موبایلبررسی

بررسی گلکسی A14؛ میان رده‌ای ارزان اما نسبتا قدرتمند

یک میان رده ارزان اما با شارژدهی عالی، دوربین مناسب و طراحی زیبا، ویژگی‌های گلکسی A14 سامسونگ است؛ در این مقاله از گوشی پلازامگ، معرفی مفصلی از این عروسک خوش دست سامسونگ خواهیم داشت.

کره ای‌ها چند سالی است که نبض بازار موبایل جهانی را با عرضه محصولات میان رده و با امکانات قابل قبول اما قیمت‌هایی ارزان و اقتصادی در دست گرفته‌اند. از اوایل سال ۲۰۲۳ تا به این لحظه، سه میان رده خوش دست و زیبای این برند از سری A معرفی شده‌اند که در بین آنها، گلکسی A14 هم از لحاظ امکانات در جایگاه خوبی قرار دارد و هم قیمت آن نسبت به دو برادر بزرگترش، پایین تر است و می‌توان آن را اقتصادی ترین گوشی میان رده سامسونگ در سری A در سال ۲۰۲۳ تا به این لحظه نامید. با وجود این مزیت، آیا A14 ارزش خرید دارد و می‌توان کفه خوبی‌های آن را آنقدر سنگین در نظر گرفت که بی خیال همرده‌هایش در برندهای دیگر شویم؟ با ما در پلازامگ همراه باشید تا این گوشی را از ابعاد مختلف بررسی کنیم.

خرید گوشی گلکسی A14 سامسونگ

بیشتر بخوانید

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی A14

زمانی که صحبت از طراحی ظاهری گوشی‌های سامسونگ می‌شود، میان رده‌های سری A، تقریبا یک سر و گردن از سری M بالاتر هستند و ظاهر جذاب تری دارند. سامسونگ برای طراحی A14، از همان فرمولی که برای سایر محصولات ۲۰۲۳ خود استفاده کرده بود، بهره گرفت و یک طراحی مدرن اما هنوز وفادار به A13 را برای این میان رده جدید خود به کار گرفت. با بررسی کلی بدنه، اولین چیزی که توجه شما را به خود جلب می‌کند، حذف لنز تشخیص عمق از دوربین پشتی در نسخه 4G و حذف لنز اولتراواید در نسخه 5G است و گلکسی A14، به جای ۴ لنز در نسل قبل خود، فقط سه لنز دارد که به شکل عمودی در بخش بالا و سمت چپ قاب پشتی قرار دارند و فلش LED هم در کنار این سه لنز جا خوش کرده و ترکیب زیبا و شیکی را خلق کرده‌اند.

گلکسی A14
طراحی گلکسی A14

بدنه A14، طراحی تخت و زیبایی دارد؛ ایده‌ای که ما را به یاد گوشی‌های گران قیمت و پرچمداران سری S21 و S22 می‌اندازد. استفاده از پلاستیک برای بخش پشتی و فریم این گوشی در کنار خطوط محو عمودی که بر روی این پلاستیک در بخش قاب پشت به شکل محو حک شده‌اند؛ خوش دستی A14 را بهتر از میان رده‌های تمام پلاستیکی دیگری مانند A23 می‌کند و در هنگام کار با آن، لازم نیست که نگران لیز خوردن گوشی باشید!

پلاستیک به کار رفته در ساخت بدنه A14 اگرچه از نوع پلاستیک مقاوم است اما با این حال، هم اثر انگشت را به خوبی جذب می‌کند و از این بابت آزار دهنده می‌شود و هم اینکه احتمال شکستن آن در اثر ضربه‌های ناشی از سقوط، می‌تواند به قیمت یک تعمیر اساسی برای شما تمام شود؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم که از یک قاب محافظ برای این گوشی استفاده کنید.

دکمه پاور و دکمه تنظیم صدا، به رسم سایر میان رده‌های سامسونگ در سمت راست فریم گلکسی A14 قرار دارد که دکمه پاور علاوه بر کارایی معمول خود، قابلیت حسگر اثر انگشت خازنی را نیز در اختیار کاربر قرار می‌دهد. در بخش چپ فریم نیز، خشاب سیمکارت به علاوه کارت حافظه قرار دارد که در نسخه آمریکا، درگاه کارت حافظه و سیمکارت دوم مشترک هستند اما در نسخه هند، می‌توانید از دو سیمکارت به شکل همزمان در کنار کارت حافظه استفاده کنید. در بخش پایین بدنه نیز، درگاه USB-C در کنار میکروفون اصلی و جک ۳.۵ میلیمتری برای اتصال هندزفری یا هدفون قرار گرفته و علاوه بر این میکروفون، یک میکروفون دیگر نیز در بخش بالایی گوشی تعبیه شده است.

گلکسی A14
ضخامت گلکسی A14

ابعاد گلکسی A14 برابر با  ۱۶۷.۷ در ۷۸ در ۹.۱ میلیمتر و وزن آن ۲۰۲ گرم است که در مقایسه با رقبای خود مانند Nord N20 5G، ریلمی ۱۰ پرو و پوکو M4 پرو 5G، ابعاد بزرگتر و وزن بیشتری دارد؛ البته این وزن و ابعاد، از گلکسی A14 ابدا یک گوشی سنگین یا حجیم و بدقواره نساخته و کار کردن با آن همانقدری راحت به نظر می‌رسد که شما با اولین نگاه به طراحی این گوشی، از آن چنین توقعی دارید!

صفحه نمایش و اسپیکر گلکسی A14

سامسونگ برای گلکسی A14 از یک نمایشگر ۶.۶ اینچی از نوع PLS LCD با حداکثر نرخ نوسازی ۹۰ هرتز در نسخه 5G و ۶۰ هرتز در نسخه 4G، رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۸ پیکسل و با نسبت تصویر ۲۰:۹ استفاده کرده است. این نمایشگر، حاشیه بیشتری نسبت به نمایشگر A13 دارد و حدود ۸۰.۲ درصد از بخش جلویی بدنه را به خود اختصاص می‌دهد. استفاده از این مدل نمایشگرها در کنار دوربین سلفی ناچ قطره‌ای، اگرچه ظاهر زیبایی به گوشی‌های اقتصادی و میان رده می‌دهد اما قدیمی است و سامسونگ در این بخش، خلاقیت خاصی از خود ارائه نکرده که البته با این قیمت هم، انتظار چندانی از این برند نداریم!

نمایشگر به کار رفته در A14، دقیقا مصداق ضرب المثل “هر چقدر پول بدهی همانقدر آش می خورید.” است؛ نمایشگری که اگرچه با توجه به میان رده بودن گلکسی A14، عملکرد تقریبا خوبی دارد اما در زیر نور آفتاب و محیط‌های باز، احتمالا برای دیدن جزئیات صفحه نمایش به دردسر می‌افتید. البته در مورد این مشکل، وجود حسگر مجاورتی و تنظیم نور خودکار و هماهنگ با محیط، می‌تواند کمی راهگشا باشد اما باز هم از قدرت نمایشگرهای OLED در این گوشی خبری نیست و بهتر است در محیط‌هایی با نور مناسب از این گوشی استفاده کنید!

گلکسی A14
صفحه نمایش گلکسی A14

در مورد کیفیت نمایش رنگ در نمایشگر گلکسی A14 باید بگوییم که انتظار یک نمایشگر خارق العاده با توانایی نمایش عمق رنگ و مواردی از این قبیل را نداشته باشید اما با این وجود، کیفیت نمایش رنگ در این گوشی به دلیل داشتن فضای رنگی sRGB، در حد قابل قبولی است، هر چند که باز هم نمایش رنگ‌ها در آن دقیق نیست و تغییر چشمگیری در هنگام تغییر رنگ آبی به رنگ‌های سفید و طیف خاکستری در این نمایشگر وجود دارد. 

گلکسی A14 دارای یک اسپیکر مونو در بخش پایین گوشی و در کنار درگاه شارژ است که در تست‌های انجام شده، صدای واضح و نسبتا قدرتمندی را پخش می‌کند؛ اگرچه این صدا به قدرتمندی برخی از رقبای این گوشی که مجهز به اسپیکرهای استریو هستند، نمی‌رسد اما باز هم، این کیفیت صدا برای یک اسپیکر مونو، قابل قبول خواهد بود. کره ای‌ها برای این میان رده اقتصادی نیز، مانند بسیاری از میان رده‌های دیگر خود، از جک  ۳.۵ میلیمتری استفاده کرده‌اند و می‌توانید از هر دو مدل هدفون‌های سیم دار و بی سیم در این گوشی استفاده کنید. 

گلکسی A14
اسپیکر گلکسی A14

رابط کاربری و نرم افزار گلکسی A14

گلکسی A14 سامسونگ با رابط کاربری One UI 5.0 Core و اندروید ۱۳ به بازار عرضه شده است. نسخه Core این رابط کاربری، به دلیل بهینه شدن برای گوشی‌های اقتصادی سامسونگ که معمولا تراشه‌های نه چندان قوی دارند، بهتر از نسخه اصلی عمل می‌کند و تجربه بهتری را از کار با این رابط کاربری خواهید داشت و مشکلاتی مانند لگ یا مواردی از این قبیل، اعصابتان را بهم نمی‌ریزد!

این رابط کاربری، همان امکانات One UI 5.0 مانند شخصی سازی تم گوشی بر اساس تصویر پس زمینه، قابلیت انباشه کردن ویجت‌ها، امکان شخصی سازی صفحه قفل گوشی، بهبود حالت‌های چند وظیفگی در گوشی، امکان غیرفعال کردن قابلیت RAM Plus، تغییر رابط کاربری دوربین را در اختیار کاربر قرار می‌دهد اما متناسب با تراشه و سخت افزار گلکسی A14 پیش می‌رود و هیچ لگ یا کندی سرعتی را در هنگام استفاده از قابلیت‌های این رابط کاربری حس نمی‌کنید.

خرید اینترنتی گوشی گلکسی A14

عملکرد، تجربه بازی و سخت افزار گلکسی A14

کره‌ای برای دو نسخه 4G و 5G گلکسی A14 از ۳ تراشه مختلف استفاده کرده‌اند که هر ۳ مدل، از تراشه‌های میان رده بازار محسوب می‌شوند. A14 نسخه 4G از تراشه Mediatek MT6769 Helio G80 با معماری ۱۲ نانومتری و ۸ هسته شامل ۲ هسته ۲.۰ گیگاهرتز Cortex-A75 و ۶ هسته ۱.۸ گیگاهرتز Cortex-A55 استفاده می‌کند که این تراشه به همراه پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2، بخش پردازش گلکسی A14 را هدایت می‌کند.

در نسخه 5G این گوشی نیز، سامسونگ از دو تراشه مختلف شامل چیپست ۵ نانومتری Exynos 1330 با ۸ هسته شامل ۲ هسته ۲.۴ گیگاهرتز Cortex-A78 و ۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتز Cortex-A55 و تراشه Mediatek MT6833 Dimensity 700 با معماری ۷ نانومتر و ۸ هسته شامل ۲ هسته ۲.۲ گیگاهرتز Cortex-A76 و ۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتز Cortex-A55 استفاده کرده است که تراشه Exynos 1330 از پردازنده Mali-G68 MP2 و تراشه مدیاتک Dimensity 700 از پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC2 پشتیبانی می‌کنند.

گلکسی A14
سخت افزار گلکسی A14

هر ۳ تراشه به کار رفته در نسخه‌های 4G و 5G گلکسی A14، عملکرد قابل قبولی در بخش اجرای برنامه‌های سبک و متوسط دارند اما برای اجرای بازی‌ها و برنامه‌های سنگین، بهتر است روی هیچ یک از این ۳ مدل حساب نکنید وگرنه مشکلاتی مانند داغ شدن قاب پشتی و نمایشگر و کندی عملکرد گوشی، اساسی‌ترین مشکلاتی خواهند بود که با آنها دست و پنجه نرم می‌کنید؛ البته از حق نگذریم، تراشه‌هایی که کره ای‌ها در گلکسی A14 نسخه 5G به کار برده‌اند، عملکرد بهتری نسبت به تراشه‌های نسخه 4G دارند اما باز هم، این بهینه بودن به اندازه‌ای نیست که بخواهید با این گوشی، Genshin Impact و بازی‌هایی نظیر آن را اجرا کنید!

بر اساس نتایج GeekBench 5 برای تست CPU در هسته اصلی، عملکرد گلکسی A14 نسخه 5G از گوشی‌هایی مانند ردمی نوت ۱۱ پرو، ردمی نوت ۱۱ و گلکسی A13 بالاتر است و در مقایسه با رقبایی مانند گلکسی A22، و پوکو M4 پرو 5G، ضعیف تر عمل می‌کند. این ضعف در بخش بکارگیری هر ۸ هسته CPU تا حدی جبران می‌شود و در این بخش، گلکسی A14 از A22 پیشی می‌گیرد اما باز هم پوکو M4 پرو 5G، عملکرد پایین تری دارد. بخش قابل توجهی از این پیشرفت در A14 نسخه 5G، مدیون تراشه مدیاتک Dimensity 700 است که توانایی حفظ عملکرد خود در طولانی مدت را دارد و پس از چند دقیقه استفاده از نسخه مجهز به این تراشه، با لگ یا کندی گوشی مواجه نمی‌شوید؛ مشکلی که متاسفانه در برخی از مدل‌های ضعیف تر تراشه‌های مدیاتک و اگزینوس که عموما در گوشی‌های اقتصادی سامسونگ به کار می‌روند، وجود دارد.

گلکسی A14 در نسخه 4G در مدل‌های ۶۴ گیگابایت | ۴ گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت | ۴ گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت | ۶ گیگابایت و در نسخه 5G در مدل‌های ۶۴ گیگابایت | ۴ گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت | ۴ گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت | ۶ گیگابایت و ۱۲۸ گیگابایت | ۸ گیگابایت در بازار موجود است. گلکسی A14 نیز، همانند بسیاری از میان رده‌های دیگر سامسونگ، امکان پشتیبانی از کارت حافظه را دارد.  

بررسی دوربین گلکسی A14

سامسونگ برای دوربین هر دو نسخه 4G و 5G از سه دوربین در پشت استفاده کرده با این تفاوت که در نسخه 4G، لنز تشخیص عمق را حذف کرده و در گلکسی A14 نسخه 5G نیز، خبری از لنز اولترا واید نیست.

دوربین اصلی در هر دو نسخه، یک لنز واید ۵۰ مگاپیکسلی ۱.۲۷۶ اینچی با گشودگی دیافراگم f/1.8 با قابلیت فوکوس خودکار با تشخیص فاز است. عملکرد این دوربین در مقایسه با دوربین A13، واقعا تفاوت آنچنان محسوس و چشمگیری ندارد و همان کیفیت قابل قبول دوربین A13 با نویز کم دوربین اصلی را در این میان رده جدید سری A نیز شاهد هستیم. دینامیک و کنتراست عکس‌های گرفته شده با این دوربین، در سطح خوبی است اما رنگ‌ها کمی تندتر و شاید اغراق آمیزتر از واقعیت ثبت می‌شوند که با توجه به قیمت این گوشی، انتظار چندانی هم از این دوربین نخواهیم داشت.

در فضای باز، لنز واید ۵۰ مگاپیکسلی گلکسی A14، عملکرد خوبی دارد اما همانطور که حتی در دوربین میان رده‌های گران قیمت سامسونگ هم شاهد این موضوع هستیم، عکس‌های ثبت شده در فضای باز، کمی نویز بیشتری نسبت به عکس‌هایی که در محیط بسته گرفته می‌شوند، دارند و دامنه دینامیکی دوربین در محیط بیرون، کاهش جزئی دارد. عملکرد دوربین اصلی در بزرگ‌نمایی 2 برابر قابل قبول است اما در برخی از تصاویر، با زوم بیشتر، پیکسل‌های منظره نمایان می‌شود که چندان جالب نیست!

با کاهش نور محیط، کیفیت عکسبرداری لنز ۵۰ مگاپیکسلی گلکسی A14 در حد مناسبی حفظ می‌شود و سایه‌های اضافی یا رنگ‌های محو و غیر واضح در تصاویر ایجاد نمی‌شود اما باز هم، این لنز با دوربین ۵۰ مگاپیکسلی که در پرچمداران سامسونگ به کار می‌رود، زمین تا آسمان متفاوت است!

عملکرد این لنز در حالت Night mode، کمی کند می‌شود و برای ثبت یک تصویر، حدودا باید ۶ ثانیه صبر کنید؛ علت این تاخیر زمانی برای ثبت تصویر، مربوط به آمادگی دوربین برای عکسبرداری بهتر در این حالت با استفاده از رنگ دهی بهتر و در مواردی نیز، شارپ کردن نور و رنگ محیط است. در حالت Night mode، امکان زوم ۲ برابر یا بیشتر در دوربین اصلی گلکسی A14 وجود ندارد؛ موردی که شاید کمی توی ذوق بزند اما با توجه به قدرت عکسبرداری این لنز در شب، احتمالا تصمیم سامسونگ برای جلوگیری از این کار، امکان ثبت تصاویر بهتر در حالت Night mode باشد!

گلکسی A14
دوربین اصلی گلکسی A14 با بزرگنمایی یک برابر در نور کم و حالت عکسبرداری night mode

دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی در دو نسخه گلکسی A14، عملکرد متوسطی دارد و به دلیل نداشتن فوکوس خودکار، تقریبا کار خاصی نمی‌کند و سامسونگ بیشتر برای خالی نبودن عریضه، این لنز را در بین مجموعه دوربین پشتی A14 قرار داده است!

گلکسی A14
عکسبرداری کلوزآپ با دوربین اصلی گلکسی A14

همین موضوع برای لنز اولترا واید ۵ مگاپیکسلی در نسخه 4G و لنز تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی در نسخه 5G نیز صدق می‌کند و عملا کارایی خاصی را از این دو لنز شاهد نیستیم و حتی لنز اولترا واید، کاهش کیفیت قابل توجهی نسبت به نسخه قبلی خود در A13 داشته است.

گلکسی A14
دوربین اصلی گلکسی A14 در حالت پرتره

برخلاف لنزهای اولترا واید، ماکرو و تشخیص عمق، کره‌ای برای طراحی دوربین سلفی گلکسی A14 در هر دو نسخه، عملکرد خوبی داشته‌اند و نسبت به دوربین A13، شاهد پیشرفت‌های خوبی در عکسبرداری با این دوربین هستیم. دوربین سلفی A14، یک لنز ۱۳ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 است که نویز کمتری نسبت به دوربین سلفی A13 دارد و عکس‌ها را با جزئیات بیشتر، وضوح بهتر و رنگ‌های دقیق تر و طبیعی تر ثبت می‌کند.

گلکسی A14
عکسبرداری سلفی با دوربین 13 مگاپیکسلی گلکسی A14

در بخش ضبط ویدیو نیز، هر دو دوربین پشت و سلفی در هر دو نسخه گلکسی A14، قابلیت فیلمبرداری تا کیفیت 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را دارند که به صورت پیشفرض با کدک H.264 ضبط می‌شود اما می‌توانید از کدک H.265 نیز استفاده کنید که البته سرعت فیلمبرداری کمی کمتر می‌شود اما کیفیت ویدیو ضبط شده بهتر و حجم آن کمتر خواهد بود. رنگ‌ها در ویدیوهای ضبط شده با دوربین ۵۰ مگاپیکسلی گلکسی A14، گرم تر از A13 هستند و می‌توان گفت که عملکرد این دوربین در بخش فیلمبرداری، برای یک میان رده اقتصادی، بسیار خوب و درخور توجه است. 

باتری گلکسی A14

یک باتری لیتیوم پلیمری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت با پشتیبانی از آداپتور فست شارژ ۱۵ واتی، دقیقا همان چیزی است که در A13 هم داشتیم و از این لحاظ، این میان رده جدید سری A با نسل قبلی خود تفاوتی نکرده اما چیزی که شارژدهی گلکسی A14 را نسبت به برادر بزرگتر خود A13 متمایز می‌کند، تراشه بهینه و مصرف پایین انرژی صفحه نمایش در این گوشی است که به شما امکان استفاده از باتری به مدل ۳۱ ساعت و ۳۵ دقیقه برای مکالمه، ۱۶ ساعت و ۴۲ دقیقه برای پخش مداوم ویدیو، ۱۹ ساعت و ۲۹ دقیقه برای وب گردی و در نهایت، کارکرد حدود ۱۳۰ ساعتی را می‌دهد که یک نتیجه عالی برای یک گوشی میان رده آن هم از نوع اقتصادی و تقریبا ارزان قیمت خواهد بود.

گلکسی A14
باتری گلکسی A14

سرعت شارژ باتری گلکسی A14 با شارژر ۲۵ واتی از طریق درگاه USB Type-C 2.0 در این گوشی تقریبا کند است و در یک بازه ۳۰ دقیقه‌ای، باتری گوشی از صفر تا ۳۰ درصد شارژ شد و برای شارژ کامل باتری با این آداپتور، به حدود ۲ ساعت و ۲۲ دقیقه نیاز دارید که در مقایسه با سرعت شارژ شدن باتری گوشی‌های هم رده A14 با همین میزان ظرفیت، این زمان کمی زیاد است!

جمع بندی و بررسی ارزش خرید گلکسی A14

گلکسی A14 در مقایسه با نسل قبلی خود یعنی A13 سامسونگ، در بخش‌های مختلفی از جمله طراحی بدنه، تغییرات دوربین‌ها، استفاده از تراشه‌های بهینه تر و تغییرات جزئی صفحه نمایش، عملکرد خوبی دارد. این میان رده اقتصادی جدید سری A، با داشتن باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت، دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و سلفی ۱۳ مگاپیکسلی، ۴ مدل تراشه مختلف از دو برند اگزینوس و مدیاتک که عملکرد قابل قبولی دارند و همچنین طراحی زیبا و بسیار خوش دست، می‌تواند یک انتخاب مناسب برای افرادی با بودجه محدود اما علاقمند به امتحان کردن گوشی‌هایی شبیه میان رده‌های گران سامسونگ یا حتی پرچمداران (از لحاظ طراحی بدنه) این برند باشد.

در کنار این ویژگی‌های مثبت، سرعت شارژ پایین، بدنه پلاستیکی، عملکرد ضعیف دوربین ماکرو و اولترا واید در دو نسخه 4G و 5G گلکسی A14 و صفحه نمایش PLS LCD ممکن است شما را با تردید برای خرید این میان رده ارزان قیمت سامسونگ روبرو کند. در این حالت، رفتن به سراغ هم رده‌های دیگر این گوشی، گزینه مناسب تری به نظر می‌رسد. Nord N20 5G وان پلاس، یکی از رقبای جدی گلکسی A14 محسوب می‌شود که صفحه نمایش OLED دارد؛ سریع تر شارژ می‌شود و مجهز به تراشه قوی‌تر Snapdragon 695 است. در کنار این گوشی، ریلمی ۱۰ پرو نیز، یکی دیگر از انتخاب‌هایی است که می‌توانید به جای گلکسی A14 به سراغ آن بروید. این گوشی خوش دست، از تراشه اسنپدراگون ۶۹۵ پشتیبانی می‌کند؛ صفحه نمایش با کیفیت‌تر و روشن تری دارد و عملکرد دوربین آن نیز (به غیر از دوربین سلفی)، بهتر از دوربین A14 است.

گلکسی A14
نمایشگر گلکسی A14

اگر بخواهید کمی بیشتر هزینه کنید، باز هم انتخاب‌های شما در میان هم رده‌های گلکسی A14 قابل توجه خواهد بود و می‌توانید مدل‌هایی مانند پوکو M4 پرو، Moto G62 مدل 5G یا ریلمی نوت ۱۲ را خریداری کنید که هر یک، ویژگی‌های قابل تامل تری در مقایسه با A14 دارند و به طور حتم شما را نسبت به خرید این میان رده سامسونگ مردد خواهند کرد. نظر شما درباره گلکسی A14 چیست؟ به نظرتان، این گوشی اقتصادی نسبتا قوی سامسونگ، ارزش خرید دارد؟ 

خرید گلکسی A14 سامسونگ با بهترین قیمت

نقاط قوت گلکسی A14

  • دوربین ۵۰ مگاپیکسلی 
  •  باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت
  •  تراشه‌های نسبتا قوی مدیاتک Dimensity 700 و Exynos 1330 در نسخه 5G 
  •  قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه در هر دو نسخه 4G و 5G
  • طراحی جذاب مشابه پرچمداران سری S23
  • استفاده از نسخه Core رابط کاربری One UI 5.0 برای جلوگیری از سنگین شدن رابط کاربری و هنگ کردن گوشی
  • قیمت ارزان
  • رنگ بندی جذاب

نقاط ضعف گلکسی A14

  •  استفاده از پلاستیک در ساخت بدنه
  • سرعت شارژ پایین
  • حاشیه قابل توجه نمایشگر در بخش جلوی گوشی
  • عدم پیشرفت قابل توجه دوربین نسبت به نسل قبل
  • عملکرد بسیار ضعیف دوربین ماکرو در هر دو نسخه گوشی
ویژگی ها گلکسی A14 سامسونگ نسخه 5G گلکسی A14 سامسونگ نسخه 4G
نمایشگر
ابعاد نمایشگر ۶.۶ اینچ ۶.۶ اینچ
نوع نمایشگر PLS LCD PLS LCD
حداکثر نرخ نوسازی

(Refresh Rate)

۹۰ هرتز ۶۰ هرتز
رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۸ پیکسل ۱۰۸۰ در ۲۴۰۸ پیکسل
تراکم پیکسل ~۴۰۰پیکسل در اینچ ~۴۰۰پیکسل در اینچ
نسبت تصویر ۲۰:۹ ۲۰:۹
نسبت نمایشگر به بدنه ~۸۰.۴ درصد ~۸۰.۴ درصد
استانداردهای HDR _____________ ____________
نوع محافظ صفحه نمایش _____________ ____________
طراحی
ابعاد ۱۶۷.۷ در ۷۸ در ۹.۱ میلیمتر ۱۶۷.۷ در ۷۸ در ۹.۱ میلیمتر
وزن ۲۰۲ گرم ۲۰۱ گرم
جنس پشت پلاستیک پلاستیک
جنس جلو شیشه شیشه
جنس فریم پلاستیک پلاستیک
رنگ مشکی- نقره ای- سبز روشن- قرمز مشکی- قرمز تیره- نقره ای- سبز
صدا
اسپیکر دارد دارد
نوع اسپیکر مونو مونو
پشتیبانی از جک 3.5 میلیمتری بله بله
اطلاعات پایه
تاریخ معرفی ۴ ژانویه ۲۰۲۳ ۲۸ فوریه ۲۰۲۳
وضعیت در بازار عرضه شده عرضه شده
تاریخ عرضه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۳ ۲۷ مارس ۲۰۲۳
قیمت پایه حدود ۱۶۵ دلار حدود ۱۴۷ دلار
سیستم عامل در زمان عرضه اندروید ۱۳ اندروید ۱۳
رابط کاربری One UI Core 5.0  One UI Core 5.0
تراشه
مدل تراشه Exynos 1330 (نسخه A)

Mediatek MT6833 Dimensity 700 (نسخه B)

Mediatek MT6769 Helio G80
فرآیند ساخت تراشه ۵ نانومتری (نسخه A)

۷ نانومتری (نسخه B)

۱۲ نانومتری

 

تعداد هسته پردازنده ۸ هسته (هر دو نسخه) ۸ هسته
نوع هسته ها ۲ هسته ۲.۴ گیگاهرتز Cortex-A78 و ۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتز Cortex-A55 (نسخه A)

۲ هسته ۲.۲ گیگاهرتز Cortex-A76 و ۶ هسته ۲.۰ گیگاهرتز Cortex-A55 (نسخه B)

۲ هسته ۲.۰ گیگا هرتز Cortex-A75 و ۶ هسته ۱.۸ گیگا هرتز Cortex-A55

 

پردازنده گرافیکی Mali-G68 MP2 (نسخه A)

Mali-G57 MC2 (نسخه B)

Mali-G52 MC2
حافظه و رم
ترکیب حافظه و رم ۶۴ گیگابایت / ۴ گیگابایت رم

۱۲۸ گیگابایت / ۴ گیگابایت رم

۱۲۸ گیگابایت / ۶ گیگابایت رم

۱۲۸ گیگابایت / ۸ گیگابایت رم

۶۴ گیگابایت / ۴ گیگابایت رم

۱۲۸ گیگابایت / ۴ گیگابایت رم

۱۲۸ گیگابایت / ۶ گیگابایت رم

 

رم ۴ گیگابایت رم

۶ گیگابایت رم

۸ گیگابایت رم

۴ گیگابایت رم

۶ گیگابایت رم

 

حافظه ۶۴ گیگابایت

۱۲۸ گیگابایت

۶۴ گیگابایت

۱۲۸ گیگابایت

درگاه کارت حافظه دارد دارد
دوربین پشت
پیکربندی دوربین پشت واید/ استاندارد- ماکرو- تشخیص عمق واید/ استاندارد- اولتراواید- ماکرو
دوربین اصلی – واید/ استاندارد ۵۰ مگاپیکسل ۵۰ مگاپیکسل
مشخصات دوربین اصلی – واید/ استاندارد لنز واید- فوکوس خودکار با تشخیص فاز- گشودگی دیافراگم f/1.8 لنز واید- فوکوس خودکار با تشخیص فاز- گشودگی دیافراگم f/1.8
دوربین اولتراواید _____________ ۵ مگاپیکسل
مشخصات دوربین اولتراواید _____________ لنز اولتراواید- گشودگی دیافراگم f/2.2
دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل
مشخصات دوربین ماکرو لنز ماکرو- گشودگی دیافراگم f/2.4 لنز ماکرو- گشودگی دیافراگم f/2.4
دوربین تشخیص عمق ۲ مگاپیکسل _____________
مشخصات دوربین تشخیص عمق سنسور تشخیص عمق تصویر- گشودگی دیافراگم f/2.4 _____________
حداکثر روزلوشن فیلمبرداری دوربین پشت 1080P 1080P
رزولوشن و نرخ فریم ویدئو دوربین پشت 1080p@30fps 1080p@30fps
دوربین سلفی
دوربین سلفی اصلی ۱۳ مگاپیکسل ۱۳ مگاپیکسل
مشخصات دوربین سلفی لنز واید – گشودگی دیافراگم f/2.0 لنز واید – گشودگی دیافراگم f/2.0
حداکقر رزولوشن فیلمبرداری دوربین سلفی 1080P 1080P
رزولوشن و نرخ فریم ویدئو دوربین سلفی 1080p@30fps 1080p@30fps
باتری و شارژ
ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت
کلاس ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت و بیشتر ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت و بیشتر
نوع باتری لیتیوم پلیمری لیتیوم پلیمری
قابلیت تعویض باتری غیر قابل تعویض توسط کاربر غیر قابل تعویض توسط کاربر
حداکثر توان شارژر پشتیبانی شده ۱۵ وات ۱۵ وات
پشتیبانی از شارژ سریع دارد دارد
پشتیبانی از شارژر بی سیم ندارد ندارد
درگاه اتصال USB Type-C 2.0 USB Type-C 2.0
پشتیبانی از OTG دارد دارد
ارتباطات و سنسورها
حسگرها حسگر اثر انگشت

شتاب سنج

ژیروسکوپ

قطب نما

حسگر اثر انگشت

شتاب سنج

ژیروسکوپ

قطب نما

نوع حسگر اثر انگشت کنار گوشی (روی دکمه پاور) کنار گوشی (روی دکمه پاور)
Wi-Fi Wi-Fi 5 (802.11) a/b/g/n/ac Wi-Fi 5 (802.11) a/b/g/n/ac
مشخصات Wi-Fi دو بانده (Dual Band)

وای فای دایرکت (Wi-Fi Direct)

دو بانده (Dual Band)

هات اسپات (Wi-Fi Hotspot)

بلوتوث 5.2 5.2
مشخصات بلوتوث پشتیبانی از A2DP

از نوع کم مصرف (LE)

 

پشتیبانی از A2DP

از نوع کم مصرف (LE)

فناوری ارتباطی GSM / HSPA / LTE / 5G GSM / HSPA / LTE
پشتیبانی از شبکه 5G دارد ندارد
سیمکارت تک سیم‌‌‌کارت (نانو سیم) تک سیم‌‌‌کارت (نانو سیم)

دو سیم‌‌‌کارت dual stand-by (نانو سیم)

مسیریابی و GPS GPS/A-GPS/GLONASS/GALILEO GPS/A-GPS/GLONASS/GALILEO

منبع
gsmarena

الهام بهمن پور

یه مهندس عاشق گیم، سینما و کتاب که البته گیم رو خیلی بیشتر دوست داره :)))

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا