مقدمه
به احتمال بسیار زیاد، اغلب کاربران تاکنون با گوشیهای سری گلکسی S22 سامسونگ به عنوان جدیدترین پرچمدارهای عرضه شده از این شرکت، حداقل یک آشنایی کلی دارند.
اما احساس میکنیم که علیرغم تمام مشخصات هیجان انگیز و جذابی که در هر سه مدل این سری وجود دارد، باید نقد و بررسی آنها را به این شکل شروع کنیم که “نباید انتظارات چندان زیادی از آنها داشته باشید.”
البته، به هیچ وجه قصد نداریم کنایهای به کیفیت این محصولات بزنیم، چون با سه مورد از بهترین و رده بالاترین گوشیهای حال حاضر بازار مواجه هستیم.
بلکه منظورمان از جنبهی ایجاد نوآوریهای جدید و تغییرات چشمگیرِ میان نسلی است.بنابراین، در بهترین حالت، شاید Galaxy S22 و سایر مدلهای این سری را بتوان بهبود دهندهي مدلهای قبلی این سری دانست که دارای یک سری ارتقاء جزئی هم هستند.با بررسی مدل پایه این سری یعنی S22 با مجله گوشی پلازا همراه باشید تا با این تغییرات آشنایی بیشتری پیدا کنید.
طراحی
یکی از جنبههای ساخت گلکسی S22 سامسونگ و سایر مدلهای این خانواده، این است که بیشترین تغییرات ایجاد شده در آنها نسبت به سری S21 در ظاهر آنها نهفته است.
سامسونگ امسال از یک زبان طراحی جدید در این سری استفاده کرده است که کاملا مینیمالتر و همچنین، صافتر از سری قبل این لاین آپ است. مدل پایه این سری یعنی S22 نیز اگرچه صاف و تختتر از نسل قبلی خود یعنی Galaxy S21 طراحی شده است، اما هنوز هم انحنای بدنه آن کاملا قابل مشاهده است.
اگرچه شکل ظاهری و طراحی جدید گلکسی S22 سامسونگ بسیار زیباست، اما به خاطر جنس بدنه خود، لیز است و امکان دارد که از دست بلغزد.
اگر فقط لبههای بدنه آن را بگیرید، کنترل آن بسیار سخت خواهد بود و مجبور هستید برای کنترل بهتر، گوشی را به شکلی بگیرید که در دستتان قفل شود.
پس از انتقادات گستردهای که سال گذشته از پلاستیکی بودن پنل پشتی بدنه S21 شده بود، سامسونگ امسال تصمیم گرفت که حتی مدل پایه سری S22 را هم با پنل پشتی شیشهای تولید کند. که توسط یک لایه محافظ Gorilla Glass Victus هم محافظت میشود.
صفحه نمایش
بدون شک، سامسونگ در ساخت صفحه نمایش برای گوشیهای موبایل هوشمند، پیشتاز بازار است. پنلهای OLED این شرکت بیمثال هستند و این روند را در ساخت سری S22 و مدل پایه آنها نیز همچنان ادامه داده است.
این شرکت، در گلکسی S22 از یک صفحه نمایش کوچک با اندازه ۶.۱ اینچ استفاده کرده است که آن را تبدیل به یکی از کوچکترین گوشیهای پرچمدار حال حاضر بازار هم کرده است.
این نمایشگر کوچک، دارای رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۳۴۰ پیکسل است که چگالی آن به ۴۲۵ پیکسل در هر اینچ میرسد. سامسونگ نام پنل به کار رفته در آن را Dynamic AMOLED 2X گذاشته است که بخش 2X آن به معنی پشتیبانی از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی و عبارت Dynamic هم به معنی پویا بودن آن میباشد.
یعنی نرخ تازه سازی تصویر میتواند بسته به محتوایی که روی نمایشگر در حال پخش شدن است، بیشتر و یا کمتر از نرخ استاندارد شود.
درخصوص سایر مشخصات برجستهی صفحه نمایش گلکسی S22 سامسونگ نیز میتوانیم به پشتیبانی از HDR10+ و حداکثر روشنایی ۱۳۰۰ نیت اشاره کنیم که باعث میشود حتی زیر تابش مستقیم نور خورشید هم همچنان دید خوبی به جزئیات نمایشگر داشته باشید.
این مشخصات، باعث میشوند Galaxy S22 دارای یکی از بهترین صفحه نمایشهایی باشد که تا به حال در گوشیهای هوشمند اندروید به کار رفته است.
سخت افزار
اگرچه هر سه مدل سری گلکسی S22 سامسونگ از نظر پردازنده، در دو مدل مختلف راهی بازار میشوند، اما اغلب مدلهای موجود در ایران، نسخه Exynos هستند.
در این کیس به خصوص، شاهد وجود یک چیپست قدرتمند به اسم Exynos 2200 هستیم که یک پردازنده ۴ نانومتری است که توسط خود سامسونگ طراحی و ساخته میشود. البته، ممکن است نسخههای دارای پردازنده Snapdragon 8 Gen 1 نیز وجود داشته باشد. اما معمولا این نسخه، کمیابتر است.
پردازنده نسخه Exynos دارای طراحی سه خوشهای است که هستههای آن به صورت ۱+۳+۴ طراحی شدهاند. در راس آنها شاهد وجود Cortex-X2 هستیم که به عنوان قدرتمندترین هسته در پردازنده مرکزی این گوشی ایفای نقش میکند و فرکانس آن میتواند به ۲.۸ گیگاهرتز برسد.
پس از آن، سه هستهی Cortex-A710 با فرکانس ۲.۵۰ گیگاهرتز وجود دارد و هستههای پایه هم Cortex-A510 هستند که با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز در این گوشی عمل میکنند.
گوشی Galaxy S22 معمولی، در دو پیکربندی به فروش میرسد که هر دوی آنها دارای ۲ گیگابایت حافظه RAM هستند. اما یکی از آنها دارای ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی است و دیگری هم ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
برای انجام امور گرافیکی کاربران نیز یک GPU قدرتمند به نام Xclipse 920 در این گوشی به کار گرفته شده است. این مشخصات سخت افزاری، بدین معنی است که در دنیای واقعی، هیچ کاری نیست که S22 قادر به انجام آن نباشد.هرچقدر هم که اهل انجام بازیهای گرافیکی یا سایر امور پرمصرف و سنگین باشید، باز هم قدرت این برایتان کفایت خواهد کرد.
نرم افزار
جای تعجبی نیست که هر سه مدل خانوادهی S22 با آخرین ترکیب نرم افزاری موجود، عرضه شوند. این به معنی وجود اندروید ۱۲ به همراه رابط کاربری One UI 4.1 در این سری است که مدل پایهی آنها را هم همراهی میکند.
اما مجهز بودن این سری به آخرین ترکیب نرم افزاری موجود از اندروید و رابط کاربری سامسونگ چیزی است که از قبل هم انتظارش را داشتیم.
چیزی که بیشتر از این تعجب برانگیز بود و غافلگیری بزرگی هم بود، پشتیبانی نرم افزاری ۴ ساله از تمامی آپدیتهای اصلی و بزرگ اندروید به همراه ۵ سال پشتیبانی امنیتی از این سری بود که سامسونگ در طی رونمایی از سری S22 اعلام کرد.
اما این پایان ماجرا نیست. تمام گوشیهای پرچمدار این شرکت در سال گذشته یعنی سری S21 حتی S21 FE و Galaxy Z Fold3 و Z Flip3 هم شامل این موضوع میشوند.
دوربین
سامسونگ در سری گلکسی S22 از یک ستاپ دوربین کاملا جدید استفاده کرده است. در واقع، بهتر است بگوییم این سری شامل دو ستاپ جداگانهی مختلف است که در یک سمت، گلکسی S22 اولترا با ستاپ کاملا متفاوت و بی نظیر خودش قرار دارد و در طرف دیگر نیز S22 و S22+ قرار دارند که ستاپ دوربین یکسانی در اختیار دارند.
در راس دوربینهایی که در پنل پشتی بدنه S22 قرار دارند، شاهد وجود یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلیِ عریض با قابلیت لرزشگیر اپتیکال یا OIS هستیم.
سامسونگ در هر سه مدل سری S22 از یک فناوری جدید در لنز آنها استفاده کرده است که Super Clear Glass نام دارد. این فناوری قرار است کاری کند تا وقتی در شرایط نوری ضعیف، یک منبع نور قوی وجود دارد، تا ۹۸ درصد سوختگی عکسها را کاهش دهد.
به طور کلی، سامسونگ بخش اعظم تمرکز خود در ساخت دوربین گوشیهای پرچمدار جدید خود را روی عملکرد آنها در شرایط نوری ضعیف قرار داده است.
این امر موجب ایجاد یک دستهي کامل از پیشرفتهای بزرگ شده است که Nightography نامیده میشوند و شامل مواردی نظیر Super Clear Glass که اشاره کردیم، پرترههای بهبودیافتهی بهتر در نور کم و همچنین، نرخ فریم خودکار برای فیلم برداری در نور کم برای به حداکثر رساندن جذب منابع نوریِ موجود، میشوند.
دوربین تلهفوتوی ۱۰ مگاپیکسلی در Galaxy S22 یکی دیگر از مشخصات جدیدی است که در بخش دوربینهای این سری به وجود آمده است.
این دوربین جدید، از نظر قدرت زوم، توانایی زوم اپتیکال ۳ برابری معادل با ۷۰ میلی متری دارد که بدین معنی است که از یک سیستم کاملا جدید و متفاوت نسبت به S21 در سال گذشته استفاده میکند.
در آن زمان، سامسونگ از یک دوربین با لنز اپتیکال ۱.۱ برابری استفاده کرده بود که زوم ۳ برابریِ آن، از طریق کراپ کردنِ تصاویر دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی صورت میگرفت.
دوربین تلهفوتوی S22 برخی از مشخصات خود نظیر PDAF و همینطور OIS یا لرزشگیر اپتیکال را همچنان از نسل قبلی خود به ارث برده و از آنها استفاده میکند.
دوربین دیگری که در این قسمت از بدنهی S22 میتوان مشاهده کرد، یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی است که به عنوان دوربین فوق عریض این گوشی عمل میکند. این دوربین، ۱۲۰ درجه از محیط را پوشش میدهد و دارای قابلیت Super Steady video هم هست.
برای سلفی گرفتن نیز، یک سنسور ۱۰ مگاپیکسلی در اختیار کاربران این گوشی قرار داده شده است تا تصاویر مورد نظر خود برای اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی را ثبت کنند.
توصیفِ کیفیت دوربینهای گلکسی S22 در دنیای واقعی را با دوربین اصلی آن که دارای یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی است، شروع میکنیم. با توجه به یکسان بودن ابزار مورد استفاده، کیفیت عکسهای این دوربین کاملا مشابه با دوربین اصلی S22 پلاس است.
این به معنی ارائه یک عملکرد کلی قابل قبول است که جزئیات به اندازه کافی در تصاویر آن وجود دارد و رنگ آنها نیز کاملا پخته و بالغ به ثبت میرسد.
عکسهایی که با دوربین اصلی S22 خواهید گرفت، نه بیش از حد بی روح و نه بیش از حد اشباع شده هستند و همه چیز در یک حدِ استاندارد و قابل قبول باقی میماند.
محدوده دینامیکی هم بسیار عالی است. البته، این به معنی بی عیب و نقص بودن تصاویر دوربین اصلی این گوشی هم نیست. بزرگترین مشکلی که در دوربین اصلی این گوشی وجود دارد، نرمی بیش از حد تصاویر است.
بسیاری از سطوح، مخصوصا سطوحی که در سایه هستند، حالت نرم دارند و حتی نشانههایی از نویز هم در آنها به چشم میخورد. البته، نویز چندان زیادی وجود ندارد که باعث شود تصاویر غیرقابل تحمل شوند، اما در هر صورت، چیزی است که وجود دارد.
با این اوصاف، Galaxy S22 هنوز هم دارای یکی از بهترین دوربینهایی است که تا به حال در یک گوشی هوشمند به کار برده شده است و موارد فوق را هم تنها به این دلیل ذکر کردیم که بدانید اگر سختگیر باشید، مشکلاتی هم در آن هست. البته، این مشکلات برای کاربران عادی اهمیت چندان زیادی ندارند و حتی غیرقابل تشخیص هستند.
اگر بخواهیم به کیفیت یکی دیگر از دوربینهای جدید گلکسی S22 سامسونگ نیز بپردازیم، میتوانیم بگوییم که دوربین تلهفوتوی ۱۰ مگاپیکسلی آن، از نظر کیفیتی که دارد، فوق العاده عالی عمل میکند.
این دوربین، توانایی ثبت عکسهای بسیار شارپ و پرجزئیاتی دارد. البته که میزان شارپنس آن، نسبت به دوربین اصلی S22 کمتر است، اما همچنان در حد خودش، بسیار عالی است.
این دوربین تمام سعی خود را میکند تا نویز را در کمترین حالت ممکن نگه دارد که تا حد زیادی هم موفق عمل میکند. رنگها نیز بسیار خوب به نظر میرسند و حتی قابل مقایسه با دوربین اصلی هستند که شگفت انگیز است.
این دوربین علاوه بر زوم اپتیکال ۳ برابری، قادر به زوم دیجیتال ۳۰ برابری است. نکته شگفت انگیز آن، این است که حتی در زوم ۳۰ برابری هم عکسهای کاملا قابل استفاده و خوبی میگیرد. در حالی که معمولا دوربینهای تلهفوتو در حداکثر توان خود، نمیتوانند عکسهای قابل استفادهای بگیرند و این، فوق العاده است.
باتری
یکی از تصمیمهای عجیب سامسونگ در ساخت هر سه مدل سری S22 این بود که ظرفیت باتری آنها را کاهش داد. هم گلکسی S22 و هم S22 پلاس ظرفیت باتری کمتری نسبت به مدلهای قبلی خود در سال گذشته دارند.
هر یک از آنها، دقیقا ۳۰۰ میلی آمپر از ظرفیت باتریهای خود را از دست دادهاند. این یعنی گلکسی S22 امسال از یک باتری ۳ هزار و ۷۰۰ میلی آمپری استفاده میکند که شاید با توجه به کاهش سایز نمایشگر و کوچکتر شدن بدنهی آن، چندان به چشم نیاید.
احتمالا سامسونگ امیدوار بوده تا با انجام یک سری بهبود نرم افزاری از طریق چیپست ۴ نانومتری، بهینه سازیهای نرم افزاری در رابط کاربری و همینطور تغییر مداوم نرخ تازه سازی و کاهش آن، بتواند مصرف باتری را مدیریت کند و از افزایش آن جلوگیری کند.
در آخر، تستهای ما از باتری S22 نشان میدهند که چندان در تحقق این هدف موفق عمل نکرده است. به طور خلاصه، نباید انتظار شارژدهی زیادی از این گوشی و باتری آن داشته باشید و همین که در آخر روز، هنوز هم کمی شارژ برایتان باقی مانده باشد، باید از آن رضایت داشته باشید. این گوشی چیزی بیشتر از این، به شما نخواهد داد.
جمع بندی
درست مانند سایر مدلهای سری S22 گوشی گلکسی S22 5G سامسونگ را هم در بهترین حالت، میتوان مدل ارتقاء یافتهی نسل قبلی این سری در سال گذشته در نظر گرفت که فاقد هرگونه ویژگی انقلابی جدید یا پیشرفت چشمگیری است.
همه چیز در این گوشی در حد یک ارتقا یا بهبود جزئی باقی میماند و چیزی فراتر از این از Galaxy S22 به دست نخواهید آورد. این یعنی S22 نسبت به S21 ارزش خرید چندان زیادی ندارد، اما اگر سالها از پرچمدارهای سامسونگ دور بودهاید و اکنون به دنبال یک گوشی خوش دستِ کوچک با عملکرد سخت افزاری، نمایشگر و دوربینهای عالی هستید، میتوانید خرید آن را مد نظر داشته باشید.
نقاط قوت
- کیفیت ساخت و بدنه بسیار بالا با استاندارد IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب تا عمق ۱.۵ متری آب برای مدت ۳۰ دقیقه
- بدنه کوچک، راحت و بسیار خوش دست
- طراحی شیک مطابق با جدیدترین و آخرین استانداردهای زیبایی روز دنیا
- صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزیِ AMOLED فوق العاده با روشنایی بسیار زیاد، خوانایی بهبود یافته زمان تابش نور مستقیم آفتاب، دقت فوق العاده بالا در نمایش رنگها و تجربهی HDR عالی
- سیستم اسپیکرهای استریوی خوب با کیفیت صدا و بلندی عالی
- استفاده از آخرین ترکیب نرم افزاری موجود با اندروید ۱۲ و رابط کاربری One UI 4.1 و پشتیبانی طولانی مدت برای ۵ سال
- عملکرد سخت افزاری بی رقیب
- تجربهی عکاسی و فیلم برداری بسیار عالی در حد پرچمدارهای بزرگ
نقاط ضعف
- نبود شارژر و محافظ نمایشگر در جعبه
- کاهش شارژردهی در مقایسه با Galaxy S21
- انتظار عملکرد بهتری در پردازنده گرافیکی یا GPU داشتیم