بررسیموبایل

بررسی گلکسی A31 سامسونگ

مقدمه

جست و جو کردن در لاین آپ گسترده گوشی‌های میان رده شرکت سامسونگ، کار سخت و گیج کننده‌ای شده است. این غول دنیای فناوری هنوز هم علیرغم ترافیک در لاین آپ سری Galaxy A و M گوشی‌های خود، جزو محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین برندهای بازار گوشی‌های موبایل هوشمند میان رده به شمار می‌رود. دلیل آن ساده است. هر گوشه‌ای را در هر رده‌ای از بازار نگاه کنید، با یکی از محصولات این شرکت مواجه می‌شوید.

زمانی که در لاین آپ گوشی‌های میان رده اخیر شرکت سامسونگ جست و جو می‌کنید، یکی از نام‌هایی که قطعا جلب توجه خواهد کرد، Galaxy A31 است. این گوشی با در اختیار داشتن یک صفحه نمایش درخشان Super AMOLED و تعداد زیادی از ویژگی‌های شاخص دیگر، می‌تواند یکی از جذاب‌ترین گزینه‌ها برای کسانی باشد که بودجه زیادی ندارند و قصد دارند با این بودجه بهترین گوشی که می‌تواند وجود داشته باشد را خریداری کنند. A31 برای این افراد ساخته شده است.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A31 - گوشی پلازا

طراحی

به طور کلی، با دیدن A31 اولین دستگاهی که به یاد آن می‌افتید، Galaxy A51 است که یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌های میان رده نیمه دوم سال ۲۰۲۰ به شمار می‌رود. نکته غیر قابل انکاری که در طراحی و شکل ظاهری A31 وجود دارد، این است که شباهت بسیار زیادی با مدل یاد شده دارد که لزوما چیز بدی هم نیست. تا زمانی که یک زبان طراحی هنوز هم کاملا المان‌های یک طراحی مدرن را در اختیار دارد و کاملا به روز به نظر می‌رسد، چرا باید آن را تغییر داد؟

شباهت ظاهری این دو، نه تنها در پنل صفحه نمایش، بلکه حتی در پنل بدنه پشتی نیز کاملا قابل احساس است. البته، A31 با بدنه‌ای به ابعاد ۱۵۹.۳ × ۷۳.۱ × ۸.۶ میلی متر، فقط کمی ضخیم‌تر از برادر بزرگ‌تر خود است. علاوه بر این، وزن آن هم حدود ۱۰ گرم بیشتر از A51 است که دلیل آن کاملا واضح است. باتری A31 دقیقا ۱۰۰۰ میلی آمپر از A51 بزرگ‌تر است و همین امر به راحتی، وزن بیشتر آن را نسبت به مدل یاد شده، توجیح می‌کند. درمورد دلیل ضخیم‌تر بودن A31 نیز همین را می‌توان گفت.

زبان طراحی پنل صفحه نمایش این گوشی که سامسونگ با اسم Infinity-U از آن یاد می‌کند، هنوز هم کاملا مدرن و امروزی است اما عده‌ای از کاربران، پنل Infinity-O که در A51 وجود دارد را بیشتر می‌پسندند که بیشتر بستگی به سلیقه هر کس دارد و معیاری برای برتری نیست. با وجود این پنل، امیدوار بودیم که سامسونگ فضای کافی برای اضافه کردن یک چراغ LED اعلان در اختیار داشته باشد. اگرچه سامسونگ فضای کافی را برای به کار بردن آن در اختیار داشت، اما A31 فاقد این ویژگی است. همچنین مشخص نیست که نوع محافظی که روی صفحه نمایش آن کشیده شده، دقیقا چیست. اکثر منابع روی Gorilla Glass اتفاق نظر دارند اما هیچ کس نمی‌تواند درجه دقیق آن را مشخص کند. با توجه به این که A51 دارای Gorilla Glass 3 بود، بعید است سامسونگ در A31 درجه بالاتری استفاده کرده باشد.

نکته قابل توجهی که در طراحی این گوشی باید در نظر داشته باشید، این است که جنس پنل پشتی بدنه‌ی خمیده آن از پلاستیک است. با وجود این که وجود یک پنل شیشه‌ یا سرامیکی به شدت اعتماد به نفس کاربران این دستگاه را افزایش می‌داد، اما از سوی دیگر قیمت آن نیز به همین نسبت افزایش پیدا می‌کرد. با این وجود، Galaxy A31 گوشی کاملا خوش ساخت و باکیفیتی است. شما قطعا از در دست گرفتن آن احساس خوبی پیدا خواهید کرد و کاملا متوجه می‌شوید که کیفیت ساخت آن کاملا خوب است.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A31 - گوشی پلازا

صفحه نمایش

بدون شک، یکی از بزرگ‌ترین دلیل‌های خرید این گوشی و یکی از فاکتورهایی که هر شخصِ علاقه مند به تماشای مدیا را به سمت A31 می‌تواند جلب کند، صفحه نمایش آن است. این گوشی، یکی از ارزان قیمت‌ترین مدل‌های بازار است که به یک نمایشگر OLED مجهز می‌باشد. همانطور که احتمالا می‌دانید، اغلب گوشی‌هایی که در این رده قرار دارند، نمایشگرهای LCD IPS یا TFT در اختیار دارند اما سامسونگ با Galaxy A31 پیشنهادی داده است که هیچ کس نمی‌تواند رد کند.

شاید صفحه نمایش‌های Super AMOLED در حال حاضر یک تکنولوژیِ قدیمی در محصولات سامسونگ به شمار بروند اما عملکردی که ارائه می‌دهند، هنوز هم سطح بالایی دارد. این نمایشگر ۶.۴ اینچ اندازه دارد و دارای رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل یا همان Full HD است. تست‌های ما از این نمایشگر نشان داد که حداکثر روشنایی آن به ۴۲۰ نیت می‌رسد که بسیار قابل احترام است اما اگر روی حالت خودکار تنظیم شده باشد، به طور موقت تا ۶۳۵ نیت هم می‌تواند افزایش پیدا کند. به لطف تکنولوژی OLED به کار رفته در آن، نسبت کنتراست آن شگفت انگیز است. رنگ‌های مشکی کاملا خوب و عمیق هستند.

از نظر وضوح هم به جرات می‌توان ادعا کرد که هیچ دستگاهی را در این رده نمی‌توانید پیدا کنید که از A31 بهتر باشد. چگالی ۴۴۱ پیکسل در هر اینچ، به شدت آن را ارزشمند کرده. اما تنها مزیت این نمایشگر، روشنایی آن نیست (اگرچه در این زمینه در این رده از بازار بی رقیب است) بلکه در پردازش، دقت و نمایش رنگ‌ها نیز عملکردی فراتر از تصور دارد. با این حال، متاسفانه قابلیت پشتیبانی از HDR در آن وجود ندارد که البته، برای دستگاهی در این رده نمی‌توان انتظار دیدن آن را داشت. در هر حال، Galaxy A31 برای عاشقان تماشای محتوای خوش رنگ و لعاب، یکی از بهترین گزینه‌ها در بین گوشی‌های مقرون به صرفه است.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A31 - گوشی پلازا

سخت افزار

هر چقدر که Galaxy A31 در طراحی و مشخصات صفحه نمایش خود درخشان بود، از نظر سخت افزاری با در اختیار داشتن یک چیپست MediaTek MT6768 Helio P65 به عنوان مغز متفکر خود، به سختی می‌توان آن را چشمگیر توصیف کرد. چیپست این گوشی دارای دو هسته قدرتمند Cortex-A75 با حداکثر فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز به همراه شش هسته کمکی Cortex-A55 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز می‌باشد که حتی روی کاغذ هم چندان آش دهن سوزی نیست. این چیپست بر پایه پروسه پردازش ۱۲ نانومتری طراحی و ساخته شده است.

در کنار این مشخصات، سامسونگ یک نسخه ۴ گیگابایت رم به همراه یک مدل دیگر با ۶ گیگابایت رم از این دستگاه تولید کرده است. نسخه ۴ گیگابایت رم، دارای ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی است اما نسخه ۶ گیگابایت رم آن، فقط ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی در اختیار کاربران این دستگاه قرار می‌دهد. البته، با استفاده از کارت حافظه جانبی، حافظه این دستگاه را حتی بیشتر از این هم می‌توانید افزایش دهید.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A31 - گوشی پلازا

یکی از دلایلی که چیپست Helio P65 این گوشی را چندان شاخص به شمار نمی‌آوریم، این است که در تست‌های بنچمارک به هیچ وجه نمی‌تواند نام A31 را در بین برترین گوشی‌های این رده از بازار قرار دهد. تست‌های بنچمارک نشان می‌دهند که عملکرد Galaxy A31 حتی از دستگاه‌هایی مانند Xiaomi Redmi 9 ضعیف‌تر است اما از سوی دیگر، از دستگاه‌هایی مانند A51 یا Nokia 7.2 بهتر می‌تواند عمل کند.

متاسفانه در تست‌های گرافیک نیز خبرهای بدی برای مشتریان احتمالی A31 داریم. پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2 این گوشی، حتی در اجرا کردن برخی از بازی‌ها با ۳۰ فریم بر ثانیه نیز دچار مشکل می‌شود. عملکرد گرافیکی این گوشی حتی از Nokia 7.2 که در تست CPU بهتر از A31 عمل کرده بود نیز ضعیف‌تر است و جزو ناامید کننده‌ترین عملکردها در این رده به شمار می‌رود. خوشبختانه در انجام کارهای عادی و روزمره، A31 عملکرد بسیار خوبی دارد و تقریبا هیچ افت فریم یا لگی در عملکرد آن وجود ندارد. اما عملکرد نه چندان خوب CPU و عملکرد بد GPU آن باعث می‌شود که توصیه کنیم اگر اهل انجام دادن بازی‌های موبایل گرافیکی هستید یا کارهای سنگینی با گوشی خود انجام می‌دهید، ممکن است از تجربه کار با این گوشی ناراضی باشید. اما تا وقتی که کارهای عادی و روزمره خود را با آن انجام دهید، هیچ مشکلی با آن پیدا نخواهید کرد.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A31 - گوشی پلازا

نرم افزار

Galaxy A31 از ترکیب نرم افزاری حال حاضر سامسونگ یعنی اندروید ۱۰ به همراه رابط کاربری One UI 2.1 استفاده می‌کند که کاملا هم به روز است. در طی چند سال اخیر که شرکت سامسونگ رابط کاربری اختصاصی خودش را معرفی کرده و در حال استفاده کردن از آن است، توانسته در کمال تعجب به خوبی از آن پشتیبانی و حمایت مداوم و دنباله دار داشته باشد و دائما به دنبال بهبود دادن تجربه کاربران از کار کردن با این رابط کاربری است.

در عین حال، همیشه از کار کردن با گوشی‌های سامسونگ یک حس خوبِ آشنا پیدا خواهید کرد که در تمام گوشی‌های این شرکت مشترک است. نسخه ۲.۱ آن نیز اکنون به یک بلوغ و تکاملی دست پیدا کرده که آن را روان‌تر از هر زمان دیگری کرده است. اگر اهل شخصی سازی‌های زیادی هستید، در کمال تعجب گزینه‌های متنوع و زیادی برای این کار در A31 وجود دارد. یکی از این گزینه‌ها، قابلیت انتخاب و تعویض کردن تم است که در بخش مخصوص خود، تم‌های بسیار پرشمار و متنوعی در اختیار شما قرار می‌دهد.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A31 - گوشی پلازا

دوربین

با دیدن مشخصات اولیه دوربین‌های A31 می‌توان به این نتیجه رسید که از قبل هم انتظار دیدن چنین مشخصاتی را از این گوشی داشتیم. یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی چیزی است که احتمالا در تعداد زیادی از گوشی‌های میان رده امروزی بازار نیز می‌توانید پیدا کنید. عملکرد آن بستگی به فاکتورهای زیادی دارد اما در برخی از گوشی‌های این رده مانند Xiaomi Redmi Note9s بسیار فراتر از چیزی بوده که از آن انتظار می‌رفت. بنابراین، در عین حالی که می‌تواند یک دوربین معمولیِ نه چندان درخشان باشد، اما از سوی دیگر، چشم نواز هم می‌تواند باشد.

تکمیل کننده‌ی آن در A31 یک سنسور ۸ مگاپیکسلی فوق عریض است که نسبت به سنسور ۱۲ مگاپیکسلی که در A51 وجود دارد، یک داونگرید چشم گیر به شمار می‌رود. پس از این دو، سنسورهای ۵ مگاپیکسلی دو گانه این گوشی هستند که یکی از آن‌ها یک سنسور تشخیص عمق میدان دید است که برای تار کردن پس زمینه در عکس‌های پرتره به کار می‌رود و دیگری نیز یک دوربین ماکرو است. بهتر است تا زمانی که در حال صحبت کردن درمورد مشخصات سنسور دوربین‌های این گوشی هستیم، این نکته را نیز اضافه کنم که برای سلفی گرفتن نیز یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی بر روی ناچ U شکل صفحه نمایش این دستگاه وجود دارد. در تعدادی از گوشی‌های هم رده، سنسورهای ۲۵ یا حتی ۳۲ مگاپیکسلی نیز دیده بودیم.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A31 - گوشی پلازا

اگر ترکیبِ این ستاپ را در کنار هم قرار دهیم، می‌بینیم که برای یک گوشی میان رده، کاملا قابل قبول هستند. اما اگر بخواهیم عملکرد دوربین‌های چهارگانه این گوشی را مورد بررسی قرار دهیم، می‌توانیم بگوییم که حتی قبل از این هم از قابلیت‌ها و توانایی‌های بالای آن ها آگاهی کامل داریم. عکس‌های دوربین ۴۸ مگاپیکسلی (که با حالت ۱۲ مگاپیکسلی می‌تواند عکس بگیرد) را اگر نتوانیم شگفت انگیز توصیف کنیم، حداقل رضایت بخش هستند. جزئیات به شدت زیاد است، نویز به خوبی کنترل می‌شود و محدوده دینامیکی نیز به طور غافلگیر کننده‌ای وسیع است. رنگ‌ها نیز کاملا نزدیک به واقعیت و خوب هستند.

اگر اصرار دارید که فایل‌های حجیم‌تر و بزرگ‌تری داشته باشید، حالت ۴۸ مگاپیکسلی نیز وجود دارد اما به جز این، تغییر خاصی نسبت به حالت پیش فرض ندارد که چشم گیر باشد یا تفاوت‌های بزرگی ایجاد کند. دوربین فوق عریضِ Galaxy A31 نیز قابل استفاده است اما واقعا چیزی بیشتر از این نیست. با توجه به رزولوشن آن، مقدار جزئیاتی که ارائه می‌کند، مناسب است. محدوده دینامیکی محدود است، وضوح تمام تلاش خودش را می‌کند تا زیاد باشد و نویز هم گاهی اوقات چاشنی کار می‌شود. اما نیمه پر لیوان درمورد دوربین فوق عریض این گوشی این است که رنگ‌ها را خیلی خوب نمایش می‌دهد.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A31 - گوشی پلازا

اگر نور محیط کم باشد و یا در شب بخواهید با A31 عکاسی کنید، نتیجه مطلوبی به دست نخواهید آورد. خروجی آن، عکس‌های لطیف و پر از نویزی هستند و رنگ‌ها نیز سطح اشتباع شدگی پایینی دارند. اما حداقل محدوده دینامیکی همچنان خوب است. همانطور که انتظار داشتیم، عملکرد دوربین فوق عریض این گوشی در این شرایط حتی از این هم بدتر بود و متاسفانه به دلیل عدم وجود حالت شب، هیچ کمکی به کاهش سطح نویز نمی‌کند. بیشترین کاری که در این شرایط از دستتان بر می‌آید، این است که تشخیص منظره را فعال کنید.

متاسفانه، یکی از نقطه ضعف‌های A31 خروجی حالت‌های فیلم برداری آن است. نهایت توان آن، رزولوشن ۱۰۸۰ در ۳۰ فریم بر ثانیه است که واقعا نسبت به سایر مشخصات خوبی که این گوشی و دوربین‌های آن در اختیار دارند، کاملا برای ما ناامید کننده بود. شما حتی در حالت ۷۲۰ هم نمی‌توانید با اپ پیش فرض این گوشی با ۶۰ فریم فیلم برداری کنید. این کار فقط با اپ‌های دوربین ترد پارتی مانند Open Camera و بقیه، امکان پذیر است. عدم وجود هیچ نوعی از لرزشگیر، OIS یا EIS نیز یکی دیگر از نقطه ضعف‌های Galaxy A31 است.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A31 - گوشی پلازا

باتری

Galaxy A31 یک باتری بزرگ ۵۰۰۰ میلی آمپری در اختیار دارد که هم نسبت به A41 (با یک باتری ۳۵۰۰ میلی آمپری) و هم A51 (با یک باتری ۴۰۰۰ میلی آمپری) بزرگ‌تر است و طبیعتا طول عمر بیشتری هم دارد. البته، سامسونگ گوشی‌های میان رده دیگری نیز در اختیار دارد که حتی از این هم باتری‌های بزرگ‌تری دارند (مانند M21 و M31 که دارای باتری‌های ۶۰۰۰ میلی آمپری هستند).

تست‌های باتری A31 نشان داده است که ۱۲۴ ساعت، طول عمر آن در حالت استندبای است و نزدیک به ۳۳ ساعت نیز به شما اجازه انجام دادن مکالمه 3G می‌دهد. نزدیک به ۱۷ ساعت از طریق شبکه Wi-Fi می‌توانید با این دستگاه وب گردی کنید و ۲۰ ساعت نیز ویدئوی آنلاین با این اتصال مشاهده کنید.

مانند تعداد بسیار زیادی از گوشی‌های میان رده دیگر شرکت سامسونگ، A31 نیز یک شارژر ۱۵ واتی در اختیار دارد که به هیچ وجه در دنیای گوشی‌های موبایل هوشمند امروزی مقدار چشمگیری نیست. با این شارژر ۱۵ واتی می‌توانید در عرض ۳۰ دقیقه حدود ۳۰ درصد از ظرفیت باتری بزرگ این گوشی را تکمیل کنید اما پر کردن آن به طور کامل، به چیزی حدود ۳ ساعت زمان نیاز دارد. بنابراین، ممکن است هر ۲ روز یک بار نیاز به شارژ کردن این گوشی پیدا کنید اما هر بار، زمان زیادی باید صبر کنید تا کاملا پر شود.

نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A31 - گوشی پلازا

جمع بندی

به لطف مدل‌های پرتعدادی که اخیرا از لاین آپ سری Galaxy A و M شرکت سامسونگ راهی بازار شده است، ما زمان زیادی را با هر یک از آن‌ها سپری کرده‌ایم و تقریبا با زیر و بم این دو لاین آپ به خوبی آشنا هستیم. بنابراین، می‌توانیم بگوییم که در بین تمام مدل‌های پرتعدادی که از این دو لاین آپ وجود دارد و تعداد زیادی نیز که اخیرا به جمع آن‌ها اضافه شده است، فکر می‌کنیم که تعداد زیادی از آن‌ها از جمله همین Galaxy A31 که امروز بررسی کردیم، دچار بدشنانسی هستند و زیر فشار نام‌های بزرگ قرار دارند.

A31 به طور مستقل و به تنهایی، یکی از ارزشمندترین گوشی‌های میان رده‌ی مقرون به صرفه حال حاضر بازار به شمار می‌رود زیرا مشخصاتی ارائه می‌دهد که شاید در هیچ گوشی میان رده دیگری وجود نداشته باشد. اما وجود رقیبان قدرتمند زیاد، کار آن را سخت کرده. اگر به دنبال دستگاهی در این رده هستید که دارای یک پنل نمایشگر AMOLED باشد، A31 بهترین گزینه است. اما از سوی دیگر، ویژگی‌های دیگری مانند عملکرد ضعیف پردازنده گرافیکی و عملکرد نه چندان رضایت بخش پردازنده مرکزی آن و یا ضعیف بودن دوربین‌ها در نور کم باعث می‌شوند که برای انتخاب A31 به عنوان بهترین گوشی در این رده، مردد باشیم.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا