بررسیموبایل

بررسی گلکسی S22 اولترا سامسونگ

گلکسی نوت جدید اما با اسمی متفاوت!

مقدمه

گلکسی S22 اولترا سامسونگ رقیبی سرسخت برای iPhone 13 Pro Max اپل و Mi 12 Ultra شیائومی که با طراحی گلکسی Note20 Ultra همراه شده است.

شاید ساخت دستگاهی پرچمدار در این روزها امری ساده باشد، اما قطعا طراحی و توسعه دستگاهی پریمیوم و یا به اصطلاح امروزی «اولترا»، موضوعی بسیار پیچیده تر و حتی ریسکی است! به طوری که بسیاری از شرکت های حتی بزرگ از حرکت به سوی چنین تصمیماتی امتناع می کنند و ترجیح می دهند تا پرچمداری باکیفیت و خاص راهی بازار کنند تا اینکه روی دستگاهی که «ممکن است» بفروشد، قمار کنند.

سامسونگ اما با بهره مندی از منابع عظیم مالی این ریسک را قبول کرد و برای تثبیت جایگاه خود به عنوان بزرگترین شرکت تولید کننده گوشی هوشمند، اولین نسل از سری گوشی های اولترای خود را با نام گلکسی S20 اولترا معرفی کرد.

اما پس از معرفی گلکسی نوت 20 اولترا، فاصله میان این دو دستگاه بیش از پیش کاهش پیدا کرد و در نهایت با دستگاه هایی رو به رو بودیم که وجه تمایزشان به قلم S Pen محدود می شد. به همین علت کره ای ها با سکوتی طولانی مدت در قبال سری نوت، با ترکیبی جدید بازگشتند.

دستگاهی با نام گلکسی S22 اولترا که حالا نقطه قوت سری نوت، یعنی قلم آن را با خود به همراه داشت. اما سامسونگ تا چه حد در ادغام سری نوت با سری S موفق بوده است؟ برای پاسخ به این سوال با مجله گوشی پلازا همراه باشید.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

 

طراحی

سامسونگ در رویداد جعبه گشایی (Unpacked) بنا به رسم همیشگی خود، ابتدا مدل های ارزان قیمت تر از سری جدید گلکسی خود معرفی کرد و سپس در بخشی جداگانه و مفصل، به بررسی ویژگی های گلکسی S22 اولترا پرداخت.

از همان ابتدای معرفی و با پخش تیزر، ناگهان با موضوعی تقریبا شوکه کننده رو به رو شدیم؛ طراحی گلکسی S22 اولترا با دو عضو دیگر این سری کاملا فرق داشت و مدیران طراحی سامسونگ مشخصاً از المان های طراحی سری نوت در این محصول استفاده کرده بودند.

درواقع برخلاف باور قبلیمان، این سری نوت نیست که به پایان راه رسیده و بلکه سامسونگ تصمیم گرفته تا با کنار گذاشتن تفکر پیشین نسخه اولترای سری S، روح حرفه ای تری در این سری تزریق کند که این روح همان سری نوت است؛ تمام و کمال!

 

لبه های تخت در بالا و پایین، نحوه چینش دوربین های پشتی، گوشه های زاویه دار بدنه، فریم دستگاه، همه و همه به ما سری نوت را یادآوری می کند. به طوری که حتی بسیاری از یوتیوبرها در زمان بررسی این گوشی به اشتباه از نام گلکسی نوت 22 اولترا استفاده کرده اند!

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

ساختار کلی بدنه، یکپارچه و یکدست است و هیچ چیزی در بدنه آن اضافی به نظر نمی رسد. لبه های گرد به راحتیِ کار با یک و دو دست کمک بسیاری می کند و سبب می شود تا دستگاه با ثبات بیشتری در دستان کاربر قرار بگیرد.

از طرفی افزایش ضخامت فریم در سمت راست و چپ و استفاده از گوریلا گلس ویکتوس پلاس، به استحکام هرچه بیشتر بدنه کمک شایان ذکری کرده است.

برخلاف لبه بالایی، گلکسی S22 اولترا در لبه پایینی مملو از حفره های مختلف است؛ خروجی بلندگو، شیار سیم کارت، حفره میکروفون، پورت USB-C و صد البته محل قرارگیری قلم S Pen. لبه سمت چپ نیز کاملا خالی است و تنها در سمت مخالف آن دکمه های صدا و قفل به چشم می خورند.

همانطور که گفته شد برای شیشه پشتی از گوریلا گلس ویکتوس پلاس استفاده شده؛ اما فریم دستگاه همچنان از آلومینیوم ساخته شده است؛ این در حالیست که نسخه پریمیوم آیفون های اپل (آیفون 13 پرو و 13 پرو مکس) از استیل برای این بخش استفاده می کند.

برخلاف گلکسی S22 و S22 پلاس که به سمت استفاده از نمایشگرهای تخت سوق پیدا کرده اند، مدل اولترا همچنان نمایشگر خمیده ای دارد و این انحنا با بدنه همراه شده است. سامسونگ با استفاده از همین تکنیک سالهاست که گوشی های یکپارچه و زیبایی را تولید می کند اما وجود مشکلی مثل Ghost Touch می تواند کاربر را کلافه کند.

بنابراین سامسونگ مشخصاً در این قسمت کارایی را فدای زیبایی و دستیابی به طراحی یکپارچه تر کرده است. البته این مشکل آنچنان فراگیر نیست اما همچنان احتمال وقوع آن وجود دارد.

در بخش پشتی گلکسی S22 اولترا، چینش جزیره ای شکل دوربین به چشم می خورد. جایی که می توان گفت در مقایسه با نسل قبلی حداقل در زمینه سخت افزاری تغییری را مشاهده نمی کنیم و هر اتفاقی که هست در زمینه هوش مصنوعی و لایه نرم افزاری صورت می گیرد. درباره دوربین و پیشرفت های آن در بخش مربوطه بیشتر صحبت خواهیم کرد.

برآمدگی دوربین شاید در نگاه اول جذاب باشد اما پس از مدتی استفاده متوجه خواهید شد که جمع شدن پرز و گرد و خاک اطراف لنز به شدت آزاردهنده است. خصوصا اگر این موضوع را کنار پنل پشتی مات بگذاریم که سبب می شود این گرد و خاک ها بیشتر به چشم بیایند.

کهکشانی گران قیمت سامسونگ طولی برابر با 163.3 میلیمتر و عرضی معادل 77.9 میلیمتر دارد. ضخیم ترین بخش بدنه نیز به 8.9 میلیمتر می رسد که همچنان 1.2 میلیمتر از همتای کوپرتینویی خود ضخامت بیشتری دارد. از سوی دیگر اما وزن دستگاه در مقایسه با نسل قبلی 1 گرم بیشتر شده و به 228 گرم رسیده است.

متاسفانه سامسونگ همچنان دلیلی برای رقابت با آیفون در زمینه مقاومت دستگاه دربرابر گرد و غبار و مایعات نمی بیند و کهکشانی پرچمدار خود را با گواهی IP68 روانه بازار کرده است که تنها می تواند تا عمق 1.5 متری آب و آن هم به مدت 30 دقیقه دوام بیاورد. این در حالیست که آیفون 13 پرو مکس این عدد را به 6 متر و به مدت 30 دقیقه رسانده است.

در انتهای بخش طراحی نیز باید به رنگ بندی گلکسی S22 اولترا اشاره کنیم که در مجموع شامل 7 رنگ می شود: مشکی، سفید، سبز و زرشکی تیره که توسط فروشگاه های فیزیکی و خرده فروشی ها در دسترس است و رنگ های قرمز، گرافیتی و آبی که تنها توسط فروشگاه های آنلاین سامسونگ به فروش می رسند.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

صفحه نمایش

سامسونگ برای گلکسی S22 اولترا برترین پنل خود را به کار گرفته است. پنلی 6.8 اینچی از نوع OLED که روشنایی معادل 1750 نیت را تولید می کند. این سطح از روشنایی برای مشاهده محتوای نمایشگر در هر شرایط نوری کافی‌ست.

همانطور که گفته شد نمایشگر در لبه ها کمی به داخل خمیده شده اند؛ ویژگی شاخصی که در حال حاضر تنها در پرچمدارهای سامسونگ به چشم می خورد و به تدریج در حال کم‌رنگ تر شدن است.

تا حدی که دو عضو دیگر خانواده S22 یعنی گلکسی S22 و گلکسی S22 پلاس با نمایشگر تخت راهی بازار شده اند و خبری از نمایشگر خمیده نیست.

سامسونگ در این نسل هم ریسک نکرده و استفاده از دوربین سلفی زیر نمایشگر را به نسل ها و سال های بعدی موکول کرده است. از این رو در بالا و در قسمت مرکز نمایشگر حفره دوربین سلفی قرار دارد که سنسوری 40 مگاپیکسلی در پس آن قرار دارد.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

شاید عملکرد نامطلوب دوربین سلفی داخلی گلکسی Z Fold3 باعث شده تا کره ای ها فعلا این تکنولوژی را به سری S وارد نکنند و آزمایش های بیشتری را برای خروجی بهتر دوربین انجام دهند.

نرخ نوسازی نمایشگر همانند نسل پیشین 120 هرتز است اما حالا می تواند از 1 تا 120 هرتز -بسته به محتوای نمایشگر- نوسان داشته باشد. برای مثال اگر در حال تماشای یک عکس باشید، قطعا نمایشگر نیازی به نوسازی سریع آن هم 120 بار در ثانیه ندارد و نمایش 1 فریم هم کافیست.

بنابراین پنل به صورت هوشمند نرخ نوسازی را به 1 هرتز کاهش می دهد. طبق آزمایش های ما در زمان مشاهده ویدیوهای یوتیوب و یا تماشای فیلم در Netflix عموما نرخ نوسازی بین 48 تا 60 هرتز نوسان می کند و نرخ 1 هرتز نیز بیشتر در زمان تماشای یک عکس و یا ثابت ماندن در صفحه اصلی و یا دیگر بخش های سیستم عامل استفاده می شود.

وجود ویژگی نرخ نوسازی تطبیق پذیر سبب شده تا مصرف انرژی پنل به شکل محسوسی کاهش پیدا کند و دستگاه با یکبار شارژ مدت زمان بیشتری را به فعالیت بپردازد. البته در نظر داشته باشید که تکنولوژی نرخ نوسازی تطبیق پذیر در مصرف باتری «معجزه» نمی کند و صرفا از مصرف بیش از حد چنین پنل هایی جلوگیری می کند.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

سخت افزار

به بخش سخت افزار می رسیم. جایی که سامسونگ در طول کنفرانسش کمتر از آن سخن گفت. گوشی گلکسی S22 اولترا همانند پرچمداران پیشین این شرکت با دو تراشه راهی بازار می شود؛ اگزینوس 2200 و اسنپدراگون 8 نسل 1 دو تراشه ای هستند که سامسونگ برای تامین قدرت پردازشی دردانه کهکشانی خود انتخاب کرده است.

هر دو تراشه بر پایه لیتوگرافی 4 نانومتری توسعه یافته اند و شکل مشابهی در چینش هسته های خود دارند. یک کلاستر قدرتمند شامل یک هسته Cortex-X2، کلاستر سطح متوسط با 3 هسته Cortex-A710 و 4 هسته Cortex-A510 که برای کارهای سبک تر در کلاستر قدرتمند قرار گرفته اند.

در ایران هر دو نسخه اگزینوس و اسنپدراگون وجود دارد چراکه امسال سامسونگ تصمیم گرفته تا مدل اگزینوس را بیشتر برای کشورهای اروپایی عرضه کند؛ به همین دلیل با توجه به مبدا واردات گلکسی S22 اولترا، هم نسخه اگزینوس و هم نسخه اسنپدراگون راهی بازار کشورمان خواهند شد.

احتمالا درباره پیشرفت ناامید کننده تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 شنیده اید. این تراشه برخلاف انتظارات حتی به تراشه A15 Bionic اپل نزدیک هم نشده و از طرفی تفاوت قدرت پردازشی با نسل قبل آنقدر کم است که حتی ممکن است در مقایسه هایی اسنپدراگون 888 پیروز میدان باشد!

گلکسی S22 اولترا سامسونگ
گلکسی نوت 20 اولترا (راست) – گلکسی S22 اولترا (چپ)

از طرف دیگر تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 از مشکل داغ شدن بیش از حد نیز رنج می برد که سامسونگ برای رفع این مشکل از سیستم خنک کننده فوق پیشرفته ای استفاده کرده تا بتواند دمای تراشه را کنترل و از افت عملکرد آن جلوگیری کند.

طبق اعلام این شرکت، سیستم خنک کننده یاد شده نازک تر از گذشته شده است و همچنان می تواند دمای پردازنده را بیش از پیش پایین بیاورد.

همچنین متریال استفاده شده نیز گران تر از گذشته است و کره ای ها تصمیم گرفته اند به جای استفاده از مس، از استیل ضد زنگ استفاده کنند. به گفته سامسونگ سیستم خنک کننده جدید، بزرگترین در بین دیگر کهکشانی های این شرکت به شمار می رود.

در بررسی های انجام شده سیستم خنک کننده به خوبی توانسته دمای تراشه را کنترل کند و حتی در سنگین ترین وظایف نیز گوشی داغ نشده و گرمای بدنه آزار دهنده نخواهد بود.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

قلم S Pen

گلکسی S22 اولترا با همان قلم گلکسی نوت 20 اولترا همراه شده و در آن تغییر چشمگیری دیده نمی شود. تنها موردی که سامسونگ به این قلم اضافه کرده، ویژگی Quick Note است که آن هم تنها برای مرورگر اختصاصی سامسونگ کاربرد دارد و نمی‌توان از آن در مرورگرهای محبوبی چون کروم استفاده کرد.

این ویژگی به شما اجازه می دهد تا وب سایتی را به طور کامل به عنوان صفحه یادداشت برداری خود انتخاب کنید و بر روی آن نوت برداری انجام دهید.

علاوه بر این سامسونگ یک تغییر سخت افزاری مهم را نیز به این قلم افزوده و آن هم کاهش تاخیر آن از 9 میلی ثانیه به 2.8 میلی ثانیه است. کاهش تاخیر قلم باعث می شود تا در هنگام یادداشت برداری و یا رسم موضوعی، بیش از پیش حس کشیدن قلم بر روی کاغذ به شما منتقل شود.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

بنچمارک

تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 در مدل پایه گلکسی S22 اولترا به همراه رم 8 گیگابایتی عرضه می شود که در بالاترین مدل به 12 گیگابایت می رسد. حافظه داخلی نیز در مدل های 128، 256، 512 و 1 ترابایت در دسترس است. البته در بخش بنچمارک ظرفیت حافظه داخلی تاثیری در نتایج نخواهد داشت و صرفا برای اطلاع رسانی اعلام شد.

طبق رسم همیشگی گوشی پلازا، برای بررسی قدرت خام سخت افزاری از بنچمارک گیک بنچ استفاده می کنیم که در حال حاضر یکی از بهترین بنچمارک ها برای سنجش توان پردازشی به شمار می رود.

گوشی گلکسی S22 اولترا در تست تک هسته ای بنچمارک گیک بنچ توانست امتیاز 1180 را ثبت کند و در تست چند هسته ای نیز امتیاز 3657 را به دست آورد. در مقام مقایسه بهتر است اشاره ای به نتایج گلکسی S21 اولترا داشته باشیم که با تراشه اسنپدراگون 888 توانست به ترتیب امتیازهای 1107 و 3518 را به دست بیاورد.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

بنابراین عملکرد کلی تراشه در مقایسه با نسل قبل در بهترین حالت 10 درصد بهبود یافته است. با توجه به تغییر لیتوگرافی از 5 به 4 و همچنین افزایش ترانزیستورها، این عدد چندان قابل قبول نیست.

البته دلیل اصلی این اتفاق را می توان در تولید تراشه توسط سامسونگ جستجو کرد؛ به طوری که تراشه دایمنسیتی 9000 که توسط TSMC تولید شده، طبق آخرین نتایج به دست آمده نه تنها به راحتی توانسته تا اسنپدراگون 8 نسل 1 و اگزینوس 2200 را پشت سر بگذارد، بلکه حتی توانسته به رقیبی جدی برای تراشه A15 Bionic اپل تبدیل شود. بنابراین به خوبی می توان مشکل این دو تراشه را به گردن سامسونگ انداخت.

نسخه اگزینوس گلکسی S22 اولترا نیز عملکردی مشابه نسخه اسنپدراگون دارد و از این رو کاربران می توانند با خیال راحت و بدون نگرانی بابت کمتر بودن قدرت پردازشی، یکی از دو مدل اگزینوس یا اسنپدراگون را انتخاب کنند.

در زمینه عملکرد پردازش گرافیکی اما اگزینوس سامسونگ به دلیل همکاری با AMD با توپ پر وارد میدان شد و تبلیغات گسترده ای نیز در این زمینه انجام داد. برای بررسی این موضوع از بنچمارک GFXBench استفاده کردیم.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

تراشه اگزینوس 2200 از چیپ گرافیکی Xclipse 920 بهره می برد که توسط AMD توسعه داده شده است. این چیپ توانایی بهره مندی از تکنولوژی رهگیری پرتو نور را دارد و بر پایه تکنولوژی RDNA 2 نیز توسعه یافته است.

در بررسی هایی که انجام دادیم این تراشه در تست GFX Aztek ES 3.1 High در رزولوشن 1440p توانست نرخ فریم 31 را ثبت کند؛ همچنین در تست GFX Car Chase ES 3.1 در رزولوشن 1080p نیز به نرخ فریم 76 دست پیدا کند.

با مقایسه نتایج به دست آمده با نسل قبل می توان افزایش قدرت 10 تا 20 درصدی را مشاهده کرد و در مقایسه با گلکسی نوت 20 اولترا نیز می توانیم به افزایش قدرت 35 تا 50 درصدی تکیه کنیم. در مقایسه با نسخه اسنپدراگون و تراشه گرافیکی Adreno 730 نیز برتری 17 درصدی را شاهد هستیم.

البته باید این نکته را یادآوری کنیم که اعداد به دست آمده توسط بنچمارک ها نشان دهنده عملکرد دستگاه در استفاده های روزمره نیست و فاکتورهای زیادی بر این موضوع تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین بهتر است معیار انتخاب گوشی هوشمند را تنها به بنچمارک ها محدود نکنید.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

نرم افزار

سامسونگ گوشی هوشمند گلکسی S22 اولترا را با رابط کاربری One UI 4 راهی بازار کرده است. آخرین نسخه از پوسته اختصاصی کره ای ها که با بهبودهای وسیعی در زمینه یکپارچه سازی تمامی دستگاه های این شرکت همراه شده است.

سامسونگ به خوبی درک کرده که یکی از دلایل فروش بالای محصولات اپل، وجود اکوسیستمی کارآمد برای تمامی دستگاه های این شرکت از آیفون گرفته تا آی‌مک و حتی ساعت هوشمند و ماوس و کیبورد است.

به همین علت این شرکت تمام سعی خود را کرده تا در این به روزرسانی یک قدم دیگر به تجربه ای بدون وقفه درمیان دستگاه های خود نزدیک شود. به طوری که اگر گوشی، تبلت و لپ تاپ گلکسی داشته باشید، با One UI 4 به راحتی می توانید بین تمامی این دستگاه ها جابه‌جا شوید بدون آنکه وظیفه ای را نیمه کاره رها کنید.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

از طرف دیگر وجود قلم S Pen و ویژگی های وسیع آن باعث شده تا حالا گلکسی S22 اولترا برای تولید کنندگان محتوا و کسانی که انتظاری بیش از یک گوشی هوشمند را از دستگاه پرچمدار خود انتظار دارند، گزینه ای به مراتب مناسب تر به شمار برود.

برای مثال شما می توانید با استفاده از ویژگی Collaboration View گوشی گلکسی S22 اولترا و تبلت گلکسی S8 اولترا خود را با یکدیگر همگام کرده و در برنامه Samsung Notes گوشی را تبدیل به صفحه ای برای دسترسی به ابزارها و مشاهده و انتخاب پالت رنگی کنید. در این حالت دستگاه ها به صورت بی سیم و بدون هیچ تاخیری با یکدیگر همگام خواهند بود.

از دیگر ویژگی های نرم افزاری که به لطف قلم S Pen به سری اولترا افزوده شده، ویژگی یادداشت برداری در زمان خاموش بودن صفحه است؛ به طوری که درصورت نیاز به یادداشت برداری سریع تنها کافی است تا قلم را از گوشی درآورده و شروع به نوشتن بر روی صفحه خاموش کنید.در این حال گوشی شما به سرعت تبدیل به تخته سیاهی خواهد شد که تمامی موارد رسم شده را در بخش Notes ذخیره خواهد کرد.

به طور کلی در زمانی که قلم S Pen را در محفظه اختصاصی خود قرار دهید، با همان گوشی گلکسی قبلی مواجه خواهید شد؛ منوها، انیمیشن ها، آیکن ها و دیگر موارد همگی مانند گذشته هستند.

حتی خود سامسونگ نیز این موضوع را به خوبی درک کرده و به همین دلیل برای نسخه نرم افزاری گلکسی S22 اولترا به جای One UI 4، از One UI 4.1 استفاده کرده تا تمایزی میان نسخه نرم افزاری این گوشی و گلکسی S21 اولترا ایجاد کند.

این شرکت همچنین در طول رویداد معرفی گلکسی S22 اولترا اعلام کرد که پشتیبانی نرم افزاری از پرچمداران خود را به 4 سال افزایش می دهد؛ بدین معنی که سری گلکسی S22 تا اندروید 16 پشتیبانی خواهند شد.

بنابراین خریدارانی که با صرف هزینه بالا گلکسی S22 اولترا را خریداری می کنند می توانند اطمینان داشته باشند که دستگاه کهکشانی آن ها تا 4 سال پشتیبانی خواهد شد و در این بین تمامی مشکلات نرم افزاری احتمالی با به روزرسانی های متعدد رفع خواهد شد.

در انتهای بخش نرم افزار نیز بهتر است نگاهی به ویژگی DeX داشته باشیم؛ ویژگی جذابی که در به روزرسانی اخیر One UI تغییرات مهمی را دریافت نکرده و همان ویژگی های پیشین را به همراه خود دارد.

برای دستگاهی با چنین قدرتی قطعا فناوری DeX می تواند برای تولید کنندگان محتوا و کاربران حرفه ای تر، همانند قلم S Pen گزینه ای فوق العاده برای کارآمدتر کردن گوشی هوشمند خود، باشد.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

دوربین

گلکسی S22 اولترا از ماژول دوربین چهارگانه بهره می برد که تقریبا مشخصات مشابهی در مقایسه با نسل قبل خود یعنی گلکسی S21 اولترا دارد. این ماژول شامل یک سنسور 108 مگاپیکسلی با ویژگی ترکیب 9 پیکسل به یک پیکسل ناب، سنسور 12 مگاپیکسلی فوق عریض، سنسور 10 مگاپیکسلی زوم 3 برابری و سنسور پریسکوپی برای زوم 10 برابری است.

بر روی کاغذ با دوربین هایی کاملا مشابه با نسل قبل رو به رو هستیم اما سامسونگ استفاده از سنسورهای 3.24/1 اینچی را کنار گذاشته و در نسل جدید از سنسورهای کوچکتر (!) 3.52/1 اینچی استفاده کرده است! این در حالیست که این شرکت سعی کرده تا از طریق راهکارهای نرم افزاری و بهره گیری از هوش مصنوعی، کیفیت نهایی عکس های ثبت شده با دوربین تله فوتو را افزایش دهد.

به دنبال تحقق همین هدف، گلکسی S22 اولترا حالا زوم 100 برابری کارآمدتری در مقایسه با نسل قبل دارد و عکس های خروجی از نظر کنتراست و سطح جزئیات، در پله بالاتری قرار می گیرند. در حقیقت حالا می توانیم پس از 3 نسل اعلام کنیم که دوربین زوم نسخه اولترا با زوم 100 برابری‌اش، واقعا به درد بخور و قابل استفاده است و تنها حربه تبلیغاتی نیست.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

از ویژگی های این دوربین پیشرفته می توانیم به قابلیت فیلمبرداری در نور کم اشاره کنیم که این مهم هم از طریق هوش مصنوعی میسر شده است. در این حالت نرم افزار دوربین به صورت خودکار کمبود نور را تشخیص داده و فریم ویدیو را تا 15 فریم کاهش می دهد. با کاهش فریم، سرعت شاتر برای هر فریم کاهش پیدا کرده و فریم ها دارای نور بیشتری خواهند بود. بنابراین ویدیوهای خروجی روشن تر از گذشته خواهند شد.

طبق گفته های سامسونگ تغییر فریم ویدیو در حالت Video Nightography از 60 تا 15 فریم متغیر است و به دلیل غیر قابل استفاده بودن ویدیوهای 15 فریمی، با بهره گیری از هوش مصنوعی، در میان فریم ها، فریم های میانی قرار داده می شود تا تعداد فریم به عدد قابل تماشاتر 24 فریم بر ثانیه برسد.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ
گلکسی S21 اولترا (راست) – گلکسی S22 اولترا (چپ)

البته حالت Video Nightography تنها ویژگی جدید دوربین گلکسظی S22 اولترا نیست و سامسونگ تصمیم گرفته تا حالت حرفه ای نرم افزار دوربین را نیز ارتقا دهد. این ویژگی که Expert RAW نام دارد، عکس هایی با پسوند DNG ثبت کرده و با حفظ عناصر مختلف تصویر و بدون کاهش حجم، آن را برای استفاده در نرم افزارهایی نظیر Lightroom آماده می کند.

این ویژگی عکاسان حرفه ای را قادر خواهد ساخت تا بتوانند پس از ثبت تصویر عناصر مختلف اعم از سطح نوردهی، پروفایل رنگی، کنتراست و بسیاری دیگر را تغییر دهند تا به نتیجه مطلوب خود دست یابند. البته این را هم به بگوییم که ویژگی Expert RAW در حقیقت همان حالت Pro دوربین بعلاوه هیستوگرام است. ویژگی ای که سالهاست جای خالی اش در نرم افزار دوربین حس می شود.

از ویژگی های نرم افزار دوربین که بگذریم، به موضوع اصلی می رسیم: کیفیت تصاویر! کیفیت عکس های ثبت شده با دوربین اصلی گلکسی S22 اولترا مناسب است؛ اما با نگاهی به تصاویر به سرعت متوجه پردازش های سنگین صورت گرفته بر روی عکس ها خواهید شد. به طوری که تصاویر کمی غیر واقعی به نظر می رسند.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

سطح گستره دینامیکی دوربین به معنای واقعی پرچمدار است و حتی در تاریک ترین نقطه عکس، جزئیاتی قابل مشاهده است. همچنین وضوح تصویر نیز در حد قابل قبولی قرار دارد اما متاسفانه در اطراف تصاویر پیکسل ها وضوح خود را از دست می دهند و کمی گرد می شوند که سبب می شود جزئیات به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند. اما این مورد چیزی نیست که قابل حل نباشد و احتمالا در به روزرسانی های آینده برطرف خواهد شد.

دوربین فوق عریض که زاویه دید 120 درجه دارد هم عکس های بسیار خوبی را ثبت می کند. جزئیات در سطح قابل قبولی قرار دارند و نرم افزار دوربین به خوبی اعوجاج اطراف تصاویر فوق عریض را به خوبی حل می کند.

درباره دوربین تله فوتو نیز باید بگوییم که با مشاهده عکس های خروجی، حقیقتا شوکه شدیم. عکس هایی که این دوربین با زوم 3 برابری ثبت می کند به مراتب طبیعی تر از دوربین اصلی است! به نظر می رسد که سامسونگ پردازش های زیادی بر روی تصاویر این دوربین انجام نمی دهد به همین با عکس هایی «تر و تمیز تر» رو به رو هستیم.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

با ورود به دنیای زوم 10 برابری و استفاده از دوربین پریسکوپ، شگفت زده تر از گذشته خواهید شد. درواقع به جرات می توانیم بگوییم که سامسونگ در گلکسی S22 اولترا از قابل استفاده ترین دوربین تله فوتو با حداکثر زوم 100 برابری استفاده کرده است.

تمامی این پیشرفت نه به واسطه تغییرات سخت افزاری، بلکه بخاطر استفاده از فناوری هوش مصنوعی بوده که می تواند کیفیت تصاویر را به شکل چشمگیری افزایش دهد. این افزایش کیفیت در بخش ویدیو نیز به کار گرفته شده که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

دوربین سلفی 40 مگاپیکسلی دستگاه هم می تواند با زاویه دید وسیعی که دارد، عکس هایی گروهی را ثبت کند؛ بدون آنکه کسی از کادر خارج بماند! رنگ عکس های ثبت شده با دوربین سلفی بسیار طبیعی‌ست و حتی در مورد سختی مانند رنگ پوست، به خوبی و با دقت بالا عمل می کند.

برای ثبت تصاویر پرتره نیز تشخیص سوژه و جدا کردن آن از پس زمینه، به درستی صورت میگیرد. اما همچنان در بخش هایی چون موی سر و یا عینک، هوش مصنوعی دچار خطا می شود و به اشتباه قسمتی از سوژه را بوکه می کند.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

با توجه به اینکه بیشتر زمان معرفی گلکسی S22 اولترا به بخش دوربین آن اختصاص یافته بود، بدیهی‌ست که در زمینه عکسبرداری در شب نیز این گوشی بهترین عملکرد خود را به نمایش بگذارد. آیا سامسونگ به این هدف رسیده؟ پاسخ به این سوال در یک کلمه: «قطعا».

شما می توانید با تمامی دوربین های گلکسی S22 اولترا عکس هایی فوق العاده را در شب ثبت کنید. سطح نویز تصاویر کمی بالاتر از حد معمول است اما سطح نور آنقدر خوب است که می توانیم این مورد را نادیده بگیریم.

از طرفی ویژگی نایت مود (Night Mode) به صورت خودکار فعال می شود و نیازی نیست تا تغییر حالت دوربین را انجام دهید. در تست های ما فعال سازی حالت نایت مود به درستی و بدون خطا انجام شد.

فیلمبرداری نیز از دیگر نقاط قوت گلکسی S22 اولترا است. جایی که حتی می توانید در شرایط نوری ضعیف به آن اتکا کنید و ویدیوهای فوق العاده ای را ضبط کنید.

شما می توانید با کهکشانی پرچمدار سامسونگ ویدیوهای 8K@24fps ضبط کنید که البته از نظر ما وجود نرخ فریم 24 پس از 2 نسل دیگر نباید محدودیتی سخت افزاری باشد و بهتر است سامسونگ حداقل نرخ فریم 30 را به دوربین اضافه کند. این در حالیست که پرچمداران شیائومی از کیفیت 8K@30fps بهره می برند.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

در حالت 8K ویدیو شما در هر ثانیه 80 مگابایت از فضای حافظه داخلی گوشی را اشغال خواهد کرد. بنابراین اگر به فکر فیلمبرداری باکیفیت و طولانی هستید، بهتر است مدل هایی با حافظه 512 یا 1 ترابایت را خریداری کنید.

چرا که حافظه 128 گیگابایتی گلکسی S22 اولترا با فیلمبرداری 8K در مدت حدودا 20 دقیقه به طور کامل پر خواهد شد!

البته این در شرایطی‌ست که می خواهید بالاترین کیفیت تصویر را داشته باشید. در غیر اینصورت ما به شما فیلمبرداری 4K@30fps را پیشنهاد می کنیم که تقریبا نصف حالت 8K فضای گوشی را اشغال خواهد کرد.

کیفیت ویدیوهای خروجی واقعا بی نظیر است. گستره دینامیکی وسیع است و تغییر نوردهی به سرعت انجام می شود. دوربین با تغییر فاصله سوژه از دوربین به خوبی فوکوس را حفظ می کند و دچار سردرگمی نمی شود.

همچنین اگر در زمان فیلمبرداری در حال قدم زدن باشید، لرزشگیر سخت افزاری به کمک شما خواهد آمد تا درصد زیادی از تکان های دوربین را خنثی کند. البته همچنان می توانید این ویژگی را برای بهره مندی از لرزشگیرهای حرفه ای تر، غیرفعال کنید.

در مجموع پکیج دوربین گلکسی S22 اولترا را می توانیم یکی از بهترین های دنیای اندروید بدانیم. جایی که شاید تنها رقیب واقعی آیفون 13 پرو مکس باشد.

کار با نرم افزار دوربین لذت بخش و ساده است و سامسونگ سعی کرده تا پیچیدگی ها را کمتر و دوربین را «آماده به کار»تر کند. عنصری که پاشنه آشیل گوشی های اندرویدی و نقطه قوت گوشی های آیفون است.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

باتری

وظیفه تامین انرژی مورد نیاز گلکسی S22 اولترا همانند نسل پیشین به یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی سپرده شده که می تواند با سرعت 45 وات شارژ شود و از فناوری شارژ سریع بی سیم 15 وات نیز پشتیبانی می کند.

حقیقتا انتظار داشتیم تا سامسونگ نیز همانند دیگر شرکت ها مانند شیائومی و اپل بیش از پیش به سمت شارژ بی سیم و محیا کردن شرایط برای آینده ای بدون کابل پیش برود؛ اما نه تکنولوژی سریع تری (مانند شارژر بی سیم 50 واتی شیائومی) معرفی کرد و نه راه جدیدی برای شارژ (مانند مگ سیف اپل) ارائه داد.

برای دستگاهی اولترا، انتظارات کاربران نیز در حد اولترا خواهد بود. اما به طور کلی با مشخصاتی (هرچند قدیمی) رو به رو هستیم که حتی در سال 2022 جزو بهترین ها به شمار می رود.

متاسفانه آداپتور شارژر همراه دستگاه نیست و کابل شارژر تنها چیزیست که درون جعبه پیدا خواهید کرد. طبق بررسی های ما مانند نسل های گذشته، تفاوتی بین شارژ دستگاه با آداپتور 25 وات و 45 وات وجود ندارد و گلکسی S22 اولترا در هر دو صورت با سرعتی یکسان شارژ خواهد شد. دلیل اتفاق مشخص نیست اما به نظر می رسد که کنترل دمای باتری و افزایش سلامت آن، یکی از دلایل به شمار برود.

با یکبار شارژ دستگاه می توانید بدون نگرانی یک روز کاری کامل را سپری کنید و انتظار شارژدهی 8 تا 9 ساعت با صورت مداوم را داشته باشید.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

درصورت استفاده ترکیبی می توان از گلکسی S22 اولترا تا یک روز و نیم نیز استفاده کرد و در زمان استفاده سبک مانند تماس صوتی روزانه یک ساعته، مرور وب به صورت روزانه و حداکثر یک ساعت و همچنین تماشای یک ساعته ویدیو، می توانید تا 3 روز هم بر روی کهکشانی رده بالای خود حساب کنید.

برای شارژ مجدد نیز تنها به یک ساعت زمان احتیاج خواهید داشت و می توانید در مدت زمان 30 دقیقه نیز ظرفیت باتری را تا 60 درصد شارژ کنید.

در مقام مقایسه بهتر است نگاهی هم به گوشی هوشمند Xiaomi 12 Pro داشته باشیم که با استفاده از شارژر 120 واتی خود می تواند در مدت زمانی 20 دقیقه ای ظرفیت باتری 4600 میلی آمپری را به طور کامل شارژ کند.

البته تا زمان نگارش این مقاله، شیائومی هنوز نسخه اولترا پرچمدار سری 12 خود را معرفی نکرده از این رو نمی دانیم با چه سرعت شارژی رو به رو خواهیم بود.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

ارتباطات

گوشی های سامسونگ همواره در زمینه های ارتباطی سرآمد بوده اند و طیف وسیعی از آخرین نسلِ ویژگی های ارتباطی را با خود به همراه داشتند. گلکسی S22 اولترا نیز از این قاعده مستثنی نیست و با وجود فناوری 5G، بلوتوث نسخه 5.2، وای فای 6e و پورت USB-C پرسرعت نسخه 3.2، هرآنچه که یک کاربر حرفه ای بدان نیاز دارد را در اختیارش قرار خواهد داد.

مودم 4G این گوشی توانایی دانلود با حداکثر سرعت 3 گیگابیت بر ثانیه را دارد که این عدد در شبکه 5G به 5.1 گیگابیت بر ثانیه می رسد. از این رو اگر به شبکه اینترنت همراه باکیفیتی دسترسی داشته باشید و اوپراتور شما پهنای باند کافی را مهیا کند، با سرعت اینترنتی فوق العاده مواجه خواهید بود که با استفاده از آن می توانید با کمترین تاخیر به انجام بازی آنلاین بپردازید و همزمان نیز محتوای صفحه خود را در سرویس هایی نظیر Twitch استریم کنید.

گلکسی S22 اولترا سامسونگ

جمع بندی

حال وقت پاسخ دادن به سوال ابتدای مقاله رسیده. سامسونگ تا چه حد در ادغام سری نوت با سری S موفق بوده است؟ باید بگوییم که با در دست گرفتن گلکسی S22 اولترا، تنها چیزی که حس سری S را منتقل می کند، نام آن است و در تمامی بخش ها سری نوت برایتان یادآوری می شود.

البته این اتفاق را می توان بیشتر به این دلیل دانست که اولین بار است با طراحی گلکسی نوت در سری S رو به رو هستیم و قطعا سری های آینده این حس به طور کامل محو خواهد شد و سری نوت نیز به تاریخ سپرده خواهد شد. اما در اولین تلاش سامسونگ برای حذف سری نوت، محصولی را می بینیم که در تمامی ابعاد یادآور آن سری است.

اما قطعا این تصمیم را یکی از بهترین تصمیم های سامسونگ می دانیم. چرا که تفاوت های سری نوت و S آنقدر کم شده بود که تنها به گوشه های تیز و قلم S Pen محدود می شد؛ از طرفی سامسونگ در دسته بندی اولترای خود نیازمند دستگاهی همه چیز تمام بود که این کار تنها با افزودن قلم S Pen به سری S امکان پذیر بود.

البته پرواضح است که سامسونگ به استفاده از این قلم در دیگر محصولات خود اعم از سری Z و تبلت ها به منظور حرفه ای تر کردن آن ها ادامه خواهد داد.

به جمع بندی این موارد به خوبی می توانیم گلکسی S22 اولترا را دستگاهی کامل با توانایی های بالا بدانیم که می تواند رقیبی جدی تر از گذشته برای سری پرو آیفون ها باشد.

تیم تحریریه مجله

یه تیم کوچیک ولی با اهداف بزرگ. همه سعیمون رو می‌کنیم تا بهترین و باارزش‌ترین محتوا رو تقدیمتون کنیم. یادتون نره حتما نظرتونو کامنت کنین برامون 🙏❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.

دکمه بازگشت به بالا