موبایلبررسی

حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر؛ آرزویی بزرگ، دستاوردی کوچک

حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر قرار بود عالی باشد! قرار بود انگشتتان را روی صفحه لمسی قرار دهید و یک حسگر داخلی قفل گوشی را باز کند؛ اما این فقط یک رویا بود در واقعیت آن‌ها عملکرد قابل قبولی را ارائه نمی‌دهند. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در خصوص حسگرهای اثر انگشت زیر نمایشگر در اختیارتان قرار دهیم.

گوشی‌های هوشمند سال‌هاست که به حسگرهای اثر انگشت فیزیکی مجهز شده‌اند. رفته رفته با باریک‌تر شدن حاشیه نمایشگرها، کمپانی‌ها استفاده از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر را توسعه داده‌اند تا کاربران بتوانند با قرار دادن انگشتشان روی نمایشگر، قفل گوشی را باز کنند. امروزه خیلی از گوشی‌های جدید با این قابلیت روانه بازار می‌شوند اما اینکه این تکنولوژی آنطور که وعده داده بودند خوب است یا خیر، موضوعی است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

خرید اینترنتی گوشی هوشمند با بهترین قیمت

تاریخچه مختصری از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر

حسگرهای اثر انگشت اولین بار در سال 2010 روی گوشی‌های هوشمند ظاهر شدند. اپل آیفون 5 اس را با حسگر اثر انگشت در سال 2013 عرضه کرد و سامسونگ نیز یک سال بعد این قابلیت را روی گلکسی نوت 4 اجرا کرد.

اولین حسگرهای اثر انگشت از فناوری خازنی به منظور جمع‌آوری اطلاعات مربوط به ویژگی‌های اثر انگشت استفاده می‌کردند. این حسگرها با الکترودهای کوچک پوشانده شده بودند.

در پایان دهه 2010، بیشتر گوشی‌های هوشمند دارای حسگر اثر انگشت بودند. با این حال، تغییر در راه بود. از سال 2017، اپل برای تقریبا تمام گوشی‌های جدید خود این قابلیت را کنار گذاشته و به تکنولوژی تشخیص چهره با Face ID روی آورده، اما حسگر اثر انگشت حالا به یک مشخصه‌ی استاندارد در تقریبا تمام گوشی‌های هوشمند بدل شده است. در همین حال، شرکت ویوو اولین اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر را پیاده‌سازی کرد.

بیشتر بخوانید

تاریخچه مختصری از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر

وعده حسگرهای اثر انگشت زیر نمایشگر

اولین گوشی هوشمند با حسگر اثر انگشت درون نمایشگر که حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر هم نامیده می‌شود، Vivo X20 Plus بود که در اوایل سال 2018 عرضه شد. Vivo X20 Plus از یک اسکنر نوری استفاده می‌کند که نور را به انگشت شما می‌تابد و با یک دوربین کوچک از آن عکس می‌گیرد.

در آن زمان، قرار گرفتن حسگرهای اثر انگشت در جلوی گوشی‌ها و در قاب پایینی، بسیار رایج بود. یک حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر با وجود اینکه در جلوی صفحه قرار گرفته است، اما فضایی را هم روی قاب اشغال نمی‌کند.

به نظر می‌رسید این ویژگی آینده خوبی داشته باشد. چقدر جالب است که انگشت خود را روی صفحه نمایش گوشی خود قرار دهید و به طور خودکار انگشت شما را اسکن کرده و قفل آن باز شود!

البته، اولین حسگرهای زیر نمایشگر اصلا اینطور کار نمی‌کردند. شما باید انگشت خود را روی یک نقطه بسیار خاص قرار می‌دادید که معمولا با آیکون اثر انگشت روی صفحه نشان داده می‌شد. آن‌ها همچنین بسیار کندتر از حسگر اثر انگشت سبک «قدیمی» بودند.

با این حال، اشکالی وجود ندارد. فناوری Bleeding Edge همیشه مشکلات خودش را دارد، اما پتانسیل آن قابل توجه است. ما می‌توانیم آینده‌ای را تصور کنیم که در آن لازم نیست انگشت خود را در یک نقطه خاص قرار دهید و یک ثانیه منتظر بمانید تا اسکن شود. آینده‌ای که برای اسکن انگشت شما تنها کافی است صفحه قفل را بکشید.

محل قرارگیری اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر

واقعیت حسگرهای اثر انگشت زیر نمایشگر

گوشی‌های اندرویدی بالا رده همچنان با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر عرضه می‌شوند. سامسونگ از سال 2018 از این فناوری استفاده کرده است. گوگل هم تا قبل از معرفی پیکسل 6 در سال 2021، از حسگرهای زیر نمایشگر استفاده نمی‌کرد.

این تکنولوژی در پنج سال گذشته بهبود یافته است. حسگرهای نوری در صفحه نمایش که امنیت قابل قبولی نداشتند، به تدریج با حسگرهای اولتراسونیک در صفحه نمایش جایگزین شدند. در این حسگرها از پالس‌های اولتراسونیک برای ترسیم اثر انگشت استفاده می‌شود.

مشکل این است که این پیشرفت‌ها به اندازه کافی بزرگ نبوده‌اند. حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر 2022 آنقدرها که انتظار داشتیم ارتقاء یافته تر از حسگر 2018 نیست. در واقع، حسگرهای جدید به خوبی حسگرهای «قدیمی» نیستند.

به عنوان مثال، گلکسی اس 22، جدیدترین و بهترین سری گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار سامسونگ، دارای حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر است. افراد مختلف تجربیات متفاوتی نسبت به این حسگر داشته‌اند. برخی میگویند باید انگشتشان را سه بار یا بیشتر روی اسکنر بگذارند تا ثبت شود. به عقیده برخی دیگر، یکی از مهم‌ترین مشکلات تکنولوژی حسگر اثر انگشت این است که سطح مربوط به اسکن نسبتا کوچک به حساب می‌آید.

واقعیت حسگرهای اثر انگشت زیر نمایشگر

سخن پایانی

در نگاه اول این تکنولوژی جذاب به نظر می‌رسد اما مسلما فناوری حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر برای افزایش محبوبت نیاز به پیشرفت‌های زیادی دارد. در حال حاضر با توجه به دقت و سرعت پایین‌تر این فناوری، ممکن است با چالش‌های مختلفی روبه‌رو شود. باید دید که آیا این فناوری با رفع معایب خود می‌تواند محبوبیت بیشتری را در میان کاربران پیدا کند یا خیر!

آیا تجربه استفاده از این فناوری را دارید؟ نظر شما در مورد کارایی این تکنولوژی چیست؟ می‌توانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود در زمینه حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.


سوالات متداول

آیا نمایشگرهای LCD حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر دارند؟

خیر حسگرها فقط در صفحه‌های OLED و AMOLED کار می‌کنند.

کدام نوع حسگر اثر انگشت بهتر است؟

حسگرهای اولتراسونیک نسبت به سایر حسگرها بی‌عیب و نقص‌تر هستند.

آیا اثر انگشت بهتر از Face ID است؟

اگر خواستید بین Face ID یا اثر انگشت یکی را انتخاب کنید، اثر انگشت امنیت بیشتری ارائه می‌دهد.

منبع
howtogeek

رویا سهرابی

نویسنده محتوا هستم. من سخت تلاش میکنم و اهداف بزرگی دارم. من با عقیده شل سیلوراستاین موافقم که میگوید: اگر کتابی هست که میخواهی بخوانی اما نوشته نشده، آن را بنویس.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا