اپل این سیستم به دلیل پیچیده بودن و وجود قطعات سخت افزاری مختلف در آن، نمی توانست کوچک تر از این بشود.

پنل 6.1 اینچی نمایشگر قسمت اعظم جلوی دستگاه را یعنی چیزی در حدود 79 درصد را احاطه کرده است. این عدد به این معنی است که تنها 20 درصد از سطح جلویی دستگاه به حاشیه های نمایشگر و بریدگی نسبتا بزرگ آن اختصاص دارد. شاید در مقایسه با گوشی های پرچمدار اندرویدی این میزان چندان بالا نباشد اما در نظر داشته باشید که پس از مدت کوتاهی استفاده از دستگاه این حاشیه ها کاملا رنگ خواهد باخت دیگر مانند روزهای اول به چشم نخواهند آمد.

پنل LCD صفحه نمایش از جانب کوپرتینویی ها Liquid Retina نامیده می شود و از دقت 720p+ بهره می برد که برابر است با 1792 × 828 پیکسل. علاوه بر پوشش گوریلا گلس، اپل از پوشش اولیوفوبیک هم برای محافظت از صفحه نمایش در برابر خط و خش کمک گرفته است. در نظر داشته باشید که این لایه در برابر گرمای بالا و الکل درصد بالا مقاومت خود را از دست می دهد و از بین خواهد رفت. از این رو توصیه می کنیم تا برای تمیز کردن نمایشگر از الکل استفاده نکنید و گوشی خود را در معرض گرمای زیاد قرار ندهید تا عمر شیشه محافظ تا حد امکان افزایش پیدا کند.

پیش از این نیز اپل به واسطه استفاده از پنل LCD در آیفون XR مورد انتقادهای فراوانی قرار گرفته بود. اما بررسی ها نشان داد که نمایشگر این دستگاه حتی از همرده های OLED نیز بهتر عمل می کند و در زمینه دقت نمایش رنگ ها یکی از بهترین های بازار به شمار می رود.

لازم به ذکر است که اپل آنقدر در زمینه حفظ دقت رنگ وسواس دارد که با استفاده از سنسوری اختصاصی اقدام به تصحیح غلظت رنگ ها با استفاده از نور اطراف کرده است. این ویژگی True Tone نام دارد و در ابتدای راه اندازی دستگاه نیز تفاوت فعال و غیرفعال بودن این حالت را نمایش می دهد.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone 11 - گوشی پلازا

متاسفانه iPhone 11 از تکنولوژی HDR10 پشتیبانی نمی کند و تنها از طریق اغیجاد تغییرات نرم افزاری به سطح خاصی از آن دست یافته است و به صورت سخت افزاری از آن برخوردار نیست. به نظر می رسد که فناوری HDR تنها در نمایشگرهای OLED قابل دستابی‌ست؛ اما در گوشی های شیائومی مشاهده کردیم که با وجود استفاده از پنل LCD از ویژگی HDR نیز پشتیبانی شده است.

پنل نمایشگر دستگاه همچنان از نرخ به روزرسانی 60 هرتز بهره می برد اما لایه لمسی آن 120 هرتز است؛ بدین معنی که صفحه آیفون 11 بسیار زودتر و سریعتر لمس کاربر را شناسایی کرده و به آن واکنش نشان می دهد.

سطح روشنایی دستگاه در حالت خودکار چیزی در حدود 640 نیت است که مقداری مناسب به حساب می آید اما همچنان می توانست بهتر باشد. تیرگی رنگ مشکی نیز در سطح قابل قبولی قرار دارد؛ ولی در زمان استفاده از دستگاه در تاریکی کاملا متوجه روشن بودن قسمت های مشکی خواهید شد، موردی که در پنل های OLED وجود ندارد و به سختی می توان مرز بین حاشیه و لبه نمایشگر را تشخیص داد.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone 11 - گوشی پلازا

سخت افزار

آیفون 11 با وجود ظاهر آرامَش، در سینه خود یک غول بی شاخ و دم را به قفس کشیده است. این غول که تراشه 7 نانومتری پلاس A13 Bionic است، از هر تراشه موبایلی قدرت پردازشی بالاتری دارد و توانایی پردازش یک ویدیو 4K تنها در عرض چشم به هم زدنی را دارد. از این رو می توان تراشه دستگاه را یکی از باارزش ترین قسمت های آیفون 11 دانست. با تکیه به قدرت پردازشی این تراشه می توان اطمینان داشت که دست کم تا 4 سال آینده می تواند جدیدترین نسخه های iOS را بدون مشکلی دریافت کند.

با وجود تمام قدرتی که در A13 شاهدش هستیم، درون این تراشه تنها 6 هسته پردازشی وجود دارد که کمتر از 8 هسته تراشه های مرسوم به شمار می رود. 6 هسته یاد شده در دو کلاستر جداگانه به صورت 2+6 چیه شده اند. 2 هسته اولی در حقیقت هسته های قدرتمند هستند و در کلاک 2.65 فعالیت می کند. اپل این هسته های قدرتمند را رعد و برق (Lightning) نام نهاده است. 4 هسته دیگر که طوفان (Thunder) نام دارند نیز بر روی فرکانس 1.8 گیگاهرتز تنظیم شده اند و برای پردازش های سبک تر کاربرد دارند. این شش هسته در کنار یکدیگر قدرتی را پدید می آورند که در حال حاضر توسط هیچ تراشه موبایل دیگری شکسته نشده است. حتی مدیرعامل اپل، تیم کوک، به دنبال قدرت بالای تراشه خود دیگر شرکت ها اعم از اینتل را به سخره گرفته و در مراسم معرفی آیپد پرو 2018 عنوان کرد که قدرت پردازشی این تبلت از حدود 80 درصد کامپیوترهای ویندوزی نیز بیشتر است!

بنابراین با خرید این گوشی می توانید اطمینان داشته باشید که قدرتی را در دستان خود رام کرده اید که حتی بسیاری از تراشه های دسکتاپ نیز یارای دستیابی به آن را ندارند.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone 11 - گوشی پلازا

مشخصا تراشه ای قدرتمند در دنیای موبایل تراشه گرافیکی قدرتمندی را نیز طلب می کند. اپل در این زمینه نیز به خوبی عمل کرده و با قرار دادن تراشه ای 4 هسته ای درون پردازنده دستگاه موفق شده تا یکی از بهترین عملکردهای گرافیکی را نیز به گوشی های خود بیاورد. این تراشه مجتمع در بنچمارک های گرافیکی تا 50 درصد بهتر از بهترین های اندرویدی مانند وان‌پلاس 7تی عمل کرده است.به زبان دیگر، حداکثر فریم قابل نمایش در گوشی های اندرویدی در بنچمارک های گرافیکی 60 فریم خواهد بود اما آیفون 11 با تکیه به تراشه A13 به حداقل 80 فریم در هر ثانیه دست پیدا می کند!

اما چندوظیفگی در آیفون 11 چگونه است؟ خب باید بگوییم که پیش از این در تمامی مدل های آیفون شاهد این موضوع بودیم که اپل همواره حجمی نصفِ گوشی های اندرویدی برای رم دستگاه در نظر گرفته است. برای مثال زمانی که در گوشی های اندرویدی حافظه رم 4 گیگابایت تبدیل به استاندارد شد، اپل در حال استفاده از رم 2 گیگابایت بود و با افزایش این حجم به 6 و 8 گیگابایت، اپل نیز به سمت 3 و 4 گیگابایت حرکت کرد و حالا در تراشه آیفون 11 نیز به استفاده از رم 4 گیگابایتی روی آورده است. دلیل این تفاوت را می توان در نحوه مدیریت حافظه سیستم عامل iOS جستجو کرد.

این سیستم عامل طوری توسعه یافته تا حتی با حافظه کم نیز کار کند. در نظر داشته باشید که با بستن هر برنامه و فرستادن آن به پس زمینه، سیستم عامل سریعا اقدام به فشرده سازی فایل های اجرایی آن در حافظه خواهد کرد و جا را برای برنامه بعدی باز می کند. درصورت باز کردن مجدد برنامه نیز به دلیل پرسرعت بودن حافظه داخلی و رم و همچنین قدرت بالای تراشه، برنامه ها به سرعت به حالت پیشین خود باز می گردند بدون آنکه چیزی را از دست داده باشید.

البته این نحوه مدیریت حافظه در زمانی نیز برای دستگاه مشکل ساز خواهد شد؛ برای مثال حالتی را تصور کنید که دو یا چند بازی سنگین به صورت همزمان در حال اجرا باشند. بازی های گرافیکی به دلیل اشغال بخش های زیادی از حافظه درصورت فشرده شدن قسمت های بسیاری از فایل های اجرایی را خود را از دست می دهند و در این حالت با فراخوانی از حافظه، بازی مجددا از ابتدا اجرا خواهد شد. البته در نظر داشته باشید که این حالت هم پس از گذشت مدتی از بلااستفاده ماندن برنامه ها در حافظه رم اتفاق خواهد افتاد و بدین معنی نیست که به محض بسته شدن بازی، تمامی مراحل اجرا شده را از دست خواهید داد. هرچند نکته اینجاست که چه کسی چند بازی سنگین را به صورت همزمان اجرا می کند؟ :-/

از همه این بحث های نسبتا تخصصی که بگذریم، باید بگوییم که آیفون 11 در 3 مدل مختلف با حافظه های 64، 128 و 256 گیگابایت از نوع NVMe عرضه شده است و تمامی مدل ها نیز از حافظه رم 4 گیگابایتی بهره می برند. حافظه های NVMe را می توان پرسرعت ترین حافظه های موجود دانست. گفتنی است که به دلیل سرعت بالا، اپل در لپ تاپ های خود را نیز از همین نوع حافظه برای حافظه داخلی استفاده می کند که اتفاقا بسیار گران قیمت هستند. درواقع یکی از دلایل قیمت بالای گوشی های آیفون را می توان استفاده از قطعات قیمتی اعم از تراشه، حافظه و همچنین روند ساخت پیچیده دانست.

و اما فیس آی‌دی! پیشرفته ترین سیستم امنیتی در میان گوشی های هوشمند! این سیستم امنیتی از ترکیب اجزایی چون سنسور دات پروژکتور، دوربین سلفی و فرستنده مادون قرمز تشکیل شده است و می تواند تصویری سه بعدی از چهره کاربر با تمام جزئیاتش ثبت کند. ایجاد تصویر سه بعدی سبب می شود که حتی تحت شبیه ترین شرایط مانند دو برادر یا خواهر دو قلو هم فیس آی‌دی فریب نخورد!

اگر ریش دارید و یا از عینک استفاده می کنید، فیس آی‌دی کار را بریتان دشوار نخواهد کرد و درصورت اصلاح صورت و یا درآوردن عینک طبی و زدن عینک آفتابی و دیگر شرایط، همچنان شما را تشخیص خواهد داد.

از دیگر ویژگی های سخت افزاری آیفون 11 می توانیم به پشتیبانی از نسل ششم شبکه بی سیم وای فای با نام WiFi ax اشاره کنیم. باید اشاره کنیم که این گوشی اپل نیز همانند دیگر اعضای سری X فاقد جک هدفون است.

در زمینه سخت افزاری آیفون 11 هیچ کم و کسری ندارد و به خوبی می تواند تا چند سال آینده تمامی نیازهای شما را برورده کند. همچنین با این گوشی دیگر نگران سرعت پایین برنامه ها و یا پشتیبانی نکردن از بازی ها نخواهید بود چرا که یکی از قدرتمندترین تراشه های پردازشی و گرافیکی را با خود به همراه دارد.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone 11 - گوشی پلازا

نرم‌افزار

در بخش سخت افزار توضیحاتی جزئی درباره سیستم عامل iOS و نحوه کارکرد آن دادیم. حال در نظر داریم تا به صورت موشکافانه تر یکی از مهمترین بخش های هر گوشی هوشمند را بررسی کنیم.

آیفون 11 به همراه سیزدهمین نسخه از سیستم عامل اختصاصی اپل با نام iOS عرضه شده است. این سیستم که به محدود بودن معروف است، ویژگی های شخصی سازی چندانی با خود به همراه ندارد. اما همین محدودیت به یکی از بزرگترین نقاط قوت آن تبدیل شده است. بسیاری از کاربران حوصله تنظیمات پیچیده رابط کاربری را ندارند و دوست دارند تا خود گوشی بیشتر کارها را برایشان انجام دهد. در iOS نیز تمامی نرم افزارها در صفحه اصلی گنجانده شده اند و خبری از بخش اختصاصی برای برنامه ها نیست و تنها به ایجاد پوشه بسنده شده است. همچنین ویجت ها نیز در iOS حظور ندارند و اپل تنها در آخرین پنل در سمت چپ صفحه اصلی، قسمتی اختصاصی برای میان‌برها و ویجت ها در نظر گرفته است.

به طور کلی رابط کاربری iOS بسیار سبک، شیک و در عین حال ساده است. شخصی سازی صفحه اصلی تنها به پوشه بندی و تغییر عکس پس زمینه خلاصه می شود و شخصی سازی های بیشتر تنها شامل تغییر زنگ تماس و اعلانات خواهد بود.

اپل قسمتی برای تنظیمات سریع با نام کنترل سنتر در نظر گرفته است که می توان آن را از گوشه سمت راست فراخوانی کرد. در این بخش دکمه هایی برای کنترل وضعیت  وای فای، دیتای سیم کارت، بلوتوث و همچنین کنترل موسیقی قرار دارد و می توانید از این قسمت چرخش سفحه را نیز خاموش و روشن کنید. امکان تغییر صدا و روشنایی نمایشگر نیز در این بخش وجود دارد. تنها قسمت قابل شخصی در کنترل سنتر را می توان میان‌برهای پایین آن قلمداد کرد که می توانید از تنظیمات به تغییر و بازچینی آن بپردازید.

با کشیدن انگشنت در قسمت مخالف یعنی گوشه سمت چپ می توانید به پنل اعلانات دسترسی پیدا کنید. ظاهر این بخش شباهت بسیاری به صفحه قفل دارد و در صورت استفاده از پس زمینه ای مشابه برای پس زمینه صفحه اصلی و صفحه قفل، قطعا در ابتدا کمی سردرگم خواهید شد.

یکی از ویژگی های بارز iOS13 پشتیبانی از حالت تیره برای تمامی بخش های سیستم عامل است (System Wide Dark Mode). اما در آیفون 11 به دلیل استفاده از پنل LCD نمی توانید از تمام ویژگی های این ویژگی بهره مند شوید. حالت دارک مود سبب می شود تا در قسمت هایی از صفحه نمایش OLED که کاملا تیره است، پیکسل های نمایشگر به طور کامل خاموش شود که خود این موضوع به کاهش مصرف باتری کمک می کند و آیفون 11 به دلیل استفاده از پنل LCD از این ویژگی محروم خواهند ماند. با این وجود همچنان می توانید با روشن کردن حالت تیره در محیط های تاریک آسیب های احتمالی به چشمان خود را کاهش دهید.

ویژگی لمس سه بعدی (3D Touch) که در آیفون XR حذف شده بود، همچنان در آیفون 11 نیز غایب است و اپل به جایگزینی نرم افزاری برایش بسنده کرده است. در طی این چند روزی که در حال بررسی این گشوی بودیم، به وضوح عملکرد بهتر لمس سه بعدی را حس کردیم. از اصلی ترین دلایل حذف این لایه را می توان ایجاد فضای بیشتر در داخل گوشی عنوان کرد؛ موردی که خود اپل نیز به صورت غیرمستقیم به آن اشاره کرد.

تمام صفحه شدن سخت افزار دستگاه سبب شد تا تیم نرم افزاری نیز راهکار جدیدی را برای کنترل دستگاه پدید بیاورد. این سیستم که برای اولین بار در آیفون X معرفی شد، نیازمندی به دکمه هوم را به طور کامل از بین خواهد برد؛ دکمه ای که جای خالی آن در ابتدای ورود از آیفون های سنتی به سری جدید X شدیدا حس خواهد شد.

تمامی کاکردهای این دکمه به نواری سفید رنگ در بخش پایین نمایشگر منتقل شده است. برای مثال برای خروج از برنامه ای می توانید این نوار را به بالا بکشید و برای مشاهده لیست برنامه های باز می توانید نوار یاد شده را به بالا کشیده و کمی نگه دارید.

جا به جایی درمیان برنامه ها نیز به سریع‌ترین شکل ممکن انجام خواهد شد. برای این کار هم کافیست تا نوار سفید رنگ را به سمت راست بکشید و با هر بار کشیدن به برنامه قبل تر خواهید رفت.

ژست های حرکتی آیفون یک انقلاب بزرگ بود که سبب شد اکثر شرکت ها به استفاده از سیستم های مشابه آن روی بیاورند. برای مثال در این میان می توان به سامسونگ، شیائومی و گوگل اشاره کرد هر کدام در رابط کاربری خود شکلی متفاوت را عرضه کردند. البته طی عرضه اندروید 10 گوگل به شرکت های تولید کننده گوشی هوشمند پیشنهاد کرده تا به استفاده از ژست های حرکتی اصلی خود گوگل روی بیاورند که شباهت زیادی به ژست های iOS دارد.

سیستم عامل iOS ویژگی های فراوانی با خود به همراه دارد و اگر بخواهیم تمامی آن ها را نام ببریم، مقاله ای قطعا طولانی خواهد شد. بنابراین به ذکر همین چند نکته اساسی بسنده می کنیم.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone 11 - گوشی پلازا

دوربین

ماژول دوربین تکی آیفون XR حالا در آیفون 11 جای خود را به دوربینی دوگانه داده است. به گفته اپل هر دو سنسور 12 مگاپیکسلی عریض و فوق عریض آیفون 11 مشابه آن چیزی‌ست که در مدل های پرو وجود دارد. از این حیث می توانید کیفیتی مشابه را در عکسبرداری از دوربین این گوشی انتظار داشته باشید.

همانطور که گفته شد دوربین اصلی از سنسوری 12 مگاپیکسل به همراه لنز عریض استفاده می کند. عکس های خروجی بسیار عالی هستند و کیفیتی حتی بهتر از پرچمداران اندرویدی دارد. رنگ ها دقیقا مشابه آن چیزی صبت می شوند که چشم می بیند؛ این امر می تواند هم مثبت باشد و هم منفی. از طرفی با عکس هایی طبیعی رو به رو هستیم و از طرفی دوربین برای افزایش جذابیت عکس ها تصحیحی بر روی آن ها انجام نمی دهد.

گستره دینامیکی مانند مدل های پرو به شکل حیرت انگیزی بالاست و به راحتی می توانید با وجود خورشید در پشت سوژه، عکس هایی با جزئیات مناسب چه در خود سوژه و چه در پس زمینه آن ثبت کنید.

دوربین دوم هم در تمامی موارد جز لنز فوق عریض با دوربین اصلی شرایط یکسانی دارد: مواردی چون سنسور 12 مگاپیکسلی، گستره دینامیکی، غلظت رنگ ها و حتی کنتراست! سطح جزئیات هم مناسب است اما به خوبی دوربین اصلی نیست.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone 11 - گوشی پلازا

در iOS13 دکمه ای دستی برای فعال سازی حالت شب (Night Mode) وجود ندارد و تنها می توانید حالت Auto را فعال کنید. در این حالت نرم افزار دوربین با تشخیص کم شدن نور، تنظیمات مناسب برای عکسبرداری در شب را اعمال می کند. روشنایی عکس ها در این حالت حقیقا حیرت انگیز است و حتی در نور کم هم شاهد گستره دینامیکی بالایی هستیم. نرم افزار دوربین به صورت خودکار سرعت شاتر را بین 2 تا 3 ثانیه تنظیم می کند که همین امر سبب می شود تا حتی بتواند رنگ آسمان و ابرها را نیز از یکدیگر تمیز داده و با کنتراست مناسبی ثبت کند.

لازم به ذکر است که متاسفانه دوربین فوق عریض از حالت شب پشتیبانی نمی کند و در زمان عکاسی در شب باید به دوربین اصلی اکتفا کنید.

با توجه به اینکه دوربین دوم برای عکسبرداری پرتره کاربرد ندارد، نرم افزار دوربین همچنان برای ثبت عکس های پرتره به هوش مصنوعی تکیه می کند. تشخیص سوژه به خوبی انجام می گیرد ولی همچنان با مدل های پرو تفاوت بسیاری دارد. حتی در برخی مواقع ممکن است که قسمت هایی از خود سوژه نیز به عنوان پس زمینه تشخیص داده شود و افکت بوکه بر روش اعمال شود.

امکان نورپردازی استودیویی نیز همچنان وجود دارد و می توانید با آن عکس های زیبایی را ثبت کنید.

دوربین سلفی نیز مانند دو دوربین پشتی از سنسوری 12 مگاپیکسلی استفاده می کند که در کنار آن یک سنسور ToF نیز قرار گرفته است. سنسور ToF به خوبی می تواند دوربین را در ثبت عکس های پرتره بهتر یاری کند. به همین دلیل با ثبت عکس پرتره با دوربین سلفی واقعا شیفته کیفیت آن خواهید شد. پس زمینه به اندازه کافی تار می شود و البته می توانید شدت تاری را کم یا زیاد کنید.

جزئیات تصاویر چه در حالت پرتره و چه در حالت عادی واقعا خیره کننده است. خصوصا اگر نورپردازی سیاه و سفید را فعال کنید با افزایش کنتراست به خوبی می توانید کوچیکترین جزئیات صورت را نیز به تصویر بکشید.

در زمینه فیلمبرداری با تغییرات چندانی رو به رو نیستیم و تنها می توان به این مورد اشاره کرد که حالا دوربین جلو نیز می تواند ویدیوهایی با کیفیت 4K ثبت کند و امکان فیلمبرداری فوق آهسته را نیز با خود به همراه دارد. فیلمبرداری سلفی فوق آهسته از ویژگی های جذابی‌ست که قطعا برای استفاده کنندگان از شبکه های اجتماعی سرگرم کننده و کاربردی خواهد بود.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone 11 - گوشی پلازا

باتری

با وجود ثابت ماندن ابعاد کلی دستگاه، شاهد باتری حجیم تری هستیم. باتری آیفون 11 در مقایسه با نسل پیشین خود یعنی آیفون XR حدود 6 درصد بزرگتر شده است و حالا شاهد یک باتری 3110 میلی آمپری هستیم. سرعت شارژ نیز از 15 وات به 18 وات افزایش پیدا کرده است. البته باید عنوان کنیم که همانند آیفون 11 پرو و پرو مکس، درون جعبه آیفون 11 آداپتور 18 واتی وجود ندارد و تنها به آداپتوری 5 وات بسنده شده است. از این رو توصیه می کنیم برای بهره مندی از نهایت سرعت شارژ باید کمی بیشتر هزینه کنید. در حالت عادی و با شارژر 5 واتی باتری دستگاه در مدت 3 ساعت شارژ خواهد شد.

یکی دیگر از پوئن های مثبت آیفون 11 عمر باتری آن است. اپل موفق شده تا به واسطه تراشه بهینه A13 و سیستم عامل خود عمر باتری آیفون 11 را همرده دستگاه هایی با حجم باتری 4000 میلی آمپر قرار دهد. با یک بار شارژ آیفون 11 می توانید تا 7 ساعت (و حتی بیشتر) SoT داشته باشید و درصورت استفاده ترکیبی نیز حداقل یک روز کامل و درصورت استفاده سبک تر تا 2 روز بدون نیاز به شارژ از گوشی خود استفاده کنید.

برای افزایش طول عمر باتری می توانید حالت Low Power را فعال کنید که تاثیر قابل توجهی بر عملکرد باتری دارد. البته در این حالت دریافت اعلانات یا به کلی قطع و یا دچار مشکل خواهند شد.

نقد و بررسی گوشی Apple iPhone 11 - گوشی پلازا

جمع‌بندی

با افزایش قیمت گوشی های اپل، خود این شرکت نیز به متزلزل شدن بازارش در بخش گوشی های 600 تا 700 دلاری شده و با معرفی عضو سوم با نام iPhone XR به نوعی این خلا را پر کرد. حالا در نسل جدید XR جای خود را به 11 داده است تا کاربران فاصله کمتری میان این سه مدل حس کنند . حس محصولی ارزان قیمت را به آنان منتقل نکند.

آیفون 11 به خوبی اثبات کرده است که می تواند یک معامله برد / برد برای خریدار و شرکت سازنده باشد. بدین صورت که با وجود قدرت بالای سخت افزاری و امکانات وسیع آن برا خریدار نهایی، همچنان از قیمت مناسبی برخوردار است و حاشیه سود شرکت نیز به خوبی حفظ شده است.

آیفون 11 را می توان به واسطه ویژگی های مناسبش و همچنین طراحی رده بالا در کنار رنگ های متنوع و قیمت مناسب یکی از بهترین گزینه ها برای خرید یک گوشی پرچمدار جدید دانست. پرچمداری که با وجود قیمت مناسبش تمام آنچه در اکوسیستم اپل وجود دارد را در اختیار شما خواهد گذاشت و ما نیز به دنبال تمامی دلایلی که عنوان شد، خرید آن را به شدت توصیه می کنیم.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام و عرض ادب و خوشوقتی…. امیدوارم که سالی خوب و خوش داشته باشید.فقط یک سوال داررم.اساتید آقا مابین آیفون و عوض کردنن یک پلتفرم با سامسونگ و فلتفرم دیگه مشکل دارم.یک مشورت با من بکنید.بسیار متشکرم.

    1. سلام ممنون از شما امیدوارم که سال خوبی داشته باشین 🙏❤️
      حقیقتش من سوالتون رو متوجه نشدم اما به‌طورکلی توضیح میدم تا شاید به جواب برسین
      اگه درحال‌حاضر از اندروید استفاده می‌کنین پیشنهاد نمی‌کنیم که سمت آیفون برین؛ چون محدودیت‌های آیفون اذیتتون می‌کنه.
      اگه الان دارین از آیفون استفاده می‌کنین و کاملا هم باهاش اوکی هستین، باز بهتون پیشنهاد می‌کنیم که توی همون اکوسیستم اپل بمونین چون ازنظر پایداری و پشتیبانی نظیر نداره.
      اما اگه می‌خواین پلتفرمتون رو تغییر بدین پیشنهاد میشه حتما از برنامه‌هایی که سامسونگ یا بقیه شرکتا برای منتقل کردن اطلاعات گوشیتون آماده کردن استفاده کنین تا مشکلی پیش نیاد براتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا