بررسیموبایل

بررسی P40 Lite E هوآوی

مقدمه

فوریه سال ۲۰۲۰ بود که هوآوی از گوشی هوشمند جدید خودش تحت عنوان Huawei P40 Lite E که با اسم Huawei Y7p هم شناخته می‌شود، رونمایی کرد. این دستگاه در کشور فیلیپین رونمایی شد که با در اختیار داشتن برچسب قیمت پایین‌تر نسبت به سری Y گوشی‌های هوآوی، مانند Y9s از یک چیپست Kirin 710F به عنوان قلب تپنده خود برخوردار است و دارای زبان طراحی جدیدی است که شرکت سازنده‌ی آن، در این اواخر در گوشی‌های مختلف خودش به کار گرفته است که شامل یک صفحه نمایش کاملا یکپارچه با لبه‌ها و حاشیه‌های بسیار باریک و همینطور یک حفره دایره شکل در گوشه بالای سمت چپ می‌شود که محل قرار گرفتن دوربین سلفی این گوشی است.

طراحی چشم نواز و زیبایی که هوآوی در پنل صفحه نمایش گوشی‌های میان رده خود به کار می‌برد، از نظر زیبایی آن‌ها را بسیار ارزشمند می‌کند و یک جلوه‌ی منحصر به فرد به آن‌ها می‌دهد و از طرفی هم این گوشی با در اختیار داشتن سه دوربین برای عکاسی در پنل پشتی خود مانند Y9s می‌تواند یکی از بهترین گوشی‌های میان رده برای عکاسی شناخته شود. روی کاغذ که همه چیز عالی است. اما واقعا این گوشی ارزش خریدن دارد؟ برای این  که از این موضوع آگاهی پیدا کنید، با ما همراه باشید تا مشخصات مختلف این گوشی را به طور کامل بررسی کنیم.

نقد و بررسی گوشی Huawei P40 Lite E - گوشی پلازا

طراحی

یکی از زیباترین رنگامیزی‌هایی که تا به حال در گوشی‌های مختلف به کار برده شده است، رنگ Aurora Blue این گوشی است اما علاوه بر این، برای آن دسته از کسانی که اهل گوشی‌های رنگی نیستند، یک گزینه دیگر به اسم Midnight Black هم وجود دارد که می‌تواند مخوف به نظر برسد. اما واقعا اگر به دنبال دستگاهی هستید که نگاه‌ها را به خودش خیره کند و یا مردم را تحت تاثیر زیبایی خود قرار دهد، قطعا رنگ Aurora Blue می‌تواند گزینه بهتری برای انتخاب کردن باشد زیرا یک درخشش بسیار زیبا دارد و زمانی که آن را در کنار یک گوشی میان رده دیگر قرار می‌دهید، کاملا مانند یک گوشی رده بالا به نظر می‌رسد.

شاید در نگاه اول به نظر برسد که جنس پنل پشتی این گوشی از شیشه‌ی ظریف ساخته شده است اما در حقیقت، یک جنس پلی‌کربناتِ بسیار محکم دارد. در نمای رو به رو لبه‌های صفحه نمایش کاملا باریک هستند؛ البته به جز پایین صفحه نمایش که کمی ضخیم‌تر از لبه‌های آن است. اما شاید قابل توجه‌ترین و در عین حال، غافلگیر کننده‌ترین ویژگی این گوشی در این قسمت وجود یک حفره دایره شکل در گوشه بالای سمت چپ نمایشگر آن باشد که دیدن آن در یک گوشی میان رده واقعا غافلگیر کننده است زیرا معمولا در گوشی‌های رده بالاتر از چنین طراحی استفاده می‌شد. خود هوآوی اسم این طراحی را Punch FullView Display گذاشته است.

در پنل پشتی اول از همه رنگامیزی چشم نواز بدنه این گوشی خودنمایی می‌کند. سپس دوربین‌های سه گانه‌ی آن وجود دارند که به صورت عمودی روی هم قرار گرفته‌اند که در بخش دوربین به طور کامل درمورد مشخصات آن‌ها صحبت خواهیم کرد. بعد از آن، به سنسور اثر انگشت خازنی این گوشی می‌رسیم که در این قسمت کار گذاشته شده است. لبه سمت راست بدنه محل قرار گیری دگمه‌های پاور و کنترل صدای این گوشی است و لبه سمت چپ هم جایگاه سیمکارت و کارت حافظه‌ی این گوشی قرار دارد. در لبه بالایی میکروفون ثانویه این گوشی قرار دارد و جک ۳.۵ میلی متری هدست به همراه اسپیکر مشبک و همینطور میکروفون اصلی و درگاه Micro USB هم در لبه زیرین بدنه‌ی Huawei P40 Lite E قرار دارند.

نقد و بررسی گوشی Huawei P40 Lite E - گوشی پلازا

صفحه نمایش

در P40 Lite E از یک صفحه نمایش ۶.۳۹ اینچی با رزولوشن HD+ یعنی دقیقا ۱۵۶۰ × ۷۲۰ پیکسل استفاده شده است. شاید اگر رزولوشن آن FHD+ بود، بسیار بهتر می‌شد و ما هم انگیزه و اشتیاق بیشتری برای این گوشی پیدا می‌کردیم اما شاید هوآوی قصد دارد در نسخه بعدی این گوشی از یک صفحه نمایش فول اچ‌ دی استفاده کند و قصد دارد کمی جای پیشرفت برای نسل بعدی این گوشی باقی بگذارد. به هر حال، برای یک گوشی میان رده‌ی معمولی همین مقدار هم کاملا خوب است. رنگ‌ها در این نمایشگر کاملا راضی کننده هستند و همچنین زمانی که یک محتوای ویدئویی پخش کنید، از نتیجه کار کاملا راضی خواهید بود.

صفحه نمایش P40 Lite E یک نمایشگر LCD است که رنگ‌ها را کاملا به خوبی نمایش می‌دهد و اشباع شدگی و کنتراست آن‌ها نیز برای دستگاهی در این رنج قیمت در بازار کاملا قابل قبول است. زاویه‌های دید بسیار خوب هستند؛ بنابراین شما حتی اگر گوشی را در یک حالت عجیب هم در دست گرفته باشید، باز هم به تمام جزئیات صفحه نمایش، کاملا دید خواهید داشت. علاوه بر این، روشنایی هم به اندازه کافی حتی برای استفاده در نور وجود دارد اما اگر آفتاب به صورت مستقیم روی آن در حال تابیدن باشد، صفحه نمایش کمی غیر قابل دیدن می‌شود.

در هر صورت، صفحه نمایش Huawei P40 Lite E نسبت به قیمت این گوشی و در این رده از بازار راضی کننده است. رنگ‌های آن هنوز هم به اندازه کافی زیبا هستند که از فیلم دیدن و یا بازی کردن در آن لذت ببرید اما ویژگی‌های فنی مانند رزولوشن، چندان شگفت انگیز نیستند که باز هم قیمت این گوشی، توجیح خوبی می‌تواند برای این مشکلات باشد.

نقد و بررسی گوشی Huawei P40 Lite E - گوشی پلازا

سخت افزار

درون Huawei P40 Lite E از یک چیپست ۱۲ نانومتریِ  HiSilicon Kirin 710Fبه عنوان قلب تپنده‌ی این گوشی استفاده شده که وظیفه فراهم کردن قدرت مورد نیاز آن را برعهده دارد. این چیپست دارای یک پردازنده هشت هسته‌ای است که به صورت ۴+۴ در کنار هم قرار گرفته‌اند. چهار هسته‌ی قدرتمندتر پردازنده این گوشی، Cortex A73 هستند که با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز در کنار هم کار می‌کنند و چهار هسته‌ی بعدی آن هم Cortex A53 هستند که با فرکانس پایین‌تری که بر روی ۱.۷ گیگاهرتز تنظیم شده است، کار می‌کنند.

برای انجام دادن کارهای گرافیکی در این گوشی از یک پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) به اسم Mali G51 استفاده شده است که وظیفه اجرا کردن بازی‌ها و کارهای پردازشی دیگر بر عهده آن گذاشته شده است. با این حال، P40 Lite E از نظر حافظه داخلی فقط دارای یک مدل است که ۴ گیگابایت حافظه رم به همراه ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی در اختیار دارد. روی هم رفته، این مشخصات باعث می‌شوند که ما این گوشی را به عنوان مقرون به صرفه‌ترین دستگاه مجهز به Kirin 710F بشناسیم. با وجود این که بدون شک قدرت آن به پای چیپست‌های قدرتمند این شرکت مانند سری 900 چیپست‌های Kirin نمی‌رسد، اما در انجام دادن کارهای عادی و روزمره توانایی بسیار زیادی دارد.

نقد و بررسی گوشی Huawei P40 Lite E - گوشی پلازا

اما این تمام ماجرا نیست زیرا P40 Lite E به جز توانایی بسیار زیادی که در انجام دادن کارهای روزمره و عادی دارد، به خوبی از پس اجرا کردن سنگین‌ترین و گرافیکی‌ترین بازی‌های اندروید با فریم ریت‌های بسیار خوب بر می‌آید. شاید در بالاترین تنظیمات گرافیکی خروجی چندان رضایت بخش نباشد اما باز هم قابل بازی هستند. از نظر بنچمارک هم P40 Lite E عملکرد بسیار خوبی از خودش نشان می‌دهد به طوری که به عنوان مثال، در تست AnTuTu حتی از برخی از دستگاه‌هایی که به پردازنده Snapdragon 665 مجهز بودند نیز امتیاز بهتری گرفته است.

البته امتیاز بنچمارک یک معیار قطعی به شمار نمی‌رود اما در هر صورت، نشان از عملکرد بسیار خوب این گوشی در تست‌های بنچمارک و هماهنگی بسیار خوب قطعات سخت افزاری آن با یکدیگر می‌دهد. بنابراین، در استفاده‌ی روزمره کاری نیست که از عهده این گوشی خارج باشد و در انجام دادن آن ناتوان نشان دهد.

نقد و بررسی گوشی Huawei P40 Lite E - گوشی پلازا

نرم افزار

از نظر نرم افزاری، Huawei P40 Lite E دارای رابط کاربری EMUI 9.1 است که بر پایه اندروید ۹ طراحی شده است. متاسفانه مانند تمام گوشی‌های دیگر این شرکت از سال ۲۰۱۹ به بعد، P40 Lite E هم فاقد اپ‌ها و خدمات گوگل است و از جایگزینی که خود هوآوی به جای آن‌ها ساخته، استفاده می‌کند. بنابراین، به جای Google Play Services شما در این گوشی به صورت پیش فرض به HMS یا همان Huawei Mobile Services دسترسی خواهید داشت که به این معنی است که به جای استفاده از Google Play برای دانلود و نصب کردن اپ‌های مورد نظر خود بر روی این گوشی، باید از AppGallery خود هوآوی استفاده کنید و یا این که از منابع ترد پارتی دیگری که وجود دارد برای این کار استفاده کنید.

شاید این یک کمبود بزرگ به نظر برسد اما به نظر ما، مهم‌تر از آن، عدم وجود Android 10 به صورت پیش فرض بر روی این گوشی است زیرا گوشی‌های زیادی در سال ۲۰۲۰ عرضه شده‌اند که دارای این نسخه از سیستم عامل اندروید هستند اما متاسفانه P40 Lite E این طور نیست. با این حال، کار کردن با EMUI 9.1 هنوز هم بسیار لذت بخش است زیرا جابجا شدن در منوهای گوشی و اپ‌های مختلف به لطف بهینه سازی بسیار خوبی که میان نرم افزار و سخت افزار این گوشی انجام شده، کاملا نرم و روان انجام می‌پذیرد.

خوشبختانه هوآوی روز به روز HMS و AppGallery را بیشتر توسعه می‌دهد و آن‌ها هر روز گسترده‌تر و بزرگ‌تر از قبل می‌شوند به طوری که قطعا در آینده تعداد بسیار زیادی از اپ‌ها در آن در دسترس قرار خواهند گرفت که قطعا می‌تونید اپ‌های مورد نظر خود را راحت‌تر در آن‌ پیدا کنید.

نقد و بررسی گوشی Huawei P40 Lite E - گوشی پلازا

دوربین

به طور کلی زمانی که با یک گوشی میان رده سر و کار داریم، نباید انتظار زیادی از دوربین‌های آن داشته باشیم اما خوشبختانه این موضوع درمورد P40 Lite E صدق نمی‌کند و دوربین اصلی، یکی از بزرگ‌ترین ویژگی‌های شاخص این گوشی به شمار می‌رود. در پنل پشتی این گوشی سه دوربین برای عکاسی کردن وجود دارد و یک دوربین هم برای سلفی گرفتن، که همه‌ی آن‌ها نسبت به دستگاهی در این رده عملکرد کاملا قابل قبول و خوبی از خودشان نشان می‌دهند.

یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی با گشودگی دهانه دیافراگم f/1.8 در راس دوربین‌های سه گانه این گوشی قرار دارد و به عنوان دوربین اصلی آن ایفای نقش می کند. در حقیقت، همین دوربین است که باعث تغییر کردن نگاه ما به P 40 Lite E شده است تا ما به شکل دیگری آن را به خاطر بیاوریم زیرا یکی از مقرون به صرفه‌ترین گوشی‌های موجود در بازار به شمار می‌رود که به یک دوربین با رزولوشن بالا مجهز شده است. ظرفیت‌های عکاسی با این دوربین در نور کم به لطف قابلیت Night Mode که هوآوی در آن به کار برده، نسبت به گوشی‌های دیگر در این رده، افزایش خوبی پیدا کرده است. شما با استفاده از این قابلیت می‌توانید عکس‌های پرنورتر و بهتری در تاریکی شب بگیرید.

با وجود این که دوربین اصلی این گوشی دارای یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی است، اما خروجی آن دارای عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی است و متاسفانه شما برای در اختیار داشتن جزئیات بیشتر، نمی‌توانید بر روی حالت ۴۸ مگاپیکسلی سوییچ کنید زیرا چنین قابلیتی در این گوشی وجود ندارد.

دوربین دوم، دارای یک سنسور ۸ مگاپیکسلی فوق عریض با گشودگی دیافراگم f/2.4 است و در نهایت، ماژول سوم در پنل پشتی این گوشی یک سنسور ۲ مگاپیکسلی برای تشخیص دادن عمق میدان دید در عکس‌های پرتره می‌باشد. زمانی که نور محیط به اندازه کافی زیاد باشد، عملکرد دوربین فوق عریض کاملا خوب است به طوری که می‌توان گفت هر چه نور محیط بیشتر باشد، تصاویر دارای نویز کم‌تری خواهند بود و جزئیات بیشتری در آن‌ها وجود خواهد داشت. متاسفانه حالت Night Mode در دوربین فوق عریض در دسترس قرار ندارد و فقط با دوربین اصلی می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید. اما به هر حال از عکاسی منظره با دوربین فوق عریض این گوشی در یک روز آفتابی لذت خواهید برد.

نقد و بررسی گوشی Huawei P40 Lite E - گوشی پلازا

دوربین سلفی این گوشی که در حفره دایره شکل در گوشه بالای سمت چپ صفحه نمایش آن قرار گرفته، دارای یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 است که در اغلب موقعیت‌ها عملکرد خوبی از خودش نمایش می‌دهد؛ حتی اگر پشت سر شما یک منبع شدید نور قرار داشته باشد. با این حال، سلفی‌های P40 Lite E شارپ‌ترین و واضح‌ترین سلفی‌هایی که تا به حال در گوشی‌های میان رده دیده باشیم، نیستند اما روی هم رفته، کیفیت کلی به اندازه کافی برای استفاده کردن از سلفی‌های این گوشی در شبکه‌های اجتماعی خوب هستند. باید توجه داشته باشید که برای فیلم برداری نیز نهایت خروجی بر روی رزولوشن ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه محدود شده است.

نقد و بررسی گوشی Huawei P40 Lite E - گوشی پلازا

باتری

در Huawei P40 Lite E از یک باتری بزرگ ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده شده است که با قدرت ۱۰ وات از طریق درگاه قدیمی و از مد افتاده‌ی Micro USB این گوشی، می‌توانید آن را شارژ کنید و یا به انتقال داده از طریق سیستم کامپوتر خانگی خود بپردازید. به دلیل وجود پورت Micro USB و چنین باتری بزرگی، زمان زیادی برای کامل کردن ظرفیت باتری این گوشی نیاز خواهید داشت زیرا این نسل از درگاه‌ها به دلیل سرعت بسیار پایین خود، امروزه دیگر کاملا از مد افتاده محسوب می‌شوند.

از طرفی دیگر، ظرفیت باتری هم به اندازه‌ای زیاد نیست که چشمگیر باشد زیرا در حال حاضر گوشی‌های زیادی در بازار وجود دارند که از باتری‌های بزرگ‌تر با ظرفیت ۵ یا حتی ۶۰۰۰ میلی آمپر استفاده می کنند. در بهترین حالت، یک روز و نیم می‌توانید با یک بار شارژ کردن، از این گوشی استفاده کنید و به جز این، انتظار بیشتری نباید از آن داشته باشید. شاید اگر هوآوی حداقل با همین ظرفیت باتری، از یک درگاه USB C در این گوشی استفاده کرده بود، تا پس از به پایان رسیدن شارژ آن زودتر بتوانیم آن را مجددا آماده‌ی کار کنیم، اینقدر از باتری آن ناامید نمی‌شدیم.

ارتباطات

ارتباطات P40 Lite E شامل Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct به همراه Hotspot  می‌شوند. البته در کنار آن Bluetooth 5.0, A2DP, LE به همراه قابلیت پشتیبانی از A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS و رادیوی FM نیز در این گوشی وجود دارد. خوشبختانه جک ۳.۵ میلی متری هدست هنوز هم حفظ شده اما خبری از درگاه USB C نیست و به جای آن از درگاه Micro USB در این گوشی استفاده شده است.

نقد و بررسی گوشی Huawei P40 Lite E - گوشی پلازا

جمع بندی

به طور کلی، P40 Lite E را می‌توان ترکیبی از ویژگی‌های خوب و بد مختلف توصیف کرد. از طرفی وجود طراحی شیک و چشم نواز با زبان طراحی مدرن که در گوشه سمت راست صفحه نمایش آن یک حفره برای دوربین سلفی به کار رفته و یا دوربین‌های سه گانه پنل پشتی، جزو مشخصات یک گوشی کاملا مدرن در بازار میان رده به شمار می‌روند. اما از طرفی دیگر ویژگی‌هایی مانند رزولوشن پایین صفحه نمایش، درگاه قدیمی و از مد افتاده‌ی Micro USB برای شارژ این گوشی و انتقال داده و یا عملکرد نه چندان رضایت بخش دوربین‌ها در نور کم باعث ایجاد تردید برای هر کسی می‌شود که این گوشی را برای خرید در نظر گرفته باشد. عدم وجود اپ‌ها و خدمات گوگل نیز که به قوت خودش باقی است.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا